reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Dziewczyny Was też tak bolą zebra od brzucha? Ja się czuje jak jakas obita, biustonosz uwiera za każdym razem jak go założę, i już ciężko wziąć pełen oddech bo mam wrażenie że wszystko mi się gniecie pod żebrami :o zebra bolą, skóra boli jak przy jakiś dobrych zakwasach.
Może od biustonosza druciki uciskają lub jest za ciasny? :) Spróbuj taki miękki przez kilka dni :)

reklama
Dziewczyny Was też tak bolą zebra od brzucha? Ja się czuje jak jakas obita, biustonosz uwiera za każdym razem jak go założę, i już ciężko wziąć pełen oddech bo mam wrażenie że wszystko mi się gniecie pod żebrami :o zebra bolą, skóra boli jak przy jakiś dobrych zakwasach.
Ja nosze dlatego sportowy bo mnie strasznie uciskal biustonosz.

Hej, dziewczyny. Ja to chyba będę jednak styczniową mamą. Ze względu na złe przeplywy i skoki ciśnienia miałam robione tydzień temu badanie PREEK. To badanie jest w stanie wykryć wcześniej stan przedrzucawkowy lub go potwierdzić. U mnie wyszło wysokie ryzyko w przeciągu 4tyg od badania. :/ jutro idę do poradni perinatologii, ciekawe czy mnie nie zamkną w szpitalu przed samymi świętami... jak na razie czuje się dobrze ale się martwię tym, że w tym okresie świątecznym jakby coś się działo to kiepsko bo większość lekarzy na urlopach... :/

Hej, dziewczyny. Ja to chyba będę jednak styczniową mamą. Ze względu na złe przeplywy i skoki ciśnienia miałam robione tydzień temu badanie PREEK. To badanie jest w stanie wykryć wcześniej stan przedrzucawkowy lub go potwierdzić. U mnie wyszło wysokie ryzyko w przeciągu 4tyg od badania. :/ jutro idę do poradni perinatologii, ciekawe czy mnie nie zamkną w szpitalu przed samymi świętami... jak na razie czuje się dobrze ale się martwię tym, że w tym okresie świątecznym jakby coś się działo to kiepsko bo większość lekarzy na urlopach... :/
Naprwno będzie wszystko dobrze. Najwyżej będziesz się cieszyć z maleństwa wcześniej jak w lutym. Bądź dobrej myśli. I czekamy na informacje

A ja jutro z mezem i córka mamy wizyte u stomatologa i sie zastanawiam czy byc twarda i nie brac znieczulenia czy brac 😂😂o to jest pytanie 😂
Ja gdzieś miesiąc temu byłam 2 razy. Szczerze to ja się bardziej boję znieczulenia niż bólu przy wierceniu :p i ostatecznie robiłam bez znieczulenia 5 sekund bólu i koniec :)

Ja gdzieś miesiąc temu byłam 2 razy. Szczerze to ja się bardziej boję znieczulenia niż bólu przy wierceniu :p i ostatecznie robiłam bez znieczulenia 5 sekund bólu i koniec :)
Ja bylam w 1 trymestrze z 2 razy 😀bralam znieczulenie ale zobacze czy bede miala co do roboty czy tylko kamien 😂 modlę sie o 4 latke żeby nic nie miala do robienia, ostatni raz byla rok temu...

Mnie nic nie boli w okolicy żeber, ale faktycznie od biustonosza czasem aż boli (najbardziej pamiętam bolało mnie w trasie, też myślałam, że to coś związane z ciążą, ale zdjęłam stanik i przeszło :D), dlatego sztywny zakładam rzadko, wolę te miękkie, a póki co nie mam jeszcze żadnego porządnego (do karmienia), bo co zamówię to albo rozmiar nie ten albo nie leży 🙈

reklama
A ja jutro z mezem i córka mamy wizyte u stomatologa i sie zastanawiam czy byc twarda i nie brac znieczulenia czy brac 😂😂o to jest pytanie 😂
Ja muszę się właśnie w końcu zapisać, bo odwlekam już od października - wciąż jakieś przeszkody.
Myślę, że u mnie będzie bez znieczulenia, bo to kwestia uzupełnienia plomby, ale przez ten czas, to kto wie, czy się coś tam nie zadziało... jak będzie nie do zniesienia, to nie będę się męczyć :D

Do góry