reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Jak wasza niedziela? Tez tak leniwie? :) ja dzisiaj rzekładam sie od lozka do łóżka 😂-16 u mnie na dworze wiec nie wychodzę 😀 az sama sie źle czuje tym leżeniem 😂
Ja dzisiaj wstałam po 7ej, do godziny 11ej miałam już zrobiony obiadek a potem wzięłam się za generalne porządki w salonie i kuchni 🙂 i tak mi to zajęło ponad 5 godzin 😱 na jutro zostawiłam sobie sypialnie i łazienkę ☺️ bo mąż szlifował drzwi do pokoiku małego i całe mieszkanie mam do wysprzątania, nie wspominając już co się dzieje w tym pokoju remontowanym 😭 także, u mnie niedziela pracowita, ale szybko minęła ☺️

reklama
Ja wiem jedno nie zgadzam sie na naciskanie brzucha, oxy, ręczne rozwieranie szyjki
Ręczne rozwieranie szyjki? 😯 To tego nie było nawet w tym generatorze planu porodu, który wypełniłam, ale brzmi mało ciekawie. Ja tam już nie pamiętam dokładnie co zaznaczyłam, ale na pewno też nie chciałam wyciskania dziecka i podawania dolarganu, a dużo rzeczy zaznaczyłam, że jak już nie ma innej opcji, to się zgadzam chociaż i tak pewnie jakoś kurczowo nie będą się trzymać tego co ja tam bym chciała, w czego nie.

Ja dzisiaj wstałam po 7ej, do godziny 11ej miałam już zrobiony obiadek a potem wzięłam się za generalne porządki w salonie i kuchni 🙂 i tak mi to zajęło ponad 5 godzin 😱 na jutro zostawiłam sobie sypialnie i łazienkę ☺️ bo mąż szlifował drzwi do pokoiku małego i całe mieszkanie mam do wysprzątania, nie wspominając już co się dzieje w tym pokoju remontowanym 😭 także, u mnie niedziela pracowita, ale szybko minęła ☺️
O matko, podziwiam 😱 ja już coraz gorzej ogarniam domowe obowiązki i wkurzam się, że przez cały dzień nie mogę zrobić porządku w całości, tylko wybieram co trzeba w pierwszej kolejności zrobić. Chłopak nadgodziny w pracy, zakupy, te opony zimowe też ogarnął, choinkę trzeba było rozebrać i wyrzucić i jeszcze za przewijak się w końcu wziął (złożył i pomalował), to już za wiele w domu nie zrobi, a i tak co chwilę coś od niego chcę, a bo tu się trzeba schylić, coś podnieść, przenieść 🙄😧

Ręczne rozwieranie szyjki? 😯 To tego nie było nawet w tym generatorze planu porodu, który wypełniłam, ale brzmi mało ciekawie. Ja tam już nie pamiętam dokładnie co zaznaczyłam, ale na pewno też nie chciałam wyciskania dziecka i podawania dolarganu, a dużo rzeczy zaznaczyłam, że jak już nie ma innej opcji, to się zgadzam chociaż i tak pewnie jakoś kurczowo nie będą się trzymać tego co ja tam bym chciała, w czego nie.
No taki reczny masażyk szyjki..

Mi sie plakac chce bo maz robi salon z kuchnią. Syf brud. Wszedzie znowu pyl i kurz! Ja mu mowie, ze czuje, ze urodze za 2 tygodnie to mnie błaga o 3 tygodnie. 😂Siedze z córką albo w jej pokoju albo w sypialni. Wkurza mnie takie nic nie robienie i balagan.... Chcialabym juz byc po remoncie wysprzatac wszystko wyszorowac i pojechać na porodowke 😀 wiem jedno dlugo remontu nie bede chciala. Maz zrobil tyle oświetlenia w domu, ze chyva w kosmosie nas będzie widac 😂

u nas dzisiaj brzuch mega twardy i mega bolesny nad pepkiem po prawej stronie. Co jakiś czas bole jak na miesiączkę. Ogolnie do południa bylo ok a teraz gorzej.

Ja mam zeobione[emoji23]
Jaa planuje zrobić paznokcie jutro bo corka po 2. 5 miesiaca wraca do przedszkola [emoji3][emoji3][emoji3] co ja zrobię z tym czasem [emoji23][emoji23][emoji23]
20210116_093828.jpeg

reklama
To my dzis bylismy na sniegu
U nas dzisiaj na termometrze -17 stopni. Ale wyjście na dwór zaliczone, staram się teraz dużo chodzić i w ogóle żeby mała siłą grawitacji schodziła coraz niżej :D I po cichu liczę na to że nie będziemy w dwupaku do połowy lutego tylko wcześniej się rozpakujemy :D
20210117_112254.jpeg
20210117_111649.jpeg
20210117_111919.jpeg

Do góry