reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Jaka torbę polecacie do szpitala? Taką 60 L czy może 80L ? Bierzecie jedna czy dwie. Załóżmy że covid nie skończy się w lutym. Nie wiem jaka torbę przygotować
Szczerze to jeszcze nawet o tym nie myślałam, ale pewnie wezmę jedną małą, bo nie zamierzam tam długo zabalować 😁 dla dziecka podobno nie trzeba dużo brać, a zawsze w razie czego ktoś z rodziny może Ci podrzucić potrzebne rzeczy 😉

reklama
Ja chodzilam w pierwszej ciazy do szkoly rodzenia. Ja wspominam fajnie poznalam kilka fajnych osób 😁 polozna ktora prowadzila pracowala w szpitalu gdzie rodzilam takze pamietala mnie i tez dbala o mnie 😁 lezalalam tydzień przed porodem juz w szpitalu takze dbala o mnie ta polozna jak byla w pracy, a ze probowali wszystkich metod porodu na mnie ( kroplówki, baloniki na szyjke, zele na szyjke) takze dobrze ze bylam na tej szkole rodzenia 😂 nie jest to strasznie drogie wiec w pierwszej ciazy warto isc 😁
Właśnie niedawno wróciłam z zajęć i całkiem fajne są 😉 Jesteśmy we cztery, a jak wszystkie dziewczyny się zgodzą, to od przyszłych zajęć będziemy razem z facetami 🤗 Co prawda przez maseczkę na twarzy tylko połowa rzeczy do mnie dotarła, nie mówiąc już o poprawności wykonywanych ćwiczeń, ale ogólnie mi się podobało. To Ci się udało z tą położną, tutaj zajęcia prowadzą fizjoterapeuci, ale mam namiar na jedną położną ze szpitala, w których chcę rodzić, to może się uda, że akurat będzie miała dyżur (kiedyś można było "wykupić" sobie położną, ale niestety szpital zrezygnował z tej usługi).

Cieszę się, że udało się u Ciebie 😊❤ ja w sumie zawsze miałam w głowie, że chce być młodą mamą tak, żeby pierwsze dziecko było przed 25, ponieważ moja mama urodziła mnie w wieku 40 lat. Chcę mieć z dziećmi jednak takie więzi, jakich nie miałam nigdy ze swoją mamą. Mam starszych rodziców i jakoś tak okazywania uczuć jednak z ich strony nigdy nie było. Chciałabym, aby moja córa miała we mnie zawsze oparcie, po prostu przyjaciółkę. Ja zawsze sama, bo rodzeństwo starsze, a ja najmłodsza :) trzymam kciuki, że będziesz miała wymarzoną rodzinkę 😊
Tak na chłodno patrząc też bym wolała być młodą mamą, ma to swoje plusy, ale jak sobie przypomnę siebie w wieku 21 lat, to lepiej, że wtedy dziecka nie miałam 😂 Zresztą wtedy mieszkałam z rodzicami, studiowałam, a weekendami pracowałam, żyłam tak beztrosko, że nie w głowie mi były dzieci. Starsza siostra też jeszcze dzieci nie miała, w sumie żadnych dzieci w rodzinie nie było. No i kwestia partnera - dopiero ten obecny jest docelowym, a jesteśmy razem od 5,5 roku. Ale tak jak piszesz, też bym chciała mieć dobry kontakt z dzieckiem i stworzyć bliską więź z nim (w przeciwieństwie do tego jak było ze mną i moimi rodzicami, też są już starsi, chociaż mnie mama urodziła mając 35 lat, ale to chyba nie kwestia wieku, że te relacje tak, a nie inaczej wyglądały).

Tak na chłodno patrząc też bym wolała być młodą mamą, ma to swoje plusy, ale jak sobie przypomnę siebie w wieku 21 lat, to lepiej, że wtedy dziecka nie miałam 😂 Zresztą wtedy mieszkałam z rodzicami, studiowałam, a weekendami pracowałam, żyłam tak beztrosko, że nie w głowie mi były dzieci. Starsza siostra też jeszcze dzieci nie miała, w sumie żadnych dzieci w rodzinie nie było. No i kwestia partnera - dopiero ten obecny jest docelowym, a jesteśmy razem od 5,5 roku. Ale tak jak piszesz, też bym chciała mieć dobry kontakt z dzieckiem i stworzyć bliską więź z nim (w przeciwieństwie do tego jak było ze mną i moimi rodzicami, też są już starsi, chociaż mnie mama urodziła mając 35 lat, ale to chyba nie kwestia wieku, że te relacje tak, a nie inaczej wyglądały).
No u mnie rodzice rolnicy, więc mało ich w domu było. Ja niestety za szybko dojrzałam.. Nie miałam takich imprez itp jak moje starsze siostry. Mi było bronione. Sama musiałam zrozumieć wszystko i byłam zawsze obok, teraz jest inaczej. Jak to moja siostra mi zawsze gada, że ja najbardziej z wszystkich sióstr jestem ogarnięta i mam podejście racjonalne do życia. Dużo musiało się stać, żebym wyrosła na taką kobietę a nie inną. Dlatego jestem dumna z siebie. I tego też będę uczyła córę :)

Mam wyniki krzywej, oprócz tego robiłam też morfologię, toxo i mocz i właśnie w moczu wyszły mi ciała ketonowe 1, a norma 0-0.5. Lekarz napisał mi że wyniki są dobre, chociaż coś mi się nie podoba z tymi ciałami ketonowymi. No ale skoro lekarz pisze że są okej ;)
20201027_074415.jpeg

Hej, też mam termin na 8 luty, a dzisiaj mam dokładnie 25+1 tydzień :)
Cześć Dziewczyny, też postanowiłam do Was się przyłączyć [emoji4] u mnie środek 24 tyg i termin z usg na 8 luty, moja pierwsza ciąża- Chlopiec [emoji7]
Od razu pytanko do Beti.mama, w jakim szpitalu w Poznaniu będziesz rodzić? Ja się nie mogę zdecydować, są tak skrajne wszędzie opinie, myślałam o polnej bo najbezpieczniej ale podobno teraz został porodówką zakaźną..

Mam wyniki krzywej, oprócz tego robiłam też morfologię, toxo i mocz i właśnie w moczu wyszły mi ciała ketonowe 1, a norma 0-0.5. Lekarz napisał mi że wyniki są dobre, chociaż coś mi się nie podoba z tymi ciałami ketonowymi. No ale skoro lekarz pisze że są okej ;)Zobacz załącznik 1193034
Tu z boku to sa normy do glukozy? Czy gdzieś indziej masz normy?

Ojej, widze, ze tu sa same mlode mamusie. Ja pierwsze dziecko bede miala w wieku 37 lat, a wlascieie 38 jak urodze. Chcielismy duzo wczesniej, ale niestety nie udalo sie. Mamy za soba 9 lat leczenia nieplodnosci itp. Teraz jestem 8 dzien w szpitalu i mam zalozone szwy na szyjke, zeby donosic ciaze.

Ojej, widze, ze tu sa same mlode mamusie. Ja pierwsze dziecko bede miala w wieku 37 lat, a wlascieie 38 jak urodze. Chcielismy duzo wczesniej, ale niestety nie udalo sie. Mamy za soba 9 lat leczenia nieplodnosci itp. Teraz jestem 8 dzien w szpitalu i mam zalozone szwy na szyjke, zeby donosic ciaze.
Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze ❤️😊

reklama
Cieszę się, że udało się u Ciebie 😊❤ ja w sumie zawsze miałam w głowie, że chce być młodą mamą tak, żeby pierwsze dziecko było przed 25, ponieważ moja mama urodziła mnie w wieku 40 lat. Chcę mieć z dziećmi jednak takie więzi, jakich nie miałam nigdy ze swoją mamą. Mam starszych rodziców i jakoś tak okazywania uczuć jednak z ich strony nigdy nie było. Chciałabym, aby moja córa miała we mnie zawsze oparcie, po prostu przyjaciółkę. Ja zawsze sama, bo rodzeństwo starsze, a ja najmłodsza :) trzymam kciuki, że będziesz miała wymarzoną rodzinkę 😊

Dziękuję 🙂 właśnie o to mi chodzi, tak jak napisałaś, myślę, że w młodym wieku ma się lepsze podejście do dziecka, wyrozumiałość i ta więź jest inna, ja się martwię, że będę nadopiekuńcza co do dziecka, bo tyle lat na niego czekałam 🙂

Do góry