reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

No wtedy to wiadomo, ale to lekarz powinien wcześniej zrobić wymaz. Gdyby szyjka się skracała, albo było jakieś rozwarcie podczas kolejnej wizyty, to wtedy mi zrobi wymaz od razu, a jak nie, to nie ma sensu, bo zdążą upłynąć te 4 tygodnie zanim urodzę i na nowo będzie trzeba robić. Ale czytałam przed chwilą, że wystarczy, że jakiś noworodek w szpitalu będzie miał tego paciorkowca, to mimo ujemnego wyniku i tak dają matce antybiotyk :( W sumie ma to sens i wiadomo zdrowiem dziecka bym nie ryzykowała, ale jednak wolałabym uniknąć szprycowania antybiotykiem, zwłaszcza jak wyjdzie mi ujemny, ale skoro to nie daje objawów to kto wie :o
Oj tak, co prawda łatwiej by było się do świąt przygotowywać, gdyby ZUS łaskawie wypłacił mi jakieś pieniądze, niestety nic nie wskazuje na to, że w tym miesiącu dostanę cokolwiek, a już 2 zwolnienia mam zakończone i nieopłacone. Tak, czy siak trzeba dać radę - jutro zakupy, a w środę na tyle, na ile Czaruś pozwoli, poszaleję w kuchni 😍
....jutro zakupy, ...poszaleję w kuchni😍😁😊😀 dobiłaś mnie!!!😗
Ja wieloryb poprzekręcam się z lewego boku na prawy....😁
Życzę radosnego przygotowywanua się do świąt 😍

reklama
Moja hania co wyrabia w brzuchu to poezja. Chce mi zebra połamać.... Normalnie mnie boli!! Ostatnio lezalam na kanapie a maz siedział na dywanie i opierał glowa o mój brzuch i byl w szoku bo normalnie go kopała po głowie 😂 corka mu poprostu glupie pomysly z głowy chciala wybic 😂😂😂😂hahaha

Moja hania co wyrabia w brzuchu to poezja. Chce mi zebra połamać.... Normalnie mnie boli!! Ostatnio lezalam na kanapie a maz siedział na dywanie i opierał glowa o mój brzuch i byl w szoku bo normalnie go kopała po głowie 😂 corka mu poprostu glupie pomysly z głowy chciala wybic 😂😂😂😂hahaha
Haha tak jak moj wygina sie na prawo i lewo w nocy spac nie umiem no taki bol😣

Dla mnie te ponowne na hiv sa tak bez sensu ciekawe czy moj gamoń mi da 😂
No niby tak, ale lepiej w tę stronę niż jakby mieli czegoś nie zbadać 😳 Swoją drogą dziwne, że standardem nie są badania na inny syfy przenoszone drogą płciową/zagrażające dziecku typu chlamydia, różyczka, CMV czy parwowirus (te dwa ostatnie to nawet nie wiem, co to jest, ale u mnie w laboratorium w pakiecie badań dla kobiet w ciąży coś takiego jest).

Haha tak jak moj wygina sie na prawo i lewo w nocy spac nie umiem no taki bol😣
Moje maleństwo jest pod tym względem kochane, bo śpi w nocy. Jak się przebudzam w nocy, to tylko też się "obróci na drugi bok" i już. Zazwyczaj się budzi i jest aktywna bardziej, gdy ja się obudzę i coś do niej mówię ;) No i potem w ciągu dnia to co chwilę daje o sobie znać 😂

Mój mąż też jest często w szoku, że taki maluch potrafi tak kopać 😂

reklama
....jutro zakupy, ...poszaleję w kuchni😍😁😊😀 dobiłaś mnie!!!😗
Ja wieloryb poprzekręcam się z lewego boku na prawy....😁
Życzę radosnego przygotowywanua się do świąt 😍
Plasam :( Ja ostatnio też coraz więcej czasu w łóżku spędzam, już tak mi się nie chce jak wcześniej, brzuch coraz częściej boli albo się napina, zmęczenie bez powodu, widać takie uroki końcówki, ale już niedługo 🤪Cieszmy się, że wszystko w miarę ok - ja się dziś dowiedziałam, że koleżanka siostry poroniła po covidzie 😢Licho wie, czy to przez wirusa, bo była we wczesnej ciąży, ale i tak smutno, bo swoje lata już mają i bardzo chcieli mieć drugie dziecko.
Dziękuję 🥰 A Tobie nie poddawania się i mimo wszystko radosnych świąt! 😍

Do góry