reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

A jak tam dziewczyny z wagą? Ile już na plus? :p ja mam 22tc i 5kg na plusie :) w poprzedniej ciąży przytyłam 8 kilo... A tu już 5! :D moja Pola się rusza non stop... :) Kopniaczki czuje całym dniem, czyli mało śpi :D

Ja tez mam 22 tc plus tam pare dni, moze juz nawet i 23 tc 😀 pogubiłam się juz po tym moim szpitalu. W każdym bądź razie z wagi 52 mam juz 57 kg czyli tez 5 do przodu. Wam tez sie tak biodra poszerzyly ? Bo mi nawet udo powiekszylo sie o 1 cm i panikuje 😅

reklama
Ja ogólnie jestem szeroka w biodrach więc nie widzę różnicy [emoji28]
Ja tez mam 22 tc plus tam pare dni, moze juz nawet i 23 tc [emoji3] pogubiłam się juz po tym moim szpitalu. W każdym bądź razie z wagi 52 mam juz 57 kg czyli tez 5 do przodu. Wam tez sie tak biodra poszerzyly ? Bo mi nawet udo powiekszylo sie o 1 cm i panikuje [emoji28]

A jak masz zlokalizowane łożysko? Na przedniej czy tylnej ścianie?
Nie wiem, żaden lekarz się w tym temacie nie wypowiadał, więc chyba tak jak powinno być 😱 jedynie na połówkowym lekarz zlokalizował mi jakiegoś starego krwiaka podowodniowego na przedniej ścianie macicy i z tego co pamiętam wspominał coś o późniejszym odczuwaniu ruchów, chyba właśnie z tego powodu. O łożysku mówił tylko coś, że płaskie i przez to brzuch nie jest aż tak widoczny, czy jakoś tak, ale mogłam coś pokręcić 😜

Ja mam na tylnej ścianie, a lekarz mówił że gdybym miała na przedniej to ono amortyzuje ruchy dziecka i może byc nie czuć ich wcale albo bardzo lekko ;) nic się nie martw :D jeszcze Ci da popalić :D
Nie wiem, żaden lekarz się w tym temacie nie wypowiadał, więc chyba tak jak powinno być [emoji33] jedynie na połówkowym lekarz zlokalizował mi jakiegoś starego krwiaka podowodniowego na przedniej ścianie macicy i z tego co pamiętam wspominał coś o późniejszym odczuwaniu ruchów, chyba właśnie z tego powodu. O łożysku mówił tylko coś, że płaskie i przez to brzuch nie jest aż tak widoczny, czy jakoś tak, ale mogłam coś pokręcić [emoji12]

Ja dzisiaj mam 23+2 i 3kg na plusie, mi niestety zawsze było ciężko przytyć ( takie geny i do tego wysoka jestem ) a jak dziewczyny u Was z apetytem? Bo ostatnio mam tak, że jak zjem rano śniadanie, tak potem ok 17ej obiad i już nic więcej, a wcześniej jadłam naprawdę bardzo dużo i często.
U mnie apetyt jest cały czas, nawet jak na początku męczyły mnie mdłości, to sporo jadłam, bo to był jedyny sposób na te mdłości (nie wymiotowałam zbytnio) 😄 Muszę jeść co 3-4h, bo inaczej mi słabo i niedobrze. Chyba już tak się przyzwyczaiłam, bo przed ciążą też tak miałam.

Ja tez mam 22 tc plus tam pare dni, moze juz nawet i 23 tc 😀 pogubiłam się juz po tym moim szpitalu. W każdym bądź razie z wagi 52 mam juz 57 kg czyli tez 5 do przodu. Wam tez sie tak biodra poszerzyly ? Bo mi nawet udo powiekszylo sie o 1 cm i panikuje 😅
Ja tam ud nie sprawdzam, żeby się nie stresować 😂 Biodra o dziwo od początku ciąży nie powiększyły mi się aż tak bardzo, bo tylko +4cm, pewnie dlatego, że zawsze miałam dość szerokie, ale za to w talii mam już +9cm, a w brzuchu (pod pępkiem) +7cm 😯

Ja mam na tylnej ścianie, a lekarz mówił że gdybym miała na przedniej to ono amortyzuje ruchy dziecka i może byc nie czuć ich wcale albo bardzo lekko ;) nic się nie martw :D jeszcze Ci da popalić :D
No taką mam nadzieję! 😃 Ale na ostatniej wizycie kontrolnej lekarka nie mówiła nic o łożysku w związku z tym nieodczuwaniem ruchów, że jest z przodu, czy coś, tylko, że na dniach powinnam poczuć - minął prawie tydzień od wizyty i póki co nic, więc (coraz mniej) cierpliwie czekam :mad:😁

Ja dzisiaj mam 23+2 i 3kg na plusie, mi niestety zawsze było ciężko przytyć ( takie geny i do tego wysoka jestem ) a jak dziewczyny u Was z apetytem? Bo ostatnio mam tak, że jak zjem rano śniadanie, tak potem ok 17ej obiad i już nic więcej, a wcześniej jadłam naprawdę bardzo dużo i często.
Ja 5 posiłków dziennie obowiązkowo i pomiędzy jeszcze jakieś słodycze 😃 no bez nich nie mogę żyć! 😂

reklama
To całkiem nieźle Ci idzie 😲 Ja teoretycznie też nie mogę za wiele przytyć, ok. 9kg, ale wiem już, że to się nie uda, skoro w połowie ciąży jest już +7kg 😭 Zaczynałam z wagą 70kg.
70 kg piekna waga 😁😁 ja zaczynam z 82 kg wzrost 169 takze chodzacy klusek. Dziwie sie ze tak malo przytylam bo pizza mi sie sni po nocach moglabyn jesc pizze w kazdej postaci 😁ale mam duze zapasy wiec dzidziuś ma z czego zyc 😂 brzuch tez mam juz wielki

Załączniki

• IMG_20201020_155225.jpg
    IMG_20201020_155225.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 90
Do góry