reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

@rosenberg @kinga001 jakie wykwintne potrawy 😍 przy Was czuje sie jak ch. Pani domu 😂 no i przy świętej oczywiscie. Gdyby nie wrzucala zdjec jak super wyglada i jak ma czysto w domu to bym nie uwierzyla ze tak życie ogarnia !!!

Dobrze ze moj maz tu nie zagląda 😋🤦‍♀️
Wykwintne? No coś ty! Wszystko jest szybkie i proste zeby w garach za długo nie stać :D wczoraj była wątróbka, ziemniaki, kalafior. Dzisiaj makaron z kurczakiem w sosie serowym - wszystko na jednej patelni i robi się samo 🙈😂

reklama
To i tak niezle !!! Ja to szykuje jakies mięso dla młodej, rozdrabniam je i wrzucam do tego zawartosc sloiczka 😂😂😂 Boooże, musze zaczac normalnie gotowac dla niej 🤦‍♀️
U nas słoiczki od początku nie wchodziły. Jedynie zje słoiczek z deserkiem, owocowy 😀 z racji że dzisiaj kończy rok, od jutra już serio będzie jadł z nami wszystko 😀 oczywiście z mniejszą ilością soli. Jestem złą matką, ale pozwalam mu jeść słodkie. Od czasu do czasu i w małych ilościach ale jednak. W niedzielę byliśmy u brata na urodzinach jego syna to jadł ze mną tort (sam biszkopt), dzisiaj zjadł połowę małego maślanego rogaliczka. Ale nie zjem przy nim żadnego ciasta, muszę mu dać spróbować i jeść szybko żeby nie widział że jest 😆

U nas słoiczki od początku nie wchodziły. Jedynie zje słoiczek z deserkiem, owocowy 😀 z racji że dzisiaj kończy rok, od jutra już serio będzie jadł z nami wszystko 😀 oczywiście z mniejszą ilością soli. Jestem złą matką, ale pozwalam mu jeść słodkie. Od czasu do czasu i w małych ilościach ale jednak. W niedzielę byliśmy u brata na urodzinach jego syna to jadł ze mną tort (sam biszkopt), dzisiaj zjadł połowę małego maślanego rogaliczka. Ale nie zjem przy nim żadnego ciasta, muszę mu dać spróbować i jeść szybko żeby nie widział że jest 😆
Idąc tym tropem, to myślę, że większość z nas jest "złą matką" 😂 my jak jemy pizze, to młoda dostaje ranty. Jak jemy KFC czy maka, to dostaje frytkę. Nie da się inaczej, bo stoi przy nodze i ryczy. Tort na urodziny też dostanie 😄

Nie jestes zła matką 😘 bez przesady. 🙂 predzej czy pozniej trafi na trop cukru. Ja to w ogole jestem zdania ze obecne zalecenia dla rodzicow odnosnie diety, wychowania itd. są tak wyśrubowane ze niemozliwe. Tylko wpedzaja w depresje wiekszosc matek 😉 trzeba wrzucic na luz.

@rosenberg @kinga001 jakie wykwintne potrawy 😍 przy Was czuje sie jak ch. Pani domu 😂 no i przy świętej oczywiscie. Gdyby nie wrzucala zdjec jak super wyglada i jak ma czysto w domu to bym nie uwierzyla ze tak życie ogarnia !!!

Dobrze ze moj maz tu nie zagląda 😋🤦‍♀️
Ja wybieram takie dania, które się szybko robi. Nazwy wydają się skomplikowane, ale w praktyce jest spoko. 😃

Idąc tym tropem, to myślę, że większość z nas jest "złą matką" 😂 my jak jemy pizze, to młoda dostaje ranty. Jak jemy KFC czy maka, to dostaje frytkę. Nie da się inaczej, bo stoi przy nodze i ryczy. Tort na urodziny też dostanie 😄
Mój ma delikatny brzuszek i jak zjadl raz frytkę to miał okropne gazy i płakał w nocy :( w sobotę w restauracji też będzie jadł obiad normalnie ze mną, nie będę mu brała nic specjalnego 😀 a jak zobaczy ciasta i torty to chyba bzika dostanie 😵

My tak samo. Ranty z pizzy to największy hit :D
@Ewq9 myślę, że wiele z nas robi podobnie :p ja też. Wczoraj jadłam waniliowy serek homogenizowany, dałam mu trochę... Szybko musiałam jeść bo darł się o więcej 😂😂 kilka łyżeczek zjadł, ale imo najważniejszy jest balans, jeśli ogólnie dziecko je zdrowe, zbilansowane posiłki to jak czasami dostanie rogalika albo serek - nic mu nie będzie. Tak samo jak dorosłym 🤷 a że ja jestem największą fanką serków homogenizowanych to jak młody trochę podrośnie to będzie dostawał normalnie do zjedzenia raz na jakiś czas, przecież nie będę żarła sama 😂😂

reklama
Do góry