reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Spokojnie, zwykle to się wszystko wyrównuje w późniejszych tygodniach. Czytałam i słyszałam o wielu przypadkach, że dziecko miało miało coś za małe lub za duże, a po porodzie zdrów jak ryba. Moj maluch na polowkowym miał szacowana wagę 272g, czyli troszkę za malo, o tydzień do tyłu jest. Ale miałam niskie białko pappa, więc mniej wydajne lozysko, takze nie było to zdziwieniem. Na dodatek ja jak sie urodziłam to wazylam 2500 a mój brat lepiej bo 2350... czyli maluszki okrutne. A wtedy nie było nawet takiej techiki i usg jak jest teraz 😊
Właśnie też miałam bardzo niskie bialko PAPPA 0,15MOM wiec to też może być powodem. Czy w związku z tym, że dzidziuś jest mniejszy dostałaś jakieś dodatkowe zalecenia? Na jakieś badania albo częstsze kontrole usg?

reklama
Właśnie też miałam bardzo niskie bialko PAPPA 0,15MOM wiec to też może być powodem. Czy w związku z tym, że dzidziuś jest mniejszy dostałaś jakieś dodatkowe zalecenia? Na jakieś badania albo częstsze kontrole usg?
U mnie trochę ponad 0,3MOM także nieznacznie lepiej.
Na razie nie mam, chodzę do dwóch ginekologów, jednego mam prowadzącego, ale on nie ma certyfikatu, więc nie robi genetycznych, a do drugiego chodzę właśnie na prenatalne, obaj się znają, także czuję się zaopiekowana :D We wtorek miałam połówkowe, 5.10 czyli w poniedziałek mam wizytę u prowadzącego i będziemy się zastanawiać. Nie lubię przyjmować leków, jedynie letrox łoję od początku ciąży bo trzeba, a tak to jestem przeciwniczką i mój ginekolog też, więc musimy to przedyskutować. Ale na wynikach z połówkowego mam zapis, żeby obserwować ciążę pod kątem nadciśnienia i zatrzymania wzrostu płodu, więc możliwe, że ustalimy częstsze kontrole. Jak już dowiem się co robimy to po wizycie jeszcze napiszę. :)

U mnie trochę ponad 0,3MOM także nieznacznie lepiej.
Na razie nie mam, chodzę do dwóch ginekologów, jednego mam prowadzącego, ale on nie ma certyfikatu, więc nie robi genetycznych, a do drugiego chodzę właśnie na prenatalne, obaj się znają, także czuję się zaopiekowana :D We wtorek miałam połówkowe, 5.10 czyli w poniedziałek mam wizytę u prowadzącego i będziemy się zastanawiać. Nie lubię przyjmować leków, jedynie letrox łoję od początku ciąży bo trzeba, a tak to jestem przeciwniczką i mój ginekolog też, więc musimy to przedyskutować. Ale na wynikach z połówkowego mam zapis, żeby obserwować ciążę pod kątem nadciśnienia i zatrzymania wzrostu płodu, więc możliwe, że ustalimy częstsze kontrole. Jak już dowiem się co robimy to po wizycie jeszcze napiszę. :)

To czekamy na info. U mnie tez PAPPA niskie, 0,380 MoM - ja z tego wzgledu biore Acard 150. Polowkowe 5tego pazdziernika, dam znac co i jak.

Daj znać! 😊 Jednak idziesz prywatnie?
Pewnie, dam znać! 😊 Tak, do tej mojej przychodni się nawet nie dodzwoniłam, a u tego lekarza, co chciałam prywatnie był akurat wolny termin i cena jedna z lepszych (250zł), a do tego jak się dzidzia dobrze ułoży jest szansa na 3D/4D, no i blisko pracy chłopaka, więc będzie mógł wyskoczyć na badanie 😊

reklama
Do góry