reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Na cieplo : Gulasz, pozniej kurczak, kanapki po góralsku, i na koniec Barszczyk z pasztecikiem. Salatka z selerem naciowym, salatka cezar, salatka jarzynowa, jajka z majonezem, filwciki z kurczaka, pomidor z morarella, tortille, Galaretki z kurczakiem, deska serów i wędlin. Jabłecznik, sernik 😂i jeszcze myślę 😂
Wow🙃 to szacun dla Ciebie 😍 Chyba bym to przez 3 dni robiła 😂

Dziewczyny jakie szykujecie menu na roczek? Bo szukam inspiracji, tylko potrzebne mi jakieś proste dania, przekąski, sałatki żebym cały dzień przy garach nie stała 😂
U nas będzie lazania, kotlety z soczewicy i kotlety drobiowe z serem i pieczarkami 🤤 sałatka z makaronem ryżowym i kurczakiem, sałatka z tortellini, sałatka z boczkiem. I deska z różnymi serami, szynkami i przekąskami ☺

U nas będzie lazania, kotlety z soczewicy i kotlety drobiowe z serem i pieczarkami 🤤 sałatka z makaronem ryżowym i kurczakiem, sałatka z tortellini, sałatka z boczkiem. I deska z różnymi serami, szynkami i przekąskami ☺
U nas rosol z makaronem, potem de voilai i poledwiczki w szynce dojrzewajacej, salatka grecka i surowki z bialej i modrej kapusty, surowka z marchewki z ananasem i ziemniaki, potek tort, sernik, daklas i rafaello, na kolacje pieczone kielbaski i zapiekane serki owiniete cukinia, bigos, salatka z pora i salatka jarzynowa, deska serow i wedlin, smalec ze skwarkami i swojski chlebek, kolejny dzien to jajecznica, deski serow i wedlin i salatki te same + gofry domowe, ciasto to samo i szybki obiad z zupa gulaszowa + to co mi z miesa zostanie i dorobie salatke z salat, sera plesniowego, pomaranczy, orzechow wloskich i dresing musztardowo-pomaranczowo-miodowy

U nas rosol z makaronem, potem de voilai i poledwiczki w szynce dojrzewajacej, salatka grecka i surowki z bialej i modrej kapusty, surowka z marchewki z ananasem i ziemniaki, potek tort, sernik, daklas i rafaello, na kolacje pieczone kielbaski i zapiekane serki owiniete cukinia, bigos, salatka z pora i salatka jarzynowa, deska serow i wedlin, smalec ze skwarkami i swojski chlebek, kolejny dzien to jajecznica, deski serow i wedlin i salatki te same + gofry domowe, ciasto to samo i szybki obiad z zupa gulaszowa + to co mi z miesa zostanie i dorobie salatke z salat, sera plesniowego, pomaranczy, orzechow wloskich i dresing musztardowo-pomaranczowo-miodowy
Mogę wpaść ? 🤤😂 brzmi pycha!

Ja nawet nie wiem, gdzie zrobiemy roczek małej. Jeśli nie będzie ograniczeń covidowych, to w Polsce z rodziną i wtedy będę myśleć, co i jak..., ale.może się zdarzyć, że z powodu kwarantanny lub innych ograniczeń zostaniemy w domu i wtedy, albo we trójkę ten roczek zrobimy, albo z tutejszymi znajomymi..., ale to nie to samo co z rodziną w Polsce, zwłaszcza z dziadkami. Także u nas póki co menu jest na etapie zéro.

reklama
Powiem tylko tak...chyba przestaję Was czytać 🤣bo to co robicie na roczek to jest kosmos kulinarny...w dobrym słowa znaczeniu😁

Ja tam żadnych obiadów nie robię bo u nas na imprezy typu urodziny nie robi się takich rzeczy...zrobię sałatki, jakieś przekąski z ciasta francuskiego typu ślimaczki itp, galaretki jakiś śledzik, jajka faszerowane,tort oczywiście zamówię +chyba mini bezy pavlovej +na ciepło barszcz z kapuśniakami na koniec i tyle😁
No i alkohol...u mnie pije się za i na zdrowie😁

Jeszcze tu Was troszkę poczytam...może coś ciekawego ukradnę jak np te kanapki po góralsku🤣
U mnie też się pije za zdrowie😂 starsza nie choruje więc skuteczne 😂😂

Do góry