U mnie bezsenność wynikała z bólu mięśni. I strasznego wiercenia się maleństwa przez całą noc. Trwało to tydzień może dwa. W nocy patrzenie na ściany, a w dzień zmęczenie i bóle głowy. Dopiero po wizycie doktor podpowiedział żeby pić około 2-3l wody najlepiej z dużą zawartością magnezu. I zmiana diety na lżejsza bez zbędnych cukrów wtedy maleństwo jest w nocy spokojniejsze. Teraz budzę się po 2-3 razy na siku ale dosłownie 15, 20 minut i spowrotem śpię. I staram się nie kłaść na drzemki w dzień bo wtedy to już w ogóle dzień rozbityDziewczyny! Nie wiem juz co robic. Od tygodnia cierpię na bezsennosc. Ta godzina a mi sie spac nie chce.. jak juz usnę, to sie budze co chwilę a koniec końców 6 rano oczy jak 5 zl.. za to dopiero od godziny 8 usypiam i sie budze okolo 11. Masakra! Nigdy w zyciu nie mialam problemu ze snem bo mam melodię do spania. No.. az to teraz lekarz mi kazal pic melisę, ale efektów to ja nie widzę..
reklama
Ja nie wstaje siusiu nawet raz mi się zdarzyło tylko Ja biorę magnez i jak nie biore z 4 dni to znowu atakują mnie skurcze nog. Musze więcej wody pic bo bardzo malo pije.U mnie bezsenność wynikała z bólu mięśni. I strasznego wiercenia się maleństwa przez całą noc. Trwało to tydzień może dwa. W nocy patrzenie na ściany, a w dzień zmęczenie i bóle głowy. Dopiero po wizycie doktor podpowiedział żeby pić około 2-3l wody najlepiej z dużą zawartością magnezu. I zmiana diety na lżejsza bez zbędnych cukrów wtedy maleństwo jest w nocy spokojniejsze. Teraz budzę się po 2-3 razy na siku ale dosłownie 15, 20 minut i spowrotem śpię. I staram się nie kłaść na drzemki w dzień bo wtedy to już w ogóle dzień rozbity
Właśnie ja też miałam problem z piciem ale na wizycie doktor powiedział że zamiast się katować tabletkami lepiej przyzwyczaic się do picia. Kazal mi pić nałęczowianke niegazowana bo ponoć ma dużo magnezu w sobie. No i teraz się na tyle staram pilnować żeby taka butelka 1.5l poszła na dzień. Plus do tego jakas kawa, herbata. Żeby ponad 2l wyszło. I faktycznie Dretwienie rąk i nóg jest mniejsze. I mam wrażenie że w nocy mi się lepiej śpi. Ale może to taki zbieg okoliczności, nie wiemJa nie wstaje siusiu nawet raz mi się zdarzyło tylko Ja biorę magnez i jak nie biore z 4 dni to znowu atakują mnie skurcze nog. Musze więcej wody pic bo bardzo malo pije.
Ja pije wody tak okolo 1.5 litra mama i ja. Plus kawa, herbaty nie lubię. Mysle ze ta kawa mi wypłukuje duzo niestetyWłaśnie ja też miałam problem z piciem ale na wizycie doktor powiedział że zamiast się katować tabletkami lepiej przyzwyczaic się do picia. Kazal mi pić nałęczowianke niegazowana bo ponoć ma dużo magnezu w sobie. No i teraz się na tyle staram pilnować żeby taka butelka 1.5l poszła na dzień. Plus do tego jakas kawa, herbata. Żeby ponad 2l wyszło. I faktycznie Dretwienie rąk i nóg jest mniejsze. I mam wrażenie że w nocy mi się lepiej śpi. Ale może to taki zbieg okoliczności, nie wiem
Dużo pijesz kawy w ciąży? Ja jak wypije jedna jakąś słaba w dzień to już mam wrażenie to i tak dużo... Przed ciąża piłam i lubiłam a teraz w trakcie jakoś mi nie podchodziJa pije wody tak okolo 1.5 litra mama i ja. Plus kawa, herbaty nie lubię. Mysle ze ta kawa mi wypłukuje duzo niestety
Duzo nie pije. Pije rozpuszaczalna po 1 lyzeczce 2 kawy. . Lubie smak kawy takze rozlozylam sobie jedna porcje na 2 kawy ale pije ja codziennie.Dużo pijesz kawy w ciąży? Ja jak wypije jedna jakąś słaba w dzień to już mam wrażenie to i tak dużo... Przed ciąża piłam i lubiłam a teraz w trakcie jakoś mi nie podchodzi
sandra0777
Fanka BB :)
Hej! Ja tak mam od poczatku ciazy. A tez nigdy nie mialam problemu ze spaniem.Dziewczyny! Nie wiem juz co robic. Od tygodnia cierpię na bezsennosc. Ta godzina a mi sie spac nie chce.. jak juz usnę, to sie budze co chwilę a koniec końców 6 rano oczy jak 5 zl.. za to dopiero od godziny 8 usypiam i sie budze okolo 11. Masakra! Nigdy w zyciu nie mialam problemu ze snem bo mam melodię do spania. No.. az to teraz lekarz mi kazal pic melisę, ale efektów to ja nie widzę..
Monik93
Najgorzej co ?Hej! Ja tak mam od poczatku ciazy. A tez nigdy nie mialam problemu ze spaniem.
Sylwia99
Dziewczyny, jestem załamana siedzę na kwarantannie do 8 grudnia... Tata wczoraj wrócił ze szpitala, był tam od wtorku od wieczora, a dzisiaj dzwonią z sanepidu, że wyszedł mu test pozytywny, po 3 dniach jest wiarygodny niby. Tata co prawda we wtorek było z nim źle, ale wrócił wczoraj i już jakby wyzdrowiał. Na nic się nie skarży. On ma do 1 grudnia kwarantanne.
reklama
sandra0777
Juz sie troche przyzwyczailam. To chyba przygotowanie do nocnego karmieniaNajgorzej co ?