reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

A jak tam dziewczyny z wagą? Ile już na plus? :p ja mam 22tc i 5kg na plusie :) w poprzedniej ciąży przytyłam 8 kilo... A tu już 5! :D moja Pola się rusza non stop... :) Kopniaczki czuje całym dniem, czyli mało śpi :D

Ja tez mam 22 tc plus tam pare dni, moze juz nawet i 23 tc 😀 pogubiłam się juz po tym moim szpitalu. W każdym bądź razie z wagi 52 mam juz 57 kg czyli tez 5 do przodu. Wam tez sie tak biodra poszerzyly ? Bo mi nawet udo powiekszylo sie o 1 cm i panikuje 😅

reklama
Ja ogólnie jestem szeroka w biodrach więc nie widzę różnicy [emoji28]
Ja tez mam 22 tc plus tam pare dni, moze juz nawet i 23 tc [emoji3] pogubiłam się juz po tym moim szpitalu. W każdym bądź razie z wagi 52 mam juz 57 kg czyli tez 5 do przodu. Wam tez sie tak biodra poszerzyly ? Bo mi nawet udo powiekszylo sie o 1 cm i panikuje [emoji28]

A jak masz zlokalizowane łożysko? Na przedniej czy tylnej ścianie?
Nie wiem, żaden lekarz się w tym temacie nie wypowiadał, więc chyba tak jak powinno być 😱 jedynie na połówkowym lekarz zlokalizował mi jakiegoś starego krwiaka podowodniowego na przedniej ścianie macicy i z tego co pamiętam wspominał coś o późniejszym odczuwaniu ruchów, chyba właśnie z tego powodu. O łożysku mówił tylko coś, że płaskie i przez to brzuch nie jest aż tak widoczny, czy jakoś tak, ale mogłam coś pokręcić 😜

Ja mam na tylnej ścianie, a lekarz mówił że gdybym miała na przedniej to ono amortyzuje ruchy dziecka i może byc nie czuć ich wcale albo bardzo lekko ;) nic się nie martw :D jeszcze Ci da popalić :D
Nie wiem, żaden lekarz się w tym temacie nie wypowiadał, więc chyba tak jak powinno być [emoji33] jedynie na połówkowym lekarz zlokalizował mi jakiegoś starego krwiaka podowodniowego na przedniej ścianie macicy i z tego co pamiętam wspominał coś o późniejszym odczuwaniu ruchów, chyba właśnie z tego powodu. O łożysku mówił tylko coś, że płaskie i przez to brzuch nie jest aż tak widoczny, czy jakoś tak, ale mogłam coś pokręcić [emoji12]

Ja dzisiaj mam 23+2 i 3kg na plusie, mi niestety zawsze było ciężko przytyć ( takie geny i do tego wysoka jestem ) a jak dziewczyny u Was z apetytem? Bo ostatnio mam tak, że jak zjem rano śniadanie, tak potem ok 17ej obiad i już nic więcej, a wcześniej jadłam naprawdę bardzo dużo i często.
U mnie apetyt jest cały czas, nawet jak na początku męczyły mnie mdłości, to sporo jadłam, bo to był jedyny sposób na te mdłości (nie wymiotowałam zbytnio) 😄 Muszę jeść co 3-4h, bo inaczej mi słabo i niedobrze. Chyba już tak się przyzwyczaiłam, bo przed ciążą też tak miałam.

Ja tez mam 22 tc plus tam pare dni, moze juz nawet i 23 tc 😀 pogubiłam się juz po tym moim szpitalu. W każdym bądź razie z wagi 52 mam juz 57 kg czyli tez 5 do przodu. Wam tez sie tak biodra poszerzyly ? Bo mi nawet udo powiekszylo sie o 1 cm i panikuje 😅
Ja tam ud nie sprawdzam, żeby się nie stresować 😂 Biodra o dziwo od początku ciąży nie powiększyły mi się aż tak bardzo, bo tylko +4cm, pewnie dlatego, że zawsze miałam dość szerokie, ale za to w talii mam już +9cm, a w brzuchu (pod pępkiem) +7cm 😯

Ja mam na tylnej ścianie, a lekarz mówił że gdybym miała na przedniej to ono amortyzuje ruchy dziecka i może byc nie czuć ich wcale albo bardzo lekko ;) nic się nie martw :D jeszcze Ci da popalić :D
No taką mam nadzieję! 😃 Ale na ostatniej wizycie kontrolnej lekarka nie mówiła nic o łożysku w związku z tym nieodczuwaniem ruchów, że jest z przodu, czy coś, tylko, że na dniach powinnam poczuć - minął prawie tydzień od wizyty i póki co nic, więc (coraz mniej) cierpliwie czekam :mad:😁

Ja dzisiaj mam 23+2 i 3kg na plusie, mi niestety zawsze było ciężko przytyć ( takie geny i do tego wysoka jestem ) a jak dziewczyny u Was z apetytem? Bo ostatnio mam tak, że jak zjem rano śniadanie, tak potem ok 17ej obiad i już nic więcej, a wcześniej jadłam naprawdę bardzo dużo i często.
Ja 5 posiłków dziennie obowiązkowo i pomiędzy jeszcze jakieś słodycze 😃 no bez nich nie mogę żyć! 😂

reklama
To całkiem nieźle Ci idzie 😲 Ja teoretycznie też nie mogę za wiele przytyć, ok. 9kg, ale wiem już, że to się nie uda, skoro w połowie ciąży jest już +7kg 😭 Zaczynałam z wagą 70kg.
70 kg piekna waga 😁😁 ja zaczynam z 82 kg wzrost 169 takze chodzacy klusek. Dziwie sie ze tak malo przytylam bo pizza mi sie sni po nocach moglabyn jesc pizze w kazdej postaci 😁ale mam duze zapasy wiec dzidziuś ma z czego zyc 😂 brzuch tez mam juz wielki

Załączniki

• IMG_20201020_155225.jpg
    IMG_20201020_155225.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 84
Do góry