Ja tam się ważę (oficjalnie) co 2 tygodnie w domu (pomiędzy czasem też się zdarzy, wiadomo), zawsze o tej samej porze i bez ubrania i robię pomiary talii, bioder i brzucha. U mojej ginekolog jest przedpotopowa waga, bardzo niedokładna, jak w szkole u pielęgniarki haha więc za bardzo jej nie ufam, ostatnio dodała mi 1,5kg, ale to pewnie też trochę przez ubranie.Hej ja staram się nie ważyć w domu, więc czekam do wizyty 15 października i się zważę u pani ginekolog
reklama
Hej ja staram się nie ważyć w domu, więc czekam do wizyty 15 października i się zważę u pani ginekolog
Za to ja mam kolejną wizytę 14 październikaHaha ja tez sie nie waze te pol kilo to od ostatniej wizyty tez mam 15 października wizyte
Spokojnie, każda kobieta tyje w swoim tempie, znaczenie ma też która to ciąża no i waga przed, u mnie te 4kg to max, jaki mogłam przytyć na tym etapie ciąży (a miałam przed niewielką nadwagę, więc powinnam w ciąży przytyć mniej niż szczuplejsze mamy), patrząc po internetowych kalkulatorach. Wiadomo, jadłabym mniej (albo więcej bym się ruszała), to pewnie i mniej bym przytyła, ale póki mieszczę się w normie (podobno zbyt szybki przyrost wagi może być związany z cukrzycą ciążową), nic złego się nie dzieje, staram się odżywiać zdrowo, a najważniejsze, dzidziuś rozwija się prawidłowo to się nie martwię.O jaaa to ze mna coś nie tak chyba xd
Maluszek001
Fanka BB :)
U mnie 21 tc i 1.5 kg do przoduHej kobietki
Co tam ciekawego u Was ?
Ile juz kg przybralyscie ? Ja mam 20 tc i 4 kg na plusie
Maluszek001
Właśnie słyszałam że te smakowe dużo lepsze. Ogólnie mój organizm nie przyjmuje nawet wody na czczo. Jak nie zjem śniadania to zaraz mnie mdli. Co 2 tygodnie robię badania TSH też na czczo i zawsze kończy się wymiotami woda w domu wiec się zastanawiam jak wytrzymam ponad dwie godzinyDasz radę, tak musisz myśleć! Kup sobie w aptece glukozę cytrynową, zawsze to jakiś smak. Co prawda nie próbowałam nigdy tej zwykłej, ale woda z cukrem brzmi strasznie (szczególnie, że ja nawet herbaty, czy kawy z cukrem nie wypiję a fuj!), a cytrynowa jak taka mocno przesłodzona lemoniada
Dziewczyny pomocy!
Bije się z myślą o wzięciu kredytu na własne lokum. Cały myk w tym że żeby wziąć kredyt w banku będąc w ciąży trzeba zrezygnować z urlopu rodzicielskiego.
W tej sytuacji wychodzi na to że musiałabym zostawić dziecko w wieku 5miesiecy obcej osobie pod opieką. Czy wy byście swoje maluchy w takim wieku zostawiły? Czy przeczekać macierzyński i rodzicielski i załatwiać sprawę na spokojnie za rok.? Doradźcie.
Bije się z myślą o wzięciu kredytu na własne lokum. Cały myk w tym że żeby wziąć kredyt w banku będąc w ciąży trzeba zrezygnować z urlopu rodzicielskiego.
W tej sytuacji wychodzi na to że musiałabym zostawić dziecko w wieku 5miesiecy obcej osobie pod opieką. Czy wy byście swoje maluchy w takim wieku zostawiły? Czy przeczekać macierzyński i rodzicielski i załatwiać sprawę na spokojnie za rok.? Doradźcie.
Ja osobiście albo bym myslala o kredycie na mieszkanie na początku ciazy gdy nie mam jeszcze zwolnienia i nie musze nikomu o tym mowic, albo poczekałabym rok. 5 miesieczne dziecko chyba najbardziej potrzebuje matki.. W poprzedniej ciazy jak tylko sie dowiedzieliśmy o ciazy przyspieszyliśmy wszystkie procedury i wzięliśmy kredytDziewczyny pomocy!
Wiem wiem. Niestety mąż czekał na umowę z pracy i na początku ciazy nie mogliśmy. Bo też to była nasza pierwsza myśl. Ale teraz wizja zostawienia 5msc dziecka pod opieką opiekunki jakoś mnie przeraża.Ja osobiście albo bym myslala o kredycie na mieszkanie na początku ciazy gdy nie mam jeszcze zwolnienia i nie musze nikomu o tym mowic, albo poczekałabym rok. 5 miesieczne dziecko chyba najbardziej potrzebuje matki.. W poprzedniej ciazy jak tylko sie dowiedzieliśmy o ciazy przyspieszyliśmy wszystkie procedury i wzięliśmy kredyt
Poczekajcie to tylko rok ale to będzie piekny rok dla ciebie jako mamy.Wiem wiem. Niestety mąż czekał na umowę z pracy i na początku ciazy nie mogliśmy. Bo też to była nasza pierwsza myśl. Ale teraz wizja zostawienia 5msc dziecka pod opieką opiekunki jakoś mnie przeraża.
reklama
marta18691
Poczekalabym rokDziewczyny pomocy!