reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Ojej hehe 😁 ja kiedyś też jak myłam w płytki w łazience domestosem i za bardzo się go nawdychałam to straciłam smak na jakiś czas i wymiotowałam, miałam potem przez dłuższy czas dziwny posmak w buzi 🤔 dlatego, mi się to dobrze nie kojarzy.
Ja robie to w maseczce 😂😂😂 i z wodą 😂 pozniej kocham ten stan jak wydaje mi sie, ze jest tak czysto 😂😂😂 maz sie smieje, ze czasami lepiwj u nas zjesc z ziemi niz z talerza 😂

reklama
Co Ty mówisz :o Ja nie cierpię zapachu domestosa fuj! 😂 Zawsze jak kibelek jest zalany, to z drugiego końca domu wyczuję i tak samo Cif na grzyba śmierdzi niemiłosiernie chlorem, jak na basenie. Ale za to lubię zapach płynu do mycia podłóg konwalia i bez, a zapach bzu roślinki to już w ogóle kocham ❤️
Ja tyllo jak maz wyjdzie z kibla biegne z domsstosem 😂😂😂😂 nie no widze, ze to choroba. Ide wylać cały do kibla 😂😂

Ja w sumie nic do chemicznych zapachów nie mam, ale teraz w ciąży to unikam stosowania i wdychania takich środków. Albo zlecam coś mężowi albo zalewam Domestosem i uciekam, się najczęściej to stosuję jakieś bardziej ekologiczne środki ;)
Ja ogolnie uzywam do lazienek, plyn do naczyń, podlogi takie eko z Lidla. Mandsrynkowe, jak umyje panele to pachnie w całym domu 😀

Jak ja się swojego lekarza pytałam, czy w obecnej (covidowej) rzeczywistości jest sens to pisać, to tylko zapytał a co bym chciała. Bo prawda jest taka, że po pierwsze i tak się zgodzimy ostatecznie na wszystko dla dobra swojego i maleństwa, a po drugie nie jesteśmy w stanie wielu rzeczy przewidzieć. Zresztą jak jest kilka porodów na raz, to nikt nie będzie odbierał porodu z kartą. Ja się zdaje na lekarzy, bo jednak maja większą wiedzę i wierzę, że nie zrobią nic co jest potrzebne.
Nie pamiętam czy ten temat już się pojawił dlatego zapytam. [emoji3] czy w Waszym szpitalu jest wymagany napisany własny plan porodu? Jak tak to macie już napisany? Ja o tym zupełnie zapomnialam. Muszę się we wtorek za to zabrać. [emoji85]

ą. Ja się zdaje na lekarzy, bo jednak maja większą wiedzę i wierzę, że nie zrobią nic co jest potrzebne.
W sumie przy porodzie drogami natury to większość czasu tylko położna jest.

Też wierzę, że trafię na kompetentny personel, ale mam również w głowie dużo opowieści jak niektóre procedury medyczne są stosowane dla przyśpieszenia porodu lub ułatwienia pracy, a niekoniecznie dla dobra rodzącej i dziecka.

Fuj ja zapach domestosu mnie dusi
Dziewczyny macie moze jakies swoje ulubione zapachy? [emoji23]Nie chodzi o perfumy. Np zapach kawy czy cos. [emoji23]Bo ja to wydaje mi sie ze jestem nienormalna. Ja myje kafle na podlodze domsstosem z woda i szoruje szczoteczka albo gąbka. Wtedy wydaja mi sie czyste [emoji23]no i zapach domestosu kocham! [emoji23][emoji23]

Ja tak samo wszystko sama robie [emoji23]
No ja też właśnie zawsze wszystko sama, po mamie tak mam :D Nie lubię się nikomu o nic prosić, ale z chłopakiem to inaczej, chociaż jak mogę coś zrobić sama, to jednak robię sama :D W ciąży jednak kieruję się dobrem maluszka i czasem odpuszczam, zresztą i faceci lubią się czuć potrzebni, to trzeba czasem sierotkę poudawać [emoji23]

Dzień dobry mamuski <3 co u Was w ten mega mrozny poranek? U nas na termometrze -18 stopni wiec raczej dzis zostaje w domu. Niedługo pranie, sprzątanie itp.

reklama
Dzień dobry mamuski <3 co u Was w ten mega mrozny poranek? U nas na termometrze -18 stopni wiec raczej dzis zostaje w domu. Niedługo pranie, sprzątanie itp.
Jak szlam do przedszkola bylo - 15 wrrrr. Corke obudzilam o 6.55 i mowi do mnie,, mamo dlaczego budzisz mnie w nocy,, 😂 . Zaraz wstawiam obiadek, pozniej zdzieram tapete w salonie 😀 taki plan maly na dziś 😀

Do góry