reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Mialyscie juz badanie glukozy?? Bylam u diabetologa i niestety musze powtórzyć badanie na początku listopada 😥😥😥a jest to takie niedobre..
Glukozę to ja miałam badaną póki co tylko na początku ciąży, ale dla samej siebie robiłam jeszcze kilka razy później, a jeśli chodzi o krzywą cukrową, to tak jak ktoś już tu napisał to badanie wykonuje się między 24 a 28 tc. Myślę, że na najbliższej wizycie u mojej ginekolog (za niecałe 2 tygodnie) dostanę skierowanie na to badanie (i pewnie jakieś inne), mam nadzieję, że uda mi się za pierwszym razem, bez zwracania. Raz w życiu tylko robiłam to badanie, kupiłam sobie glukozę cytrynową, więc jakoś weszło, no ale wtedy nie byłam w ciąży, na szczęście teraz rano jest już o wiele lepiej: mogę zjeść słodkie śniadanie (co na początku przyprawiało mnie o mdłości) i generalnie mdłości na czczo nie są już tak dokuczliwe :) podobno po 23 tygodniu zanikają całkiem, ale ja jestem przyzwyczajona do jedzenia śniadania zaraz po wstaniu z łóżka i regularnego jedzenia, więc tak czy siak jak długo nie jem, to mnie mdli 😂

Ja idę pierwszy raz za 2.5 tygodnia. Ale mam spore obawy czy dam rade wytrzymac 😣
Dasz radę, tak musisz myśleć! Kup sobie w aptece glukozę cytrynową, zawsze to jakiś smak. Co prawda nie próbowałam nigdy tej zwykłej, ale woda z cukrem brzmi strasznie (szczególnie, że ja nawet herbaty, czy kawy z cukrem nie wypiję a fuj!), a cytrynowa jak taka mocno przesłodzona lemoniada 😁

reklama
Hej kobietki 😊
Co tam ciekawego u Was ?
Ile juz kg przybralyscie ? Ja mam 20 tc i 4 kg na plusie 🙉
Ciekawego chyba nic, sprzątanie, gotowanie (póki są siły), chwila przerwy i znów jest co robić, a po obiadku spacer 😊 ruchów mojego maluszka nadal nie czuję, ale lekarz mnie na szczęście uspokoił, że mogą być później przez jakiś stary skrzep, zresztą póki co dopiero 20+1, więc jeszcze jest czas 😉
Co do wagi też mam 4kg na plusie, a czytałam, że podobno dopiero od 20tc. waga zaczyna tak naprawdę rosnąć 😯 najważniejsze, że nie widzę po sobie, żebym przytyła (poza brzuszkiem oczywiście), więc chyba wszystko idzie tak jak należy 😊

Do góry