reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Jak wasza niedziela? Tez tak leniwie? :) ja dzisiaj rzekładam sie od lozka do łóżka 😂-16 u mnie na dworze wiec nie wychodzę 😀 az sama sie źle czuje tym leżeniem 😂
Ja dzisiaj wstałam po 7ej, do godziny 11ej miałam już zrobiony obiadek a potem wzięłam się za generalne porządki w salonie i kuchni 🙂 i tak mi to zajęło ponad 5 godzin 😱 na jutro zostawiłam sobie sypialnie i łazienkę ☺️ bo mąż szlifował drzwi do pokoiku małego i całe mieszkanie mam do wysprzątania, nie wspominając już co się dzieje w tym pokoju remontowanym 😭 także, u mnie niedziela pracowita, ale szybko minęła ☺️

reklama
Ja wiem jedno nie zgadzam sie na naciskanie brzucha, oxy, ręczne rozwieranie szyjki
Ręczne rozwieranie szyjki? 😯 To tego nie było nawet w tym generatorze planu porodu, który wypełniłam, ale brzmi mało ciekawie. Ja tam już nie pamiętam dokładnie co zaznaczyłam, ale na pewno też nie chciałam wyciskania dziecka i podawania dolarganu, a dużo rzeczy zaznaczyłam, że jak już nie ma innej opcji, to się zgadzam chociaż i tak pewnie jakoś kurczowo nie będą się trzymać tego co ja tam bym chciała, w czego nie.

Ja dzisiaj wstałam po 7ej, do godziny 11ej miałam już zrobiony obiadek a potem wzięłam się za generalne porządki w salonie i kuchni 🙂 i tak mi to zajęło ponad 5 godzin 😱 na jutro zostawiłam sobie sypialnie i łazienkę ☺️ bo mąż szlifował drzwi do pokoiku małego i całe mieszkanie mam do wysprzątania, nie wspominając już co się dzieje w tym pokoju remontowanym 😭 także, u mnie niedziela pracowita, ale szybko minęła ☺️
O matko, podziwiam 😱 ja już coraz gorzej ogarniam domowe obowiązki i wkurzam się, że przez cały dzień nie mogę zrobić porządku w całości, tylko wybieram co trzeba w pierwszej kolejności zrobić. Chłopak nadgodziny w pracy, zakupy, te opony zimowe też ogarnął, choinkę trzeba było rozebrać i wyrzucić i jeszcze za przewijak się w końcu wziął (złożył i pomalował), to już za wiele w domu nie zrobi, a i tak co chwilę coś od niego chcę, a bo tu się trzeba schylić, coś podnieść, przenieść 🙄😧

Ręczne rozwieranie szyjki? 😯 To tego nie było nawet w tym generatorze planu porodu, który wypełniłam, ale brzmi mało ciekawie. Ja tam już nie pamiętam dokładnie co zaznaczyłam, ale na pewno też nie chciałam wyciskania dziecka i podawania dolarganu, a dużo rzeczy zaznaczyłam, że jak już nie ma innej opcji, to się zgadzam chociaż i tak pewnie jakoś kurczowo nie będą się trzymać tego co ja tam bym chciała, w czego nie.
No taki reczny masażyk szyjki..

Mi sie plakac chce bo maz robi salon z kuchnią. Syf brud. Wszedzie znowu pyl i kurz! Ja mu mowie, ze czuje, ze urodze za 2 tygodnie to mnie błaga o 3 tygodnie. 😂Siedze z córką albo w jej pokoju albo w sypialni. Wkurza mnie takie nic nie robienie i balagan.... Chcialabym juz byc po remoncie wysprzatac wszystko wyszorowac i pojechać na porodowke 😀 wiem jedno dlugo remontu nie bede chciala. Maz zrobil tyle oświetlenia w domu, ze chyva w kosmosie nas będzie widac 😂

u nas dzisiaj brzuch mega twardy i mega bolesny nad pepkiem po prawej stronie. Co jakiś czas bole jak na miesiączkę. Ogolnie do południa bylo ok a teraz gorzej.

Ja mam zeobione[emoji23]
Jaa planuje zrobić paznokcie jutro bo corka po 2. 5 miesiaca wraca do przedszkola [emoji3][emoji3][emoji3] co ja zrobię z tym czasem [emoji23][emoji23][emoji23]
20210116_093828.jpeg

reklama
To my dzis bylismy na sniegu
U nas dzisiaj na termometrze -17 stopni. Ale wyjście na dwór zaliczone, staram się teraz dużo chodzić i w ogóle żeby mała siłą grawitacji schodziła coraz niżej :D I po cichu liczę na to że nie będziemy w dwupaku do połowy lutego tylko wcześniej się rozpakujemy :D
20210117_112254.jpeg
20210117_111649.jpeg
20210117_111919.jpeg

Do góry