marta18691
Fanka BB :)
Ok
No wlasnie wiem ze w tym tyg sie robi. Tylko czemu moj lekarz sie tak pospieszyl tego nie wiem. Wiem jedno przez to musze robic to jeszcze raz jakos przezyje
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ok
No wlasnie wiem ze w tym tyg sie robi. Tylko czemu moj lekarz sie tak pospieszyl tego nie wiem. Wiem jedno przez to musze robic to jeszcze raz jakos przezyje
U mnie pol kilo 21tydza tak to nudy sprzątanie itd
Hej ja staram się nie ważyć w domu, więc czekam do wizyty 15 października i się zważę u pani ginekologHej kobietki
Co tam ciekawego u Was ?
Ile juz kg przybralyscie ? Ja mam 20 tc i 4 kg na plusie
Haha ja tez sie nie waze te pol kilo to od ostatniej wizyty tez mam 15 października wizyteHej ja staram się nie ważyć w domu, więc czekam do wizyty 15 października i się zważę u pani ginekolog
MozeO jaaa to ze mna coś nie tak chyba xd
Ostatnio mi nagadała jak przytyłam 2,7 kg w ciągu miesiąca ale co jak co narzeczony mi gada, że w tyłek mi idzie, więc nie ma co narzekać oo to po wizycie się odzywaj ja jutro połówkowe jeszczeHaha ja tez sie nie waze te pol kilo to od ostatniej wizyty tez mam 15 października wizyte
U mnie jakieś 4-5kg na plusieIle juz kg przybralyscie ? Ja mam 20 tc i 4 kg na plusie
Glukozę to ja miałam badaną póki co tylko na początku ciąży, ale dla samej siebie robiłam jeszcze kilka razy później, a jeśli chodzi o krzywą cukrową, to tak jak ktoś już tu napisał to badanie wykonuje się między 24 a 28 tc. Myślę, że na najbliższej wizycie u mojej ginekolog (za niecałe 2 tygodnie) dostanę skierowanie na to badanie (i pewnie jakieś inne), mam nadzieję, że uda mi się za pierwszym razem, bez zwracania. Raz w życiu tylko robiłam to badanie, kupiłam sobie glukozę cytrynową, więc jakoś weszło, no ale wtedy nie byłam w ciąży, na szczęście teraz rano jest już o wiele lepiej: mogę zjeść słodkie śniadanie (co na początku przyprawiało mnie o mdłości) i generalnie mdłości na czczo nie są już tak dokuczliwe podobno po 23 tygodniu zanikają całkiem, ale ja jestem przyzwyczajona do jedzenia śniadania zaraz po wstaniu z łóżka i regularnego jedzenia, więc tak czy siak jak długo nie jem, to mnie mdliMialyscie juz badanie glukozy?? Bylam u diabetologa i niestety musze powtórzyć badanie na początku listopada a jest to takie niedobre..
Dasz radę, tak musisz myśleć! Kup sobie w aptece glukozę cytrynową, zawsze to jakiś smak. Co prawda nie próbowałam nigdy tej zwykłej, ale woda z cukrem brzmi strasznie (szczególnie, że ja nawet herbaty, czy kawy z cukrem nie wypiję a fuj!), a cytrynowa jak taka mocno przesłodzona lemoniadaJa idę pierwszy raz za 2.5 tygodnia. Ale mam spore obawy czy dam rade wytrzymac
Ciekawego chyba nic, sprzątanie, gotowanie (póki są siły), chwila przerwy i znów jest co robić, a po obiadku spacer ruchów mojego maluszka nadal nie czuję, ale lekarz mnie na szczęście uspokoił, że mogą być później przez jakiś stary skrzep, zresztą póki co dopiero 20+1, więc jeszcze jest czasHej kobietki
Co tam ciekawego u Was ?
Ile juz kg przybralyscie ? Ja mam 20 tc i 4 kg na plusie