reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Puściłam młodemu smerfy, bo zębów nie chciał dać umyć. Jejku ile ja bym miała czasu dla siebie gdyby on codziennie bajki oglądał😂

reklama
f
To zależy chyba.. moja czasami zaśnie o 22 i o 6 potrafi wstać, a czasami o 8 🤷 teraz tak chodzi spać między 20:30-21-30 i różnie wstanie 6,7 a czasami koło 8. Nie nadążysz. Za to ona wstanę wcześniej, a ja jeszcze godzinkę śpię, a ona się bawi. 😂
Tzn mi nie chodzi o samą godzinę wstania rano bo mój Filip zawsze tak między 7 a 8 wstaje, tylko o tą przespana noc. Jestem pewna, że gdyby stary się nie tłukł jak szedł do roboty to by spał aż do tej 7 z hakiem, a tak jeszcze u nas nigdy nie było, zawsze jakaś jedna pobudka się znalazła

f
Tzn mi nie chodzi o samą godzinę wstania rano bo mój Filip zawsze tak między 7 a 8 wstaje, tylko o tą przespana noc. Jestem pewna, że gdyby stary się nie tłukł jak szedł do roboty to by spał aż do tej 7 z hakiem, a tak jeszcze u nas nigdy nie było, zawsze jakaś jedna pobudka się znalazła
Mój dziennie po 7 się budzi. 😁

Dziewczyny a co wasze dzieciaczki potrafią? Mój jak chce to zrobi papa, kosi itp. ale na ogół nie chcę 🤣 pokazuje oczko i nosek u misia, ale też jak ma humor, zazwyczaj zaczyna się śmiać jak się go pytam. Zastanawiam się czy nie jest za bardzo w tyle.
Moj jest tu najmlodszy i tym zawsze sobie tlumacze, ze troche ma do nadrobienia. Kiedys pokazywal papa, czesc dawal i oiatke a teraz nie chce. Ale pokazuje jaki duzy jest, misie u nas maja imiona i jak zapytam gdzie jest Fred albo Julian to przyniesie, jak powiem wez piciu piciu to z bidona pije, chodzi pod miske z mandarynkami i mowi am am😂😂😂 Jak mowie zrobimy mamie kawke to patrzy na ekspres do kawy, a jak pytam czy wypijemy mleczko i idzie wziac butelke, jak cos fdzies zakopie albo ukryje i zapytam gdzie jest, to idzie wyciagnac

Moj jest tu najmlodszy i tym zawsze sobie tlumacze, ze troche ma do nadrobienia. Kiedys pokazywal papa, czesc dawal i oiatke a teraz nie chce. Ale pokazuje jaki duzy jest, misie u nas maja imiona i jak zapytam gdzie jest Fred albo Julian to przyniesie, jak powiem wez piciu piciu to z bidona pije, chodzi pod miske z mandarynkami i mowi am am😂😂😂 Jak mowie zrobimy mamie kawke to patrzy na ekspres do kawy, a jak pytam czy wypijemy mleczko i idzie wziac butelke, jak cos fdzies zakopie albo ukryje i zapytam gdzie jest, to idzie wyciagnac
młodszy od mojego tylko o jeden dzień, pamiętam jak wszystkie już były po porodzie a my tylko dwie zostałyśmy 🙈

Się trochę dziwie czemu nie zaczęli od antybiotyku w kroplach? U nas zawsze od tego zaczynają. Na szczęście się nic nie stało ❤️❤️❤️bylas czujna jak lwica!! 😍😍😍
Miala mloda zapalenie ucha miesiąc temu. Wtedy byl tez q kroplach. Teraz dostala doustny bo to powtórne zapalenie. Ale ze względu na tą nocną akcję wrocilismy do kropli ale za to ze skierowaniem do laryngologa dla pewności. Grunt ze sie nic nie stało i mala wraca do siebie

Z urodzin na ta chwile zrezygnowaliśmy. My po chorobie, mala chora, remont w toku. Zrobimy dopiero na początku marca. Z lekkim opóźnieniem ale az wszyscy dojdziemy do siebie ;p
Domyśliłam się, że przełożyliście. Mam nadzieję, że na roczek będzie zdrowa. ☺️

f
A u nas pobudka jest na mleko 2 razy zazwyczaj. :) Bez zmian. 24-2 4-6

reklama
Do góry