reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Ja też kukam czasami do Was żeby wiedzieć czego się spodziewać😁... i wszystko się zgadza...tylko niestety to co najgorsze...:oops:
Może to zabrzmi źle, ale dobrze chociaż , że nie jestem z tym sama bo już bym pewnie milion specjalistów odwiedziła...jak to mówią w "kupie raźniej" i przynajmniej wiem , że to "normalne"...
Ja mam to samo, czasem się śmieje, że on taki bo nie jest ochrzczony i trzeba do księdza iść demony wypędzić ,😂😂
Co do imienia, to mam siostrzenice Ige. No nie jest to łatwa dziewczyna, a ma już 8 lat, ale przynajmniej cholernie bystra i samodzielna. Także coś za coś.

reklama
Po tygodniu chorób powoli dochodzimy do siebie. Młodej odpuscilo i mi prawie tez.
Za to przez tą chorobę Młodą zrobila sie totalna mamoza. Ciagle jęczy, trzyma się za nogawkę i najlepiej by się nosic. A z tatą zostać to qogole wyczyn ;D xiagle tylko mama mama mama ;D
To u nas już jakiś czas jest na odwrót że tylko tata, tata, tata. Bo ja raczej że względu na mój stan, staram się jak najmniej nosić na rączkach. Wszystkie przytulaski i zabawy z pozycji parteru. Wiec jak stary jest w domu to mam spokój😂bo nosi młodego cały czas😂 a ten zakumał że tata jest od noszenia i tylko mu palcem pokazuje gdzie mają iść 😂 i mamę ma w nosie, a ja wtedy odpoczywam😀

Dziewczyny jakie szykujecie menu na roczek? Bo szukam inspiracji, tylko potrzebne mi jakieś proste dania, przekąski, sałatki żebym cały dzień przy garach nie stała 😂

Zasmucę Cię...chrzest nic nie pomoże🤣

Może rozważyć zmianę imienia?😁
U mnie imię chyba spoko, nie znam żadnego Aleksandra 😂

Dziewczyny jakie szykujecie menu na roczek? Bo szukam inspiracji, tylko potrzebne mi jakieś proste dania, przekąski, sałatki żebym cały dzień przy garach nie stała 😂
U nas devolay, rolada, kluski i sos. Po śląsku, bo teściowa gotuje.

Na cieplo : Gulasz, pozniej kurczak, kanapki po góralsku, i na koniec Barszczyk z pasztecikiem. Salatka z selerem naciowym, salatka cezar, salatka jarzynowa, jajka z majonezem, filwciki z kurczaka, pomidor z morarella, tortille, Galaretki z kurczakiem, deska serów i wędlin. Jabłecznik, sernik 😂i jeszcze myślę 😂

Mam to samo tylko na "marcówkach" jestem osamotniona w tym temacie...a pokłady mojej cierpliwości się kończą...zawsze była marudna ale teraz to jest level hard...
Jak znajdziecie jakiś sposób to dajcie znać bo nadzieja umiera ostatnia...
A jak tam u Was z jedzeniem?? Z tego co pamiętam Twoja córa była mniejsza i chyba coś wybrzydzała z mlekiem? :D super, że u nas piszesz, zawsze to atrakcja jak ktoś się włącza do tematu 🤭

To u nas już jakiś czas jest na odwrót że tylko tata, tata, tata. Bo ja raczej że względu na mój stan, staram się jak najmniej nosić na rączkach. Wszystkie przytulaski i zabawy z pozycji parteru. Wiec jak stary jest w domu to mam spokój😂bo nosi młodego cały czas😂 a ten zakumał że tata jest od noszenia i tylko mu palcem pokazuje gdzie mają iść 😂 i mamę ma w nosie, a ja wtedy odpoczywam😀
Jak dobrze, że nie tylko u mnie "tata, tata", bo już sobie wkręcałam, że jestem złą matką 😂 szczególnie, że ostatnio miałam kryzys, w sobotę tylko czekałam aż chłopak wróci z pracy. Nie było w sumie kiedy odpocząć, ciągle jakieś wyjazdy, milion spraw do załatwienia, a do tego mały trochę rozrabiał, 1 dzień bez drzemki, a do tego z 3 noce pod rząd były słabe, bo mały się przebudzał, żeby spać z nami, ale serio przebudził się jak się kładliśmy, płakał a jak tylko znalazł się z nami w łóżku, to mimo, że jeszcze nie spał, to sobie grzecznie leżał zadowolony i coś tam gadał 😂 A jak on śpi z nami to nie dość, że niewygodnie i śpię "na czuwaniu", to jeszcze ciągle mnie kopie albo obrywam z impetem z główki (to już nad ranem jak wariuje), a ja nak się tak totalnie nie wyspię kilka nocy z rzędu, to nie funkcjonuje, nawet myśleć mi ciężko. No i jeszcze od noszenia i w te gorsze dni znów strasznie mnie bolą ręce 😭

reklama
A tak wracając właśnie do marudzenia to kiedyś przyjechała do mnie koleżanka też z córeczką Hanią i mówi mi że Hania dzisiaj maruda...a Iga nawet nawet miała humor...to i tak Hania byłą grzeczniejsza i bardziej do ujarzmienia niż moja Iga....więc Hanie chyba z natury są grzeczne:)A miałam dać swojej na imię Hania....
🤣
Haha jakbym kiedyś miała córkę, to aktualnie mówię, że dam na imię Iga albo Ula, ale po Twojej rekomendacji co do Igi, zostaje Ula 😂

Do góry