reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

My rozek mamy jeden. I myślę że wystarczy, tymbardziej że w moim szpitalu nie kazali zabierać rozka, chociaż ja chyba wezmę żeby bąbel miał swoj. Potem wypierzemy i będzie ok. Co do kombinezonu to kupiliśmy polarowy taki typowo jesienny. Nie mocno gruby. I planujemy kupić otulacz do fotelika. Wtedy powinno być maluchowi ciepło. Obawiam się że w te ciepłe zimy w takim grubym kombinezonie będzie za ciepło. A zanim się wyjdzie ze szpitala itp to się upoci. A tak to otulacz jeszcze przed wyjściem i powinno być ok.
Widzisz jak dobrze popytać innych bardziej rozgarnietych dziewczyn 🤣😂 ja też zakupie otulacz;)

reklama
Wygląda dobrze. A z czego ma kola?
Ja spacerowke i tak kupię osobno A fotelik już mam. Bardziej zależy mi.na dobrej gondoli
Podobno ten jest dobry wózek i fajnie się składa do tego lekki
Koła ma w całości kauczukowe. Przód skrętny o 360stopni. Amortyzatory itp. Na pierwszy rzut oka jesteśmy zadowoleni. Zobaczymy potem w uzytkowaniu:p

W ogóle nie widać, żeby poza brzuszkiem Ci gdzieś poszło :o U szczupłych kobiet jakoś tych kg nie widać :) Chociaż ja sama jestem w szoku, myślałam, że bardziej się rozrosnę, zwłaszcza, że już prawie mam wagę jak przed odchudzaniem, a wyglądałam wtedy tragicznie 🤯🙄 Jednak kilogramy ciążowe zupełnie inaczej wyglądają niż te nadprogramowe ;)
Nie widać bo specjalnie tak stanęłam by schować mankamenty figury 🤣😂 mam piłkę do ćwiczeń zacznę się więcej ruszać

Ja mam wosk. Ale jak to bywa z woskowaniem, czasami włosy rosną pod skórą i jest problem. Kiedyś chciałam iść na laserowe usuwanie ale zawsze wmawialam sobie że zrobię na zimę i tak zwlekalam. Z tego co słyszałam dużo kobiet ma.z tym.problem
Ja tam wosku nigdy nie używałam, raczej tradycjonalistką jestem w tej kwestii - żel do golenia i golarka 😆 Może dlatego, że ogólnie nie mam problemu z owłosieniem, zwłaszcza na nogach, chłopak się dziwi, co ja golę, a siostry mi zazdroszczą, bo włoski mam rzadkie i mało widoczne, a po ogoleniu nóżka gładka, zero "kujaków" na następny dzień, jak to moje siostry mówią haha. A na brzuchu te włoski są pojedyncze, więc nie ma problemu, żeby wyrwać, a na pewno dłużej odrastają niż po golarce, bo z cebulką staram się wyrywać. Ale fakt - wrastające gnoje są najgorsze!

Podeslecie link jaki.wozek i łóżeczko kupilyscie?
Jeśli chodzi o rożek ile sztuk macie? Czy jeden wystarczy.
Kombinezon czy śpiworek??
I jeszcze pytanie jaką butelkę polecacie? Mam zamiar kupić laktator z neno uno i tam już butelka jest więc pytanie czy sens kupić nową?
Co do butelki to najlepsze sa te ktore najbardziej przypominają cycuszka 😂 ja kupilam wcześniej aventa corka nie lubia i akceptowala tylko tommy teppy. Ja kupuje jakis spiworek albo otulacz i cienki kombinezonik polarowy jakis. Lozeczka jako lozeczka nie mam ale mam dostawke z kinderkraft czy jakos tak 😁 wozek moj przyszddl wczoraj i jestem taka zakochana, ze nie moge doczekać sie spacerow 😂

Załączniki

• IMG_20201117_153948.jpg
    IMG_20201117_153948.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 64
  • IMG_20201117_164402.jpg
    IMG_20201117_164402.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 64
Co do butelki to najlepsze sa te ktore najbardziej przypominają cycuszka 😂 ja kupilam wcześniej aventa corka nie lubia i akceptowala tylko tommy teppy. Ja kupuje jakis spiworek albo otulacz i cienki kombinezonik polarowy jakis. Lozeczka jako lozeczka nie mam ale mam dostawke z kinderkraft czy jakos tak 😁 wozek moj przyszddl wczoraj i jestem taka zakochana, ze nie moge doczekać sie spacerow 😂
A gdzie kupiłaś wózek?? Boziu jest ich od groma nie wiadomo który wybrać

Dziewczyny a jak rozwiązujecie kwestie łóżeczka? Dostawne do swojego łóżka czy oddzielny pokoik?
Ja mam dwa oddzielne pokoje ale z drzwiami przesuwnymi więc tak jakby jeden duży pokój. W jednym sypialnia a w drugim mamy przygotowany po części pokój dla babelka.
Ale teraz zastanawia mnie czy nie wygodniej byłoby mieć łóżeczko dostawne do naszego łóżka i nie latać co chwila i się zrywać.
Jak Wy do tego podchodzicie?

reklama
Dziewczyny a jak rozwiązujecie kwestie łóżeczka? Dostawne do swojego łóżka czy oddzielny pokoik?
Ja mam dwa oddzielne pokoje ale z drzwiami przesuwnymi więc tak jakby jeden duży pokój. W jednym sypialnia a w drugim mamy przygotowany po części pokój dla babelka.
Ale teraz zastanawia mnie czy nie wygodniej byłoby mieć łóżeczko dostawne do naszego łóżka i nie latać co chwila i się zrywać.
Jak Wy do tego podchodzicie?
Ja dostawne, nie chce mi się biegać. Jak trafi sie egzeplarz wymagający to więcej bede chodzic niz spac 😂. A tak serio to ja musze patrzeć na dziecko zaglądać mieć pod kontrolą. Takze okolo pol roku z nami przy łóżku, później inny pokój 😁

Do góry