reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
U mnie ciągnie brzuch czasami, szczególnie jak posiedzę w pracy. A właśnie jak z chodzeniem do pracy w czasie pandemii? Chodzicie, jak lekarze się na to zaopatrują ?
Miałam dwa dni zgagę, raz mdłości i wymioty po pesto. Piersi tkliwe przy dotyku. I obowiązkowo jedzenie 2-3 h.

U mnie ciągnie brzuch czasami, szczególnie jak posiedzę w pracy. A właśnie jak z chodzeniem do pracy w czasie pandemii? Chodzicie, jak lekarze się na to zaopatrują ?
Miałam dwa dni zgagę, raz mdłości i wymioty po pesto. Piersi tkliwe przy dotyku. I obowiązkowo jedzenie 2-3 h.
Narazie pracuje zdalnie, pewnie do końca czerwca tak pociągnę, a potem wykorzystam trochę urlopu i od sierpnia pewnie na L4 - praca wśród dzieci w czasie ciąży nie jest raczej wskazana ;)

To i ja się zamelduje ale nie wiem na jak dlugo.
Test z 26 maja
20200526_122549.jpg
Test z 27 maja
20200527_104049.jpg
Test z 28 maja
20200528_064946.jpg

A tutaj test z dzisiaj ten mniej czuły.
20200530_070823.jpg

Boję się że biochemiczna będzie...
Podbrzusze boli, piersi też...

Mam 33 lata i 2 letnią coreczke w domu.

33latka też miałam dylemat czy blada kreska to nadal kreska, czy może tak bardzo chcę ją tam zobaczyć, że sobie po prostu wmawiam ;)
Jutro powinna być miesiączka, a kreska jest znacznie wyraźniejsza niż wczoraj i 2 dni temu. W pierwszej ciąży druga krecha pojawiła się dopiero w dniu spodziewanej miesiączki. Bynajmniej jak test, nawet najzwyklejszy i najtańszy kreskę pokaże, nawet bladą, to hormon ciążowy w moczu jest.
Jeśli chodzi o dolegliwości, to piersi, piersi i piersi są moją zmorą, pierwszą ciąże poza nimi miałam "bezobjawowa" a teraz nos mam strasznie wrażliwy, zapachy bombardują mnie wszędzie i od tygodnia mam napady mdłości. O humorkach nie wspomnę.
Jeśli chodzi o pracę, to jeśli wszystko będzie dobrze, to chcę dopracować do końca czerwca i mam nadzieję, że mój lekarz na to przyzwoli

To i ja się zamelduje ale nie wiem na jak dlugo.
Test z 26 maja
Zobacz załącznik 1126731
Test z 27 maja
Zobacz załącznik 1126733
Test z 28 maja
Zobacz załącznik 1126734

A tutaj test z dzisiaj ten mniej czuły.
Zobacz załącznik 1126735

Boję się że biochemiczna będzie...
Podbrzusze boli, piersi też...

Mam 33 lata i 2 letnią coreczke w domu.
Kurcze, u mnie od 25 mają kreska na teście tak samo słaba mimo, że już tydzień po spodziewanym @ a beta rosla. Zobaczymy co będzie jutro po badaniach, ale też powoli zaczynam się bac mimo, że coś jest nie tak :(

reklama
Kurcze, u mnie od 25 mają kreska na teście tak samo słaba mimo, że już tydzień po spodziewanym @ a beta rosla. Zobaczymy co będzie jutro po badaniach, ale też powoli zaczynam się bac mimo, że coś jest nie tak :(
A jakie miałaś wyniki bety?

Już doczytałam. A jak wyglądają Twoje tesy?

Ostatnia edycja:
Do góry