reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Dziewczyny a jak rozwiązujecie kwestie łóżeczka? Dostawne do swojego łóżka czy oddzielny pokoik?
Ja mam dwa oddzielne pokoje ale z drzwiami przesuwnymi więc tak jakby jeden duży pokój. W jednym sypialnia a w drugim mamy przygotowany po części pokój dla babelka.
Ale teraz zastanawia mnie czy nie wygodniej byłoby mieć łóżeczko dostawne do naszego łóżka i nie latać co chwila i się zrywać.
Jak Wy do tego podchodzicie?
Ja będę miała zwykłe łóżeczko drewniane koło łóżka a w dzień będę przenosiła je, żeby miejsca było więcej :)

reklama
Dziewczyny a jak rozwiązujecie kwestie łóżeczka? Dostawne do swojego łóżka czy oddzielny pokoik?
Ja mam dwa oddzielne pokoje ale z drzwiami przesuwnymi więc tak jakby jeden duży pokój. W jednym sypialnia a w drugim mamy przygotowany po części pokój dla babelka.
Ale teraz zastanawia mnie czy nie wygodniej byłoby mieć łóżeczko dostawne do naszego łóżka i nie latać co chwila i się zrywać.
Mój pierworodny był takim egzemplarzem, że w nocy się budził co 40 minut i nie wyobrażam sobie, żeby spał w innym pokoju🙈 Ale oczywiście pewnie są i takie przypadki, które śpią ładnie (oby drugi był takim przypadkiem🙏) 😉

Ja ze wzgledu na powierzchnie osobny pokoik, ale z czujnikiem oddechu i elektroniczna niania. Kiedys byl to taki goscinny pokoik, gdzie na wszelki wypadek zostawiamy jeszcze kanape-jak bedzie ciezko, to mozna tam spac, zeby maz sie do pracy wysypial.

Ja ze wzgledu na powierzchnie osobny pokoik, ale z czujnikiem oddechu i elektroniczna niania. Kiedys byl to taki goscinny pokoik, gdzie na wszelki wypadek zostawiamy jeszcze kanape-jak bedzie ciezko, to mozna tam spac, zeby maz sie do pracy wysypial.
U nas właśnie też niania elektroniczna będzie pomocna ponieważ mieszkamy w domu 2pietrowym. I tak się zastanawiam czy od razu ten oddzielny pokój to dobry pomysł. Czy będzie chciało mi się tyle wstawać :D

Co sądzicie?
Fajne, ale jakas strona podejrzana. Maja tam za tanie rzeczy gdzie w innych sklepach o wiele drozej kosztuja

My bedziemy mieli cos takiego na pierwsze pol roku

Niestety po pol roku dziecko wyrasta, ale nam akurat znajomi pozycza. Przetestujemy i pomyslimy co pozniej. Ale fajna opcja bo jest na kółkach wiec mozesz dostawic do łózka i przeniesc bez problemu do innego pokoju.

Ja mam dostać kolyske duża masywne. Któraś z Was planuje taka zakupić? Ja ją przetestuj. Dzidziuś i tak bd spał w naszej sypialni z czasem bd spał w swoim pokoju

reklama
Co do butelki to najlepsze sa te ktore najbardziej przypominają cycuszka 😂 ja kupilam wcześniej aventa corka nie lubia i akceptowala tylko tommy teppy. Ja kupuje jakis spiworek albo otulacz i cienki kombinezonik polarowy jakis. Lozeczka jako lozeczka nie mam ale mam dostawke z kinderkraft czy jakos tak 😁 wozek moj przyszddl wczoraj i jestem taka zakochana, ze nie moge doczekać sie spacerow 😂
Podeslesz link gdzie kupiłaś wozek
Co do butelki to najlepsze sa te ktore najbardziej przypominają cycuszka 😂 ja kupilam wcześniej aventa corka nie lubia i akceptowala tylko tommy teppy. Ja kupuje jakis spiworek albo otulacz i cienki kombinezonik polarowy jakis. Lozeczka jako lozeczka nie mam ale mam dostawke z kinderkraft czy jakos tak 😁 wozek moj przyszddl wczoraj i jestem taka zakochana, ze nie moge doczekać sie spacerow 😂
podeslesz link gdzie kupiłaś wózek?

Do góry