reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Hej :) ja staram się nie ważyć w domu, więc czekam do wizyty 15 października i się zważę u pani ginekolog😅
Ja tam się ważę (oficjalnie) co 2 tygodnie w domu (pomiędzy czasem też się zdarzy, wiadomo), zawsze o tej samej porze i bez ubrania i robię pomiary talii, bioder i brzucha. U mojej ginekolog jest przedpotopowa waga, bardzo niedokładna, jak w szkole u pielęgniarki haha więc za bardzo jej nie ufam, ostatnio dodała mi 1,5kg, ale to pewnie też trochę przez ubranie.

reklama
O jaaa to ze mna coś nie tak chyba xd
Spokojnie, każda kobieta tyje w swoim tempie, znaczenie ma też która to ciąża no i waga przed, u mnie te 4kg to max, jaki mogłam przytyć na tym etapie ciąży (a miałam przed niewielką nadwagę, więc powinnam w ciąży przytyć mniej niż szczuplejsze mamy), patrząc po internetowych kalkulatorach. Wiadomo, jadłabym mniej (albo więcej bym się ruszała), to pewnie i mniej bym przytyła, ale póki mieszczę się w normie (podobno zbyt szybki przyrost wagi może być związany z cukrzycą ciążową), nic złego się nie dzieje, staram się odżywiać zdrowo, a najważniejsze, dzidziuś rozwija się prawidłowo 😍 to się nie martwię.

Dasz radę, tak musisz myśleć! Kup sobie w aptece glukozę cytrynową, zawsze to jakiś smak. Co prawda nie próbowałam nigdy tej zwykłej, ale woda z cukrem brzmi strasznie (szczególnie, że ja nawet herbaty, czy kawy z cukrem nie wypiję a fuj!), a cytrynowa jak taka mocno przesłodzona lemoniada 😁
Właśnie słyszałam że te smakowe dużo lepsze. Ogólnie mój organizm nie przyjmuje nawet wody na czczo. Jak nie zjem śniadania to zaraz mnie mdli. 🤨 Co 2 tygodnie robię badania TSH też na czczo i zawsze kończy się wymiotami woda w domu 😅 wiec się zastanawiam jak wytrzymam ponad dwie godziny 🙄

Dziewczyny pomocy!
Bije się z myślą o wzięciu kredytu na własne lokum. Cały myk w tym że żeby wziąć kredyt w banku będąc w ciąży trzeba zrezygnować z urlopu rodzicielskiego.
W tej sytuacji wychodzi na to że musiałabym zostawić dziecko w wieku 5miesiecy obcej osobie pod opieką. Czy wy byście swoje maluchy w takim wieku zostawiły? Czy przeczekać macierzyński i rodzicielski i załatwiać sprawę na spokojnie za rok.? Doradźcie.

Dziewczyny pomocy!
Bije się z myślą o wzięciu kredytu na własne lokum. Cały myk w tym że żeby wziąć kredyt w banku będąc w ciąży trzeba zrezygnować z urlopu rodzicielskiego.
W tej sytuacji wychodzi na to że musiałabym zostawić dziecko w wieku 5miesiecy obcej osobie pod opieką. Czy wy byście swoje maluchy w takim wieku zostawiły? Czy przeczekać macierzyński i rodzicielski i załatwiać sprawę na spokojnie za rok.? Doradźcie.
Ja osobiście albo bym myslala o kredycie na mieszkanie na początku ciazy gdy nie mam jeszcze zwolnienia i nie musze nikomu o tym mowic, albo poczekałabym rok. 5 miesieczne dziecko chyba najbardziej potrzebuje matki.. W poprzedniej ciazy jak tylko sie dowiedzieliśmy o ciazy przyspieszyliśmy wszystkie procedury i wzięliśmy kredyt

Ja osobiście albo bym myslala o kredycie na mieszkanie na początku ciazy gdy nie mam jeszcze zwolnienia i nie musze nikomu o tym mowic, albo poczekałabym rok. 5 miesieczne dziecko chyba najbardziej potrzebuje matki.. W poprzedniej ciazy jak tylko sie dowiedzieliśmy o ciazy przyspieszyliśmy wszystkie procedury i wzięliśmy kredyt
Wiem wiem. Niestety mąż czekał na umowę z pracy i na początku ciazy nie mogliśmy. Bo też to była nasza pierwsza myśl. Ale teraz wizja zostawienia 5msc dziecka pod opieką opiekunki jakoś mnie przeraża.

reklama
Dziewczyny pomocy!
Poczekalabym rok:)

Do góry