reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Co do kwestii porodu z mężem to przy pierwszym porodzie mąż był ze mną jak leżałam pod oksytocyną i miałam skurcze i wspierał mnie mocno, a potem na samą akcję porodową wyszedł i wrócił jak już miałam syna na brzuchu i przeciął pępowinę:) Przyznam, że to było idealne rozwiązanie:)

Jeśli chodzi o karmienie piersią to ja zamierzam karmić, chociaż wiem z doświadczenia, że początki bywają trudne🤦‍♀️

Takie rozwiązanie byłoby najlepsze przyznam ! Ale do lutego się sytuacja raczej nie zmieni z porodami więc sprawa bedzie jasna ze rodzimy same 😁

reklama
A jak u Was dziewczyny wyglada sytuacja wagowo? I który dokładnie macie tydzień?
U mnie 29+0, okolo 2.5 kg. Zaczyna mnie to martwić bo to az normalne nie jest. Przecież nawet 100 kg kobiety tyja więcej.... W poniedzialek mam lekarza to musze z nim pogadac. Mam nadzieję, ze corka bedzie miala dobrą wage. Im blizej wizyty tym jakos większy stres.

U mnie 29+0, okolo 2.5 kg. Zaczyna mnie to martwić bo to az normalne nie jest. Przecież nawet 100 kg kobiety tyja więcej.... W poniedzialek mam lekarza to musze z nim pogadac. Mam nadzieję, ze corka bedzie miala dobrą wage. Im blizej wizyty tym jakos większy stres.

Ojej ! Ale wiesz, są niektóre dziewczyny co praktycznie nic nie tyją w ciąży. Ma do tego budowa ciała, geny.
A na poprzednich wizytach lekarz mial jakies zastrzeżenia?
Napewno bedzie wszystko dobrze i jestes jedna z tych szczęściar po prostu 😚

Ja sie ciagle gubie w tych tygodniach powiem wam 😂aplikacja pokazuje 30 tydzień a na dole jest napisane 29+0 czyli jestem w skonczonym 29 tygodniu i zaczelam 30?😂

Załączniki

• Screenshot_20201201_234802_com.gravid.gravid.jpg
    Screenshot_20201201_234802_com.gravid.gravid.jpg
    183,5 KB · Wyświetleń: 39
Ojej ! Ale wiesz, są niektóre dziewczyny co praktycznie nic nie tyją w ciąży. Ma do tego budowa ciała, geny.
A na poprzednich wizytach lekarz mial jakies zastrzeżenia?
Napewno bedzie wszystko dobrze i jestes jedna z tych szczęściar po prostu 😚
Mowil, ze wazne żeby nie chudnąć. Ale jak dziscko rośnie kilogramowo to jakbyn chudla na moj tok rozumienia 😂w poprzedniej ciazy tez duzo nie przytyłam bo okolo 10 kg. Nie żebym chciala tyć ale poprostu martwie sie juz powoli wszystkim.

Takie rozwiązanie byłoby najlepsze przyznam ! Ale do lutego się sytuacja raczej nie zmieni z porodami więc sprawa bedzie jasna ze rodzimy same 😁
Nie ma chyba odgórnego zakazu porodów rodzinnych, z tego co wiem, w szpitalu, w którym planuję rodzić jest taka opcja (pewnie na jakichś zaostrzonych zasadach, ale jest) i mam nadzieję, że do czasu mojego porodu się to nie zmieni ;)

reklama
A jak u Was dziewczyny wyglada sytuacja wagowo? I który dokładnie macie tydzień?
U mnie 28+4 już w sumie, bo po północy :D i +9kg, tak jak na początku 2 trymestru dość szybko tyłam, tak ostatnio waga mi trochę przystopowała, w ogóle wydaje mi się, że mniej jem, ale nie daję rady więcej, ciekawe, czy maluszek ładnie rośnie 🤔 9 grudnia się dowiem 🤗

Do góry