reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Wiesz co kupiłam balsam lekki oddech, bo cały czas miałam w reklamach. W poniedziałek był katar, a od wczoraj żółte fluki, więc bliżej końca. :) Plus maść majerankowa i olbas:)
U nas lekki oddech nie działa 😁 olejek tymiankowy i gałganek Aliny też nie 🤷 Jak po 2 dniach w żłobku pojawił się gil, tak jest z nami dziś już 7 dzień, ale po konsultacji ze żłobkolanką, od środy chodzi normalnie (bo wiadomo tylko z gęstym gilem odsyłają do domu 😂). Oczywiście mnie po drodze zaraził, całe szczęście tym razem lajtowo, bo jak tylko się zaczęło coś dziać to starałam się chodzić w masce. 1 dzień totalnie zapchane zatoki, potem trochę kataru, nic nie brałam i jestem jak nowa, ale zadzwoniłam po l4, bo przez covida to się teraz każdy boi kaszlu i kataru, to mi lekarka nazapisywała leków, w tym antybiotyk 😱🤦😂 i nie chciała mi dać mniej niż 3 dni zwolnienia 😂 A i jeszcze hit, w żłobku mi zaproponowała wizytę u alergologa 😳😂 W sumie skoro "alergią" się i mnie zaraził, to może trzeba to rozważyć 😂

U nas przerwa od żłobka już prawie 2 miesiąc ze względu na młodszego braciszka 😉 Ale od poniedziałku juz wraca i zobaczymy co się będzie działo. W ogóle dziewczyny nie pisałam Wam ale Młody tak super przyjął młodszego brata że po prostu szok😍 oby już tak zostało 🥰
Ja chyba do tyłu jestem nie wiedzielam że urodziłaś 🙈 nawet niewiem kiedy 🤭

U nas lekki oddech nie działa 😁 olejek tymiankowy i gałganek Aliny też nie 🤷 Jak po 2 dniach w żłobku pojawił się gil, tak jest z nami dziś już 7 dzień, ale po konsultacji ze żłobkolanką, od środy chodzi normalnie (bo wiadomo tylko z gęstym gilem odsyłają do domu 😂). Oczywiście mnie po drodze zaraził, całe szczęście tym razem lajtowo, bo jak tylko się zaczęło coś dziać to starałam się chodzić w masce. 1 dzień totalnie zapchane zatoki, potem trochę kataru, nic nie brałam i jestem jak nowa, ale zadzwoniłam po l4, bo przez covida to się teraz każdy boi kaszlu i kataru, to mi lekarka nazapisywała leków, w tym antybiotyk 😱🤦😂 i nie chciała mi dać mniej niż 3 dni zwolnienia 😂 A i jeszcze hit, w żłobku mi zaproponowała wizytę u alergologa 😳😂 W sumie skoro "alergią" się i mnie zaraził, to może trzeba to rozważyć 😂
Mi katar się zaczął wczoraj i słabo się czułam, nafaszerowałam się acatar tabletki, poszłam spać w dzień z Leną i wstałam jak nowo narodzona 😁 weź z tymi lekarzami.. haha z pewnością testy rób na alergię 🤣

reklama
zamawiałaś ten balsam przez internet czy jest w aptekach? Musze wypróbować, co mi szkodzi🙈
Przez internet. :) Ja sama byłam sceptycznie nastawiona. Ale porównując ostatni katar i ten co ma teraz. To tak wtedy trwał 2 tygodnie smarowałam vicksem. A teraz 5 dni i smaruję balsamem żółte fluki i blisko końca. ;) Wiadomo, że u każdego inaczej. Robiłam jeszcze kąpiel w aromactivie.

Do góry