reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Czy Wasze dzieci śpią na poduszce? Moja odkąd śpi z nami w łóżku to ciągle włazi na moją poduszkę... Staram się ją z niej ściągać, ale i tak zaraz wędruje z powrotem na nią. Włożyłam jej do łóżeczka taka płaską poduszkę dla dzieci. Jak idzie na drzemkę, to zasypia na zrulowanej kołdrze, bo podusia jest za płaska 🤦‍♀️🤷‍♀️

Dziewczyny, u nas po tygodniowym katarze chrypa. Zrobiłam szybką konsultacje online, bo tydzien temu bylismy w przychodni na osłuchu i jeszcze wtedy było wszystko ok. Zalecenia kobiety:

Lekarz Rodzinny
proszę włączyć doustnie Fenistil 10kropli 3xdziennie i Cebion 5kropli 1xdziennie i Dicoflor 5kropli 1xdziennie i robić inhalacje z soli fizjologicznej kilka razy w ciągu dnia, wietrzyć też pomieszczenie,
1:27 PM
Lekarz Rodzinny
jeśłi sytuacja się nie poprawi w ciągu 2-3 dni, albo jeśłi coś nowego się pojawi to wskazana kontrol
oo tak dużo leków?
inhalacje nie wystarczą?
1:28 PM
Lekarz Rodzinny
cebion to witC, Dicoflor to probiotyk wspomagają w czasie infekcji
1:28 PM
Lekarz Rodzinny
moga wystarczyć, ale może też bez dodatkowego wsparcia infekcja się rozwinąć

zdaje mi się, czy tyle rzeczy to lekka przesada? Jakoś witaminę c to wolałabym podać z cytryny ... ;P
U mnie mala dicoflor dostawala codziennie do 9 miesiąca życia;D no ale pierwszy miesiąc było 5 antybiotyków wiec u niej to wskazane. Ogólnie to tylko probiotyk. Cebion nie zaszkodzi. Witaminy C napdwno tyle z owoców nie zje. Myślę że przy infekcji spoko. Ogólnie to i tak dobrze ze tylko to a nie od razu leki z grubej rury ;

Czy Wasze dzieci śpią na poduszce? Moja odkąd śpi z nami w łóżku to ciągle włazi na moją poduszkę... Staram się ją z niej ściągać, ale i tak zaraz wędruje z powrotem na nią. Włożyłam jej do łóżeczka taka płaską poduszkę dla dzieci. Jak idzie na drzemkę, to zasypia na zrulowanej kołdrze, bo podusia jest za płaska 🤦‍♀️🤷‍♀️
Tak. Moja tez się pcha ciagle na poduszke. Jak usypia to musi mieć miekko. Ma swoją podusie płaską w łóżeczku ale to nie to. Najlepiej sie spi na zwiniętej kołdrze albo mojej poduszce ;p ale juz teraz dzieciaki są dosyć mobilne itp qiec nie zwracam az tak uwagi bo widzę że jak nie narzuci czy cos to od razu placze i sie wierci.

U mnie od urodzenia śpi w łóżeczku na właśnie tej cienkiej dziecięcej poduszce (tak wiem, to niedopuszczalne...), Ale jak śpi ze mną to śpi na mojej :) nie jest dużo grubsza więc chyba nie robi to dla niego różnicy :)

U mnie od urodzenia śpi w łóżeczku na właśnie tej cienkiej dziecięcej poduszce (tak wiem, to niedopuszczalne...), Ale jak śpi ze mną to śpi na mojej :) nie jest dużo grubsza więc chyba nie robi to dla niego różnicy :)
Moja też ma od urodzenia ta cienka 😂ale jednak woli gruba 😂i teraz jak ma katarek to jest królowa w swoim łóżeczku bo dostala wielka poduchę 😂

Dzieki dziewczyny ! 😘

U nas wjechaly dwa kucyki 😁

Załączniki

• 084E6591-47B2-4A51-BB10-C227DFE4B514.jpeg
    084E6591-47B2-4A51-BB10-C227DFE4B514.jpeg
    1,4 MB · Wyświetleń: 85
reklama
Czaruś ma w łóżeczku tą poduszkę z dziurką wciąż (na płaską główkę), ale mało na niej śpi, bo lubi się wiercić i przekręcać w łóżeczku i z niej spada, zazwyczaj i tak kończy na brzuszku. Zwykłej poduszki raczej na razie nie potrzebuje, mam tą płaska ale jej bym nawet poduszka nie nazwała, jest tak cienka 😂
A u nas w łóżku na poduszkach lubi tylko stać, bo jest wyżej 🙈 W sumie jak go bierzemy do nas to i tak z tą jego poduszką, więc nie wiem, czy kręcą go nasze poduszki 😂

Do góry