reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

My łóżeczko już złożone mamy, coraz ciaśniej się robi, a wózek jak kupimy, to pewnie w garażu będzie stał :) Ja w sumie tez planowałam nie kupować ciążowych ciuchów, długi czas mieściłam się w normalne, trochę dostałam od siostry, ale potem zaczęło się od legginsów, bo zwykłe już cisnęły, nazamawiałam tego trochę, jeszcze ogrodniczki, bo fajne haha, dżinsy ciążowe 😂 tylko na górę nic ciążowego nie kupowałam - bluzy są w miarę dobre (ciut krótkie powoli się robią), jakieś luźniejsze swetry też się znajdą, kupiłam tylko 1 dłuższy sweter nieciążowy, więc poźniej też powinien być dobry :) Kurtkę mam też rozmiar większą, nosiłam ją jeszcze zanim schudłam, no ale niestety brzuszka już prawie nie mieści 😢
Gorąco Ci?? Zazdroo, bo mi we wszystkim jest zimno - dzisiaj 5/6 stopni u mnie było, a jak na chwilę zdjęłam rękawiczki to rąk nie czułam :(
Z butami to też dałam ciała, bo wszystkie mam wiązane i jeszcze muszę się nasiłować, żeby je w ogóle założyć - jakbym spuchła to bez butów będę wychodzić 😂 W sumie nigdy chyba nie spuchłam jakoś widocznie, ale planuję kupić jakieś luźniejsze wciągane buty, żeby potem nie było 😂
Mi strasznie gorąco jak ide 😂😂przez ta maseczkę cholerna... A buty mi zapina moj osobisty krasnal Basia 😂😂😂 wiesz ja tez nigdy nie puchłam ale tych stop nie da się opisać jakie mialam jak nadmuchana rękawiczka albo dinozaur tylko paluszki bylo widać 😂😂😂nie chce zeby mi sie teraz tak zrobiło 😂😂😂

reklama
Dziewczyny słyszałyście kiedys o obniżonych narządach po porodzie?!!! Ja sobis teraz poczytałam i powiem wam tak jestem przerazona!!!!!!!!!! I to bardzo.

Mi strasznie gorąco jak ide 😂😂przez ta maseczkę cholerna... A buty mi zapina moj osobisty krasnal Basia 😂😂😂 wiesz ja tez nigdy nie puchłam ale tych stop nie da się opisać jakie mialam jak nadmuchana rękawiczka albo dinozaur tylko paluszki bylo widać 😂😂😂nie chce zeby mi sie teraz tak zrobiło 😂😂😂
Hahaha mi chłopak zakłada i wiąże, ale jak idę gdzieś sama, to muszę sobie radzić sama i zapewne komicznie to wygląda 😂 No właśnie dlatego wolę się przygotować na najgorsze 😢

Mnie też to chyba najbardziej ze wszystkich skutków przeraża, tak samo problemy z nietrzymaniem moczu itp. Ćwiczylyscie mięśnie kegla regularnie? Już teraz od ok 30 tyg się nie powinno ponoć teraz to tylko już iść w stronę rozluźnienia. No i właśnie klucz w tym by nie przeć na siłę tylko właśnie odczuć w którym dokładnie momencie trzeba, i jeszcze słuchałam podcastu o tym ostatnio, fizjoterapeutka uroginek się wypowiadała i dodatkowo mega ma znaczenie nasza pozycja podczas chodzenia, siadania itd powinno się wszystko robić na spiętych pośladkach i brzuchu, super czemu się dowiedziałam dopiero teraaaaz : (((((
Ja nie cwiczylam 😥😥😥 teraz ćwiczę niby można ciagle 😀ale jesten przerażona bo w sumie nie wiedziałam, ze moze cos wypasc...wiedzialam o nacięciach itp. Ale o tym nie... Wiedzialam o rozejściu miesnia brzucha ale o tym nie.... Jak urodze naturalnie to pobiegne pozniej do fizjoterapeuty urolo.

Moja dobra kolezanka wlasnie miala z tym problem, wiem ze chodzila z tym do fizjo ale nie wiem obecnie z jakiminskutkami - chyba po porodzie ma ciagle problem z trzymaniem moczu. Ale gdyby nie fakt ze jej sie to przydazylo to tez bym nie wiedziala. Na szczescie - mam nadzieje - mnie to nie dotyczy bo u nas cc, wiec ja akurat bede miala inne problemy do ogarniecia.
Tych informacji jest tak duzo ze trzeba by sie doktoryzowac zeby ogarnac wszystko...

No dokladnie, o tym tez byl nie wiedziala gdyby mi kumpela nie powiedziala.

ale za to powiedza Ci ze nie mozna glaskac brzucha w ciazy bo mozesz wywolac przedwczesny porod... bez komentarza.

reklama
Dokładnie albo inne zabobony typu nie podnosić rąk, nie rozciągać brzucha (swoją drogą stosowałam się nieświadoma na początku a jak poszłam na jogę dla ciężarnych to już miałam problem ze zwykłym rozciagajacym leżeniem z poduszka pod krzyżem.. -.-) i wgl leżeć plackiem 8 msc. Edukacja jest na strasznym poziomie..
Taaa nie podnosić rąk 😂😂😂😂kocham te zabobony 😂 a później dziwia sie ze porod trwa 20h jak ktos przez 8 miesiący siedzi na dupie i nic nie robi ehh.

Do góry