reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Koleżanka chciała złożyć wniosek to powiedzieli jej że Ukraińcy mają pierwszeństwo teraz
A mogą ubiegać o świadczenia rodzinne świadczenia wychowawczego, świadczenia na wyprawkę szkolną 300+
Przeciez od tego roku składa się wniosek przez internet, nie ma żadnej kolejki.

Koleżanka chciała złożyć wniosek to powiedzieli jej że Ukraińcy mają pierwszeństwo teraz
A mogą ubiegać o świadczenia rodzinne świadczenia wychowawczego, świadczenia na wyprawkę szkolną 300+
To to dziwne akurat, przecież wniosek muszą od każdego przyjąć, poza tym można złożyć przez neta.

Przecież jedna z dziewczyn pisała tu na grupie, że dyrektorka ze żłobka jej powiedziała, że pierwszeństwo będą miały dzieci z Ukrainy do przyjęcia. I to nie jest pretensja do kogokolwiek, tylko ludzie zaraz będą krzywo patrzeć na ludzi z Ukrainy przez takie wymysły.
Ja pisałam, nie powiedziała mi że będą mieli pierwszeństwo bo jeszcze tego nie wiedzą, tylko że czekają na wytyczne i trzeba być przygotowanym że może tak być. Ale na tą chwilę chyba na razie nikt nie wie jak to wszystko będzie wyglądać. Trzeba też pamiętać że to dopiero początek wojny a każdego kolejnego dnia będzie przybywać coraz więcej ludzi.

Ja pisałam, nie powiedziała mi że będą mieli pierwszeństwo bo jeszcze tego nie wiedzą, tylko że czekają na wytyczne i trzeba być przygotowanym że może tak być. Ale na tą chwilę chyba na razie nikt nie wie jak to wszystko będzie wyglądać. Trzeba też pamiętać że to dopiero początek wojny a każdego kolejnego dnia będzie przybywać coraz więcej ludzi.
Dzięki za sprostowanie :)

reklama
Do góry