Mi też się wydaje, że pajace będą najlepsze i dla wygody maluszka i mojej podczas ubierania (i są najsłodsze ), ale kto wie jaki egzemplarz dziecka mi się trafiNajbardziej pajacyki sa wygodne do spania ja mam ich dosc duzo
reklama
A co to dla was pajac a spiochy? Bo dla mnie spiochy to to co ma dlugi rekaw z nóżkami a to chyba fachowo pajacykMi też się wydaje, że pajace będą najlepsze i dla wygody maluszka i mojej podczas ubierania (i są najsłodsze ), ale kto wie jaki egzemplarz dziecka mi się trafi
Byłam wczoraj u lekarza. Młody zdrowo rośnie, wg pomiarów ma już 3 kg [emoji38] dalej ułożony główkowo i lekarz mówił że raczej już nie powinno się to zmienić [emoji16] ciążę mam już donoszoną więc odstawiłam magnez i czekam co się będzie działo [emoji16] szyjka nadal wysoko i zamknięta. Na dziś zostało 19 dni [emoji16][emoji16]
Nie wiem jak u was ale u mnie mały nie kopie już, no może raz dziennie jakiś kopniak, tylko się powoli przemieszcza, tzn przesuwa nóżkami albo wbija mi się na dole tak że naciska na pęcherz [emoji38] ale ogólnie czuje się super, nic mi nie dolega jakoś szczególnie [emoji16] dziś już zdążyłam przygotować ciasto na bułki do burgerów i będę robić domowe burgery [emoji16][emoji16]
Miłego dnia !! [emoji6]
To ja właśnie teraz najbardziej czuję ruchy, więc chyba do porodu jeszcze daleko Już się pewnie nie przekręca, bo miejsca brak, ale nóżkami i rączkami wywija coraz mocniej, jak się rękę położy na brzuchu to czuć czasem piętkę i raz bardziej urzęduje z lewej strony, raz z prawej, a wcześniej to tylko takie nieregularne, lekkie pulsowanie, że w sumie nie było wiadomo, czy to w ogóle ruch dziecka byłU mnie od dawna nie ma już takich typowych kopniakow tylko czuje takie "przeciąganie" się dziecka dzisiaj równo 36 tydzień więc jeszcze tydzień większego uwazania na siebie został pięknie dzidzia waży ja się we wtorek dowiem ile moja podrosła ☺
Tak, pajac to z długim rękawem i zakrytymi nóżkami, a śpioch zakryte nóżki, ale bez rękawów - też często na pajace mówię śpiochy i w ogóle kiedyś nie wiedziałam nawet, że to ma różne nazewnictwoA co to dla was pajac a spiochy? Bo dla mnie spiochy to to co ma dlugi rekaw z nóżkami a to chyba fachowo pajacyk
To ja polecam pajace wygodne spiochow nie lubię hahah.Tak, pajac to z długim rękawem i zakrytymi nóżkami, a śpioch zakryte nóżki, ale bez rękawów - też często na pajace mówię śpiochy i w ogóle kiedyś nie wiedziałam nawet, że to ma różne nazewnictwo
Kurczę straszne, że jak dzidzia nie chce wyjść, to cesarkę robią, dlatego tak bardzo nie chciałabym rodzić po terminie, bo to zaraz stres, a ten mi pewnie nie pomoże... Więc jak tylko będzie czas, to wdrażam wszelkie "domowe" metody wywołania/przyspieszenia porodu! Ja się domyślam, że mu tam dobrze, all inclusive i w ogóle, ale trzeba będzie delikatnie wyprosić gościaJa miałam z pierwsza corka termin z miesiączki na 30 stycznia a z usg tak 4 luty. Urodzilam 11 lutego i jeszcze wyjsc nie chciała cesarka. Bedzie smiesznie jak jeszcze przenoszę maleństwo męża pocieszam, zeby skończył szlifowanie scian i sufitow bo to najwięcej bałaganu, i żeby pomalowal ściany bo to smierdzi. A panele zmieni nawet jak corka sie urodzi trudno mnie wkurza ten balagan najbardiej. Bo salon z kuchnia mam, i nie moge nawet wejsc tam bo pyl od szlifowania. Ciagle latam z mopem żeby to sie nie roznosiło
No ja mam głównie pajace i body, chociaż body gorzej się zakłada, więc raczej nastawiam się na pajace, śpioch jeden zamówiłam, żeby był na jakieś cieplejsze noce (znaczy pewnie wyrośnie już z 62 jak to nastąpi) albo na body jak będzie mi się chciało małego stroić w kilka warstw - niech maTo ja polecam pajace wygodne spiochow nie lubię hahah.
No jak body to te kopertowe sa wygodneNo ja mam głównie pajace i body, chociaż body gorzej się zakłada, więc raczej nastawiam się na pajace, śpioch jeden zamówiłam, żeby był na jakieś cieplejsze noce (znaczy pewnie wyrośnie już z 62 jak to nastąpi) albo na body jak będzie mi się chciało małego stroić w kilka warstw - niech ma
Noo jak wszystko juz zrobili bym urodzila a to uparte male było to trzeba bylo wyciągnąć ja jsk tylko starty skonczy remont tez zaczne sama wywolywac w domu chociaz wtedy tez pilam malinowe napary skakalam na pilceKurczę straszne, że jak dzidzia nie chce wyjść, to cesarkę robią, dlatego tak bardzo nie chciałabym rodzić po terminie, bo to zaraz stres, a ten mi pewnie nie pomoże... Więc jak tylko będzie czas, to wdrażam wszelkie "domowe" metody wywołania/przyspieszenia porodu! Ja się domyślam, że mu tam dobrze, all inclusive i w ogóle, ale trzeba będzie delikatnie wyprosić gościa
reklama
marta18691
Fanka BB :)
Moze byc duze amoze nie[emoji23]
Mi też się wydaje, że pajace będą najlepsze i dla wygody maluszka i mojej podczas ubierania (i są najsłodsze [emoji7]), ale kto wie jaki egzemplarz dziecka mi się trafi [emoji23]