reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Moi chłopacy cały czerwiec na zmianę katar albo jelitowka. Na koniec Adaś mial zapalenie gardła z gorączką po 39 stopni i masywnymi nadżerkami na gardle, łukach, migdałach. Biedny nic nie jadł tylko cyc i ciągle ślina mu z buzi leciała. Myślałam, że może ma atypowa anginę ale wymaz z gardła był ujemny. Niestety panują bostonki i herp anginy z wysypkami/ bez wysypek. Na około dzieciaki rozłożone. :(

reklama
A tą cebulę to bezpośrednio na gołe stópki i na to skarpety? Może też dziś spróbuję tej metody, chociaż nigdy wcześniej o tym nie słyszałam 🙂
Tak, najlepiej na stopę i owinąć folią spożywczą, ale to dla niemowlaka niewygodne, więc po prostu wkładam w skarpetkę od spodu :D

Dziewczyny ktore maja juz dzieci w zlobku-ile czasu zajela Wam adaptacja?
Wiesz co tu nie ma co porównywać bo naprawdę różnie bywa. Mój młody był już od pierwszego dnia zadowolony i podejrzewam że gdybym go zostawiła wtedy na kilka godzin a nie tylko na godzinę to i tak by było ok. Wydluzalismy czas pobytu przez tydzień, potem chodził już normalnie.
Ale była zaraz po nim inna dziewczynka, która do teraz czyli chyba już trzeci tydzień wciąż się adaptuje, na drzemkę zostaje ale nie chce spać, płacze i mama ja odbiera.

Ja to wiem, ale niestety często lekarze przepisują antybiotyki. Więc zapytałam z ciekawości.
Mi ostatnio jak młody pierwszy raz chorował pediatra dla młodego przepisała antybiotyk. Nie dałam. Tydzień później dziecko zdrowe jak ryba. IMO nie było żadnych wskazań że to infekcja bakteryjna i za krótki czas by wdrażać antybiotyk i miałam rację :)
To była moja ostatnia wizyta u niej 😅

reklama
My dzis po kontroli, u mlodej w oskrzelach duzo mniej zmian ale antybiotyk do niedzieli. Jest lepiej ale mloda do konca przyszłego tygodnia w domu. Tyle z moich planów remontowych na przyszły tydzień;D

Do góry