reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
U mnie to samo. Leze obok, ta śpi. Trzy razy wymknelam sie zeby ogarnac chate, po 2ch minutach mloda juz na nogach 🥵
Też tak ci siada i oczy jak 5 zł? A jak wracam to się zaraz cieszy, już myślę, że będzie chciał się bawić, a on dwie sekundy i śpi. No ale musze być obok.
Musimy tego cycka odstawić 🔥

Też tak ci siada i oczy jak 5 zł? A jak wracam to się zaraz cieszy, już myślę, że będzie chciał się bawić, a on dwie sekundy i śpi. No ale musze być obok.
Nie, to moja zaczyna jeczec albo w ogole plakac. Ja ją bujam na rekach teraz do snu, bo nie chce jej piersi dawac - choc tego bujania mam tez powoli juz dosc. Chociaz tyle ze zasypia. No ale w nocy budzi sie bardzo czesto… czasem sama od razu sie polozy, czasem ją pobujam a czasem trzeba cycka dać. Ale zwariuje niedlugo od tego braku snu 😵‍💫

@ness. a ja często Twoj dostaje piers w ciagu dnia? U nas 2razy + przed spaniem. Mam wrazenie ze nie ma tam w tych piersiach juz zbyt wiele, moze dlatego tak czesto znowu sie budzi.

Nie, to moja zaczyna jeczec albo w ogole plakac. Ja ją bujam na rekach teraz do snu, bo nie chce jej piersi dawac - choc tego bujania mam tez powoli juz dosc. Chociaz tyle ze zasypia. No ale w nocy budzi sie bardzo czesto… czasem sama od razu sie polozy, czasem ją pobujam a czasem trzeba cycka dać. Ale zwariuje niedlugo od tego braku snu 😵‍💫
O mój też tak zawsze jak się obudzi to zaczyna stękać, jeczec, poplakiwac :(

Trzecia proba wykradniecia sie zakonczona fiaskiem 🤕 chyba po 10min obudzila sie znowu. Chociaz tyle ze udalo sie uspic bez piersi i bez bujania. @rosenberg co ja bym dala zeby chociaz te wieczory miec na pewniaka, bez doskakiwania co chwile do sypialni. 🤕🤕🤕

u mnie jest tak samo, a cycka od 6 miesiecy nie jada. A teraz nawet mleka z butli nie chce.

Trzecia proba wykradniecia sie zakonczona fiaskiem 🤕 chyba po 10min obudzila sie znowu. Chociaz tyle ze udalo sie uspic bez piersi i bez bujania. @rosenberg co ja bym dala zeby chociaz te wieczory miec na pewniaka, bez doskakiwania co chwile do sypialni. 🤕🤕🤕
Ostatnio nawet 3 noce z rzędu pierwsza pobudka była dopiero koło 3:00 🙄 a potem jedna nad ranem. Codziennie trzymam kciuki żeby było dobrze w nocy bo ja już też wymiekam trochę. W dzień to dalej karmie milion razy :D mam nadzieję, że po roczku zacznie się robić lepiej w kwestii spania albo chociaż jak do żłobka pójdzie. Drzemka już się super ustabilizowała, zwykle śpi ponad 2h w środku dnia, wcześniej tak spał po 30 min czasami 🥴 jeszcze tylko te nocki...

reklama
Dziewczyny hania wstala juz 3 razy od 20stej. Ledwo widzę na oczy.. Jestem zmęczona tym więzieniem w domu.... Nie dziwie się, że ludzie popadają w depresję teraz bardziej... Byle do czwartku. Jutro spędzę z dziewczynami pol dnia na balkonie chyba...

Do góry