reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Omg....to u nas mniej dań na weselach jest🤣
Super menu😀
Te kanapki po góralsku mnie zainteresowały...zdradź przepis😁

Oj wybrzydzała i to strasznie....przybierała mało...ale teraz już jest ok...ona od początku przybierała 100 g na tydzień co we wczesnym etapie jest za mało a teraz powinna stopować a ona dalej ma 100 g na tydzień nowego ciałka😀
Je teraz dalej mniej tego mleka niż powinna ale że jada inne posiłki to już się tym nie przejmuję ale dalej mleka 120 ml w ciągu dnia to max...
Waży teraz 8700 g więc można powiedzieć , że dogoniła rówieśników prawie😀
Mamy alergię na bmk, jajko i maliny...tyle odkryłam bo dalej ją coś wysypuję ale nie mogę znaleźć tego czegoś chociaż podejrzewam pomidory na nasze nieszczęście niestety....:oops:
Ale jak czytałam co Wy tam szykujecie swoim pociechom to można rzecz , że h...ze mnie Pani domu🤣
Chlebek smarujemy masłem, podsmażamy cebulę z kiełbaska. Kładziemy na kanapke a na to oscypki i zapiekamy w piekarniku 😀jakos tak to było ale może o czymś zapomnialam 😂

reklama
Na cieplo : Gulasz, pozniej kurczak, kanapki po góralsku, i na koniec Barszczyk z pasztecikiem. Salatka z selerem naciowym, salatka cezar, salatka jarzynowa, jajka z majonezem, filwciki z kurczaka, pomidor z morarella, tortille, Galaretki z kurczakiem, deska serów i wędlin. Jabłecznik, sernik 😂i jeszcze myślę 😂
Ty to chcesz wszystko sama zrobic?? 😱 To ja mam bardziej ubogie menu w restauracji, która i tak miała najlepszą ofertę jedzeniową 😂 Tylko, że ja nie brałam już zimnego bufetu, tylko zupa, obiad, tort i ciasto, u mnie w rodzinie skromne imprezy.

Ty to chcesz wszystko sama zrobic?? 😱 To ja mam bardziej ubogie menu w restauracji, która i tak miała najlepszą ofertę jedzeniową 😂 Tylko, że ja nie brałam już zimnego bufetu, tylko zupa, obiad, tort i ciasto, u mnie w rodzinie skromne imprezy.
Ciasta robi tesciowa i torty zamowilam. A resztę sama 😂jak hania pozwoli 😂dzisiaj większość czasu musze siedziec

No bo uparty jest jak fiks...ale takie osoby mają dobrze w życiu bo zazwyczaj jest tak jak one chcą😁

No to ja bym rozważała Ulę jednak....bo Iga moja to temperamentna jest okrutnie i absorbująca....i to starałam się ładnie ująć opisując jej charakterek marudy🤣

Dziękuję...może też się pokuszę o zrobienie takiego czegoś😁
A tak z ciekawości to o której zaczynacie i kończycie imprezy że macie aż tyle ciepłych dań?
Bo u nas jedno zazwyczaj to jest max...a Ty chyba 4 wymieniłaś to nie wiem kiedy by to zjedli🤣
To zależy 😂 jak będę podawać dania to nie wyjdą haha😂😂nie no o 17 zaczynamy. Często do 23 czasami jakieś osoby jeszcze dłużej zostają 😂😂 to zależy jak się wszystko rozkręci. Pamiętam jak 3 lata temu zrobilam imprezę hawajska urodziny męża to rodzina bawiła się chyba do 2 takie tance były że ohoho cioteczki 60 letnie 😂😂 a rano kartka na drzwiqch się cisza noca jest od 22 😂😂

No to ja bym rozważała Ulę jednak....bo Iga moja to temperamentna jest okrutnie i absorbująca....i to starałam się ładnie ująć opisując jej charakterek marudy🤣
A ja się czasem zastanawiam, czy mój Czaruś faktycznie taki grzeczny, czy po prostu ja sobie wyobrażam, że często jest gorzej 😂 Ciężko ocenić jak się nie ma porównania, do pół roku to jakbym nie miała dziecka, za to teraz poza tym, że noce całe przesypia, to w dzień się z nim nieźle umeczę, tzn. gdybym tylko opiekę nad dzieckiem miała do roboty, to myślę, że byłoby całkiem spoko, ale zrobić coś przy nim jest coraz ciężej a trzeba 🤷 o właśnie jak to piszę, złapał mnie za włosy z całej siły i nie mogłam się uwolnić - klasyk u niego, że wszystkich ciągnie, a jeszcze po drodze pomazał i zwalił mi okulary 😳

Ja zapraszam na 14 do 17 max, ale u mnie nie ma alkoholu więc nie będą siedzieli długo.

Nie wiem czy to taki etap czy co ale mloda jest okropna. Jęczy, krzyczy i co tylko ;p
U nas do samo. A ja mam dosyć. Narzeczony się wkurza, bo wieczorem mam dość, nawet tulać mi się nie chce.. dzisiaj zjadła obiadek, a potem ja jadłam, to afera, bo ona chce i włazi na mnie, dupę sadza 😏

Ja planuję jakoś 13:30-14 zacząć. U nas rosół, drugie danie to schabowe roladki nadziewane, a dla dzieci z kurczaka kotlety, ziemniaki, surówka. Ciasto, kawa i tort, owoce, słodycze i wystarczy. Niedziela to będzie, mam nadzieję, że długo nie będą siedzieć. 😂

reklama
Do góry