reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Ojej, widze, ze tu sa same mlode mamusie. Ja pierwsze dziecko bede miala w wieku 37 lat, a wlascieie 38 jak urodze. Chcielismy duzo wczesniej, ale niestety nie udalo sie. Mamy za soba 9 lat leczenia nieplodnosci itp. Teraz jestem 8 dzien w szpitalu i mam zalozone szwy na szyjke, zeby donosic ciaze.

Ojej, to widzę, że dużo przeszłaś. Ważne, że w końcu się udało 🙂 dużo zdrówka Wam życzę i współczuję pobytu w szpitalu, a w którym tygodniu jesteś?

reklama
No u mnie rodzice rolnicy, więc mało ich w domu było. Ja niestety za szybko dojrzałam.. Nie miałam takich imprez itp jak moje starsze siostry. Mi było bronione. Sama musiałam zrozumieć wszystko i byłam zawsze obok, teraz jest inaczej. Jak to moja siostra mi zawsze gada, że ja najbardziej z wszystkich sióstr jestem ogarnięta i mam podejście racjonalne do życia. Dużo musiało się stać, żebym wyrosła na taką kobietę a nie inną. Dlatego jestem dumna z siebie. I tego też będę uczyła córę :)

Oo to tak jak u mnie, rodzicie mieli gospodarstwo, całymi dniami było co robić, koleżanki imprezowały a ja z rodzeństwem musieliśmy pomagać rodzicom, ale nie żałuję tego, bo dzięki temu jestem zaradna, żadnej pracy się nie boje i rodzeństwem jak z przyjaciółmi, zawsze sobie pomagamy, wspieramy, dlatego nie chciałabym mieć jedynaka, tylko co najmniej trójkę dzieci i wychować tak, żeby zawsze się wspierali 🙂

Ojej, widze, ze tu sa same mlode mamusie. Ja pierwsze dziecko bede miala w wieku 37 lat, a wlascieie 38 jak urodze. Chcielismy duzo wczesniej, ale niestety nie udalo sie. Mamy za soba 9 lat leczenia nieplodnosci itp. Teraz jestem 8 dzien w szpitalu i mam zalozone szwy na szyjke, zeby donosic ciaze.
Trzymamy kciuki żeby wszystko było tak jak powinno być i żeby maleństwo czekało w brzuszku do samego końca <3

Nie, tylko do pobrania na czczo, przy reszcie nie ma normy, ale przeliczyłam w necie z tych mmol/L na mg/dL, porównałam z normami w Internecie i jest okej, po godzinie wychodzi 133 a po dwóch 115 więc jest okej :) zresztą wysłałam lekarzowi wyniki i napisał że są dobre [emoji16]
To w sumie wychodzi na to ze jest przekroczona? Bo ta jedna wartosc dotyczy sie na 3 pobrania tak?

Dzieki! U mnie 22tc+1d. Termin mam na koniec lutego.
Nie, tylko do pobrania na czczo, przy reszcie nie ma normy, ale przeliczyłam w necie z tych mmol/L na mg/dL, porównałam z normami w Internecie i jest okej, po godzinie wychodzi 133 a po dwóch 115 więc jest okej :) zresztą wysłałam lekarzowi wyniki i napisał że są dobre [emoji16]
Aaaa chyba że tak 😁dziwne czemu nie podają normy na ta glukoze po godzinie i 2 😁

Cześć Dziewczyny, też postanowiłam do Was się przyłączyć 😊 u mnie środek 24 tyg i termin z usg na 8 luty, moja pierwsza ciąża- Chlopiec 😍
Od razu pytanko do Beti.mama, w jakim szpitalu w Poznaniu będziesz rodzić? Ja się nie mogę zdecydować, są tak skrajne wszędzie opinie, myślałam o polnej bo najbezpieczniej ale podobno teraz został porodówką zakaźną..
Witamy 😊 Co do szpitala, chcę rodzić w Szpitalu św. Rodziny (z polecenia), na początku też chciałam na Polnej, ale osobiście się zraziłam po tym jak mnie potraktowali w poradni no i generalnie Polna to raczej taka "fabryka", jedna z położnych, która tam pracuje (znajoma mojej przyszłej teściowej) sama odradza poród tam, jeśli z ciążą jest wszystko ok, a to o czymś świadczy. Fakt, jeśli masz problemy z ciążą, grozi Ci poród przedwczesny, czy cokolwiek innego, to na pewno będzie najlepszy wybór, bo mają odpowiedni sprzęt i personel doświadczony w tego typu kwestiach (moja siostrzenica urodziła się właśnie tam w 26tc. ważąc 900g, obecnie ma 2 latka i ma się całkiem dobrze 😍). Co do szpitala zakaźnego to nieee, owszem przyjmują tam pacjentki z koronawirusem, ale z tego co wiem, tylko ciężarne, normalnie porody się odbywają poza tym. Kilka przypadków koronawirusa tam było wśród personelu chyba, ale w każdym szpitalu zdaje się już ktoś z koroną się pojawił, na to nic nie poradzimy 😕 Dobre opinie słyszałam jeszcze o Szpitalu im. Raszei, Lutycka w moim odczuciu odpada, chociaż tam akurat mam najbliżej.

reklama
Dziękuję 🙂 właśnie o to mi chodzi, tak jak napisałaś, myślę, że w młodym wieku ma się lepsze podejście do dziecka, wyrozumiałość i ta więź jest inna, ja się martwię, że będę nadopiekuńcza co do dziecka, bo tyle lat na niego czekałam 🙂
Będziesz najlepsza mamą 😊 też się martwię, że za bardzo będę 😅

Do góry