reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Ja mam 2jedna wieksza i plecaczek gdzie mam ubranka kosmetyki i mokre chusteczki dla dziecka a pampersy w wiekszej torbie schowane bo bym nie zmiescila a 40wzielam sztuk.
A zabieracie dwie torby do szpitala? W sensie jedną dla siebie a drugą dla Maluszka? Ja się nad tym rozwiązaniem zastanawiałam ale ostatecznie spakowałam się w jedną dużą walizkę z kółkami [emoji6]

reklama
Ja to mam spakowane 2op wafli ryzowych bo i tak nic immego nie bede mogla jeść bo pewnie po cc te jedzenie będzie mleczne papki jakies i chlebek suchy [emoji23]
Ja powoli szykuję wałówkę do szpitala, głównie na przed i zaraz po porodzie, bo potem all inclusive - odkąd ogarnęłam jakie tam mają menu to zaczęłam się zastanawiać, czy by jednak nie zostać dłużej [emoji23] Nawet w planie porodu zaznaczyłam, że podczas porodu chcę jeść, bo mam słabą tolerancję na głód, ale nie wiem jak będzie, bo na stronie podają, że na sali porodowej jeść nie można [emoji24] Masakra, że po cc nie można jeść całą dobę i jeszcze się dzieckiem pewnie zająć [emoji43]

P
Ja mam 2jedna wieksza i plecaczek gdzie mam ubranka kosmetyki i mokre chusteczki dla dziecka a pampersy w wiekszej torbie schowane bo bym nie zmiescila a 40wzielam sztuk.
Ja mam średnia walizkę, jedna strona spakowana dla mnie, druga dla małej + mniejsza sportowa torba na rzeczy typowo na izbę tj. Koszula szlafrok klapki jakas woda badania coś słodkiego itp

Dziewczyny zatykają Wam się uszy i nos teraz pod koniec ciazy?
Ja mam zatkany nos bez kataru i bólu + co jakiś czas zatkane ucho... i zastanawiam się czy to od hormonów czy jeszcze udać się do laryngologa przed porodem

W sumie to dużo tych pampersów bierzesz. Ja całej paczki nie pakowałam bo raczej chce ograniczyć ilość rzeczy tych jednorazowych żeby wszystko zużyć na miejscu i nie przywozić szpitalnych zarazków do domu.

Dziewczyny zatykają Wam się uszy i nos teraz pod koniec ciazy?
Ja mam zatkany nos bez kataru i bólu + co jakiś czas zatkane ucho... i zastanawiam się czy to od hormonów czy jeszcze udać się do laryngologa przed porodem
Ja mam mega zapchany nos ( katar) zwłaszcza w nocy, strasznie jest to uciążliwe. Bo nie mogę oddychać normalnie przez nos. Stosuje wodę morską i jest znacznie lepiej bo moge swobodnie wysiąkać. Ale przez to wstaje kilka razy w nocy oczywiście na siku i zaaplikować wodę do nosa. Ale polecam bo pomaga.

reklama
Do góry