reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Ja jestem dziewczyny dzisiaj po wizycie 30+2 tc. Tak się martwiłam po ostatniej wizycie, że synek mało waży a teraz ładnie przybrał na wadze bo już 1457g 🙂 Ja już obecnie mam 4kg na plusie, tylko nigdy nie może być za dobrze, bo też mam problem z szyjka, zaczyna się skracać, do tego mam jakąś bakterie w moczu i spadło mi żelazo, także od dzisiaj antybiotyk, tabletki dopochwowe i żelazo 😔 Doktor kazała mi dużo leżeć a ja przez całą ciążę byłam bardzo aktywna fizycznie ( wcześniej również) więc nie wiem czy długo w łóżku wytrzymam 😔
To super:)

reklama
No właśnie, najgorsze, że to się dzieje bez powodu i zwłaszcza w pierwszej ciąży nie wiadomo, czy jest się tym zagrożonym 🤔 Też już czekam do wizyty, jak powie, że wszystko ok, to pewnie dopóki sił mi starczy, będę aktywna. Brzuch też mi twardnieje, ale to już od dawna, biorę na to ten Aspargin, ale czy to coś daje, to bym nie powiedziała :D
Ja żałuję ze w pierszej ciazy poszlam w 25 tygodniu ciąży na zwolnienie moglam isc szybciej i celebrowac wolny czas 😂😂 robic co chce i kiedy chce 😀teraz przy dziecku to nawet jak padam na,, pysk,, to nie ma zmiłuj bo mama robi najlepsze kakao 😂😂😂 albo dzisiaj lecialam na piechotę zaprowadzic corke na tance gdzie jak doszlam myslalan ze padne ze zmęczenia 😂 ale spacrowalam godzine na mrozie az skończy (procrderury ze rodzice nie moga wchodzić do szkoły tanca) i pojawil sie mąż samochodzikiem ciepełko myslalan ze wyjde z siebie 😂 i stwierdzilam ze potrzebujemy 2 samochodów 😂 codziennie chodze spac kolo polnocy i wstaje o 7, ile bym dala żeby przespać sie do 11 tego mi najbardziej brakuje 😀 takze zazdroszczę wszystkim którzy mogą dlugo spac 😂ja poprosze ginka chyba 2 dni wcześniej zeby mnie wyslal do szpitala 😂😂😂 bede spala chyba 24 godziny 😂

Ja żałuję ze w pierszej ciazy poszlam w 25 tygodniu ciąży na zwolnienie moglam isc szybciej i celebrowac wolny czas 😂😂 robic co chce i kiedy chce 😀teraz przy dziecku to nawet jak padam na,, pysk,, to nie ma zmiłuj bo mama robi najlepsze kakao 😂😂😂 albo dzisiaj lecialam na piechotę zaprowadzic corke na tance gdzie jak doszlam myslalan ze padne ze zmęczenia 😂 ale spacrowalam godzine na mrozie az skończy (procrderury ze rodzice nie moga wchodzić do szkoły tanca) i pojawil sie mąż samochodzikiem ciepełko myslalan ze wyjde z siebie 😂 i stwierdzilam ze potrzebujemy 2 samochodów 😂 codziennie chodze spac kolo polnocy i wstaje o 7, ile bym dala żeby przespać sie do 11 tego mi najbardziej brakuje 😀 takze zazdroszczę wszystkim którzy mogą dlugo spac 😂ja poprosze ginka chyba 2 dni wcześniej zeby mnie wyslal do szpitala 😂😂😂 bede spala chyba 24 godziny 😂
Ja za to codziennie wstaję 11-12 i już mnie to wkurza, bo wszystko się opóźnia i jakoś tak nie mogę się ogarnąć, a potem nie mogę znów zasnąć, do 2 się męczę no i nawet jak wstanę przed 9, to i tak dupa, bo jestem nieżywa 😂

Dziewczyny, miałyście robione przepływy pepowinowe? Jeśli tak, to jakie wyniki ?
Ja nie miałam albo nie wiem, że miałam. Jak wygląda takie badanie? Wykonuje to rutynowo lekarz prowadzący podczas USG czy jakoś oddzielnie trzeba się umawiać? A może robią to badanie tylko jak są jakieś nieprawidłowości, co jest powodem wykonywania tego badania?

Ja nie miałam albo nie wiem, że miałam. Jak wygląda takie badanie? Wykonuje to rutynowo lekarz prowadzący podczas USG czy jakoś oddzielnie trzeba się umawiać? A może robią to badanie tylko jak są jakieś nieprawidłowości, co jest powodem wykonywania tego badania?

Od 26 tygodnia jest wskazane zrobic to badanie zeby zobaczyc przeplywy miedzy mamą a maluszkiem. Lekarz powinien poinformować ze trzeba je zrobic bo np u mnie jest platne. Z tego co wiem, kazda mama powinna miec to badanie

Ja miałam na badaniu połówkowym, lekarka mu mówiła że sprawdza, pokazywała że wszystko okej. Ogólnie to w usg wygląda to tak jak sprawdzanie serduszka, wiesz, kolor niebieski i czerwony na ekranie. Ja i tak tego nie ogarniam ale skoro lekarz mówi że jest okej to mu wierzę [emoji38]

Od 26 tygodnia jest wskazane zrobic to badanie zeby zobaczyc przeplywy miedzy mamą a maluszkiem. Lekarz powinien poinformować ze trzeba je zrobic bo np u mnie jest platne. Z tego co wiem, kazda mama powinna miec to badanie
A to moja lekarka nic o tym nie wspominała, dziwne 🤔 Może dlatego, że ostatni raz byłam u niej w 25tc., zapytam na najbliższej wizycie ;) A jak wygląda to badanie?

reklama
Ja miałam na badaniu połówkowym, lekarka mu mówiła że sprawdza, pokazywała że wszystko okej. Ogólnie to w usg wygląda to tak jak sprawdzanie serduszka, wiesz, kolor niebieski i czerwony na ekranie. Ja i tak tego nie ogarniam ale skoro lekarz mówi że jest okej to mu wierzę [emoji38]
A widzisz, to na połówkowym raczej mi nie sprawdzał, bo by coś mówił, a lekarka prowadząca pewnie się tym nie zajmuje, ale zapytam dla pewności przy najbliższej wizycie ;)

Do góry