Doktor świętaHanka szczeka i chrype tez ma po katarze. Już katar ponad tydzień. Wydaje mi się, że od zębów. A fenistil na co? Ja inhaluje z soli, daje witaminę d, i raz dziennie witaminę C w kroplach. W cytrynie nie ma dużo tak naprawdę tej witaminy
reklama
rosenberg
Fanka BB :)
Dzieki, ściągnę pdfa, poczytam, może akuratMoże coś takiego pomoże? U mnie czeka na przeczytanie
Maluszek001
Czy Wasze dzieci śpią na poduszce? Moja odkąd śpi z nami w łóżku to ciągle włazi na moją poduszkę... Staram się ją z niej ściągać, ale i tak zaraz wędruje z powrotem na nią. Włożyłam jej do łóżeczka taka płaską poduszkę dla dzieci. Jak idzie na drzemkę, to zasypia na zrulowanej kołdrze, bo podusia jest za płaska
U mnie mala dicoflor dostawala codziennie do 9 miesiąca życia;D no ale pierwszy miesiąc było 5 antybiotyków wiec u niej to wskazane. Ogólnie to tylko probiotyk. Cebion nie zaszkodzi. Witaminy C napdwno tyle z owoców nie zje. Myślę że przy infekcji spoko. Ogólnie to i tak dobrze ze tylko to a nie od razu leki z grubej rury ;Dziewczyny, u nas po tygodniowym katarze chrypa. Zrobiłam szybką konsultacje online, bo tydzien temu bylismy w przychodni na osłuchu i jeszcze wtedy było wszystko ok. Zalecenia kobiety:
Lekarz Rodzinny
proszę włączyć doustnie Fenistil 10kropli 3xdziennie i Cebion 5kropli 1xdziennie i Dicoflor 5kropli 1xdziennie i robić inhalacje z soli fizjologicznej kilka razy w ciągu dnia, wietrzyć też pomieszczenie,
1:27 PM
Lekarz Rodzinny
jeśłi sytuacja się nie poprawi w ciągu 2-3 dni, albo jeśłi coś nowego się pojawi to wskazana kontrol
oo tak dużo leków?
inhalacje nie wystarczą?
1:28 PM
Lekarz Rodzinny
cebion to witC, Dicoflor to probiotyk wspomagają w czasie infekcji
1:28 PM
Lekarz Rodzinny
moga wystarczyć, ale może też bez dodatkowego wsparcia infekcja się rozwinąć
zdaje mi się, czy tyle rzeczy to lekka przesada? Jakoś witaminę c to wolałabym podać z cytryny ... ;P
Tak. Moja tez się pcha ciagle na poduszke. Jak usypia to musi mieć miekko. Ma swoją podusie płaską w łóżeczku ale to nie to. Najlepiej sie spi na zwiniętej kołdrze albo mojej poduszce ;p ale juz teraz dzieciaki są dosyć mobilne itp qiec nie zwracam az tak uwagi bo widzę że jak nie narzuci czy cos to od razu placze i sie wierci.Czy Wasze dzieci śpią na poduszce? Moja odkąd śpi z nami w łóżku to ciągle włazi na moją poduszkę... Staram się ją z niej ściągać, ale i tak zaraz wędruje z powrotem na nią. Włożyłam jej do łóżeczka taka płaską poduszkę dla dzieci. Jak idzie na drzemkę, to zasypia na zrulowanej kołdrze, bo podusia jest za płaska
Ewq9
U mnie od urodzenia śpi w łóżeczku na właśnie tej cienkiej dziecięcej poduszce (tak wiem, to niedopuszczalne...), Ale jak śpi ze mną to śpi na mojej nie jest dużo grubsza więc chyba nie robi to dla niego różnicyCzy Wasze dzieci śpią na poduszce? Moja odkąd śpi z nami w łóżku to ciągle włazi na moją poduszkę... Staram się ją z niej ściągać, ale i tak zaraz wędruje z powrotem na nią. Włożyłam jej do łóżeczka taka płaską poduszkę dla dzieci. Jak idzie na drzemkę, to zasypia na zrulowanej kołdrze, bo podusia jest za płaska
Moja też ma od urodzenia ta cienka ale jednak woli gruba i teraz jak ma katarek to jest królowa w swoim łóżeczku bo dostala wielka poduchęU mnie od urodzenia śpi w łóżeczku na właśnie tej cienkiej dziecięcej poduszce (tak wiem, to niedopuszczalne...), Ale jak śpi ze mną to śpi na mojej nie jest dużo grubsza więc chyba nie robi to dla niego różnicy
reklama
Czaruś ma w łóżeczku tą poduszkę z dziurką wciąż (na płaską główkę), ale mało na niej śpi, bo lubi się wiercić i przekręcać w łóżeczku i z niej spada, zazwyczaj i tak kończy na brzuszku. Zwykłej poduszki raczej na razie nie potrzebuje, mam tą płaska ale jej bym nawet poduszka nie nazwała, jest tak cienkaCzy Wasze dzieci śpią na poduszce? Moja odkąd śpi z nami w łóżku to ciągle włazi na moją poduszkę... Staram się ją z niej ściągać, ale i tak zaraz wędruje z powrotem na nią. Włożyłam jej do łóżeczka taka płaską poduszkę dla dzieci. Jak idzie na drzemkę, to zasypia na zrulowanej kołdrze, bo podusia jest za płaska
A u nas w łóżku na poduszkach lubi tylko stać, bo jest wyżej W sumie jak go bierzemy do nas to i tak z tą jego poduszką, więc nie wiem, czy kręcą go nasze poduszki