reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Moja Élodie ma.covid, wszystkie dzieci od niani chore. Miała gorączkę w sobotę w nocy do niedzieli popołudnia, między 38-39, niedziela wieczor spokój i w poniedziałek popołudniu znowu gorączka, więc dostała raz paracetamol i jest ok. Na szczęście póki co łagodnie przechodzi. My na razie negatywni, ale mnie właśnie zaczyna cieknąć z nosa...., więc pewnie się zaczyna.

reklama
Moja Élodie ma.covid, wszystkie dzieci od niani chore. Miała gorączkę w sobotę w nocy do niedzieli popołudnia, między 38-39, niedziela wieczor spokój i w poniedziałek popołudniu znowu gorączka, więc dostała raz paracetamol i jest ok. Na szczęście póki co łagodnie przechodzi. My na razie negatywni, ale mnie właśnie zaczyna cieknąć z nosa...., więc pewnie się zaczyna.
Niee. Bo w sumie nie mam po co robić. Posiedzę 10 dni. Ttlko teraz to się martwię o mloda... Spi... I ja Tera nie usnę bo pilnuje jej😥
Przyszedl czas ze i nasze maluchy zaczynają łapać to dziadostwo;/ trzymamy kciuki żeby przeszlo możliwie jak najbardziej łagodnie i szybko ! <3

Wy też się trzymajcie ❤️❤️

Kurcze u nas też dziwne sprawy. Ogólnie w dzień dziecko złote, radosne, zadowolone. Drzemki w dzień średnio, ma teraz jedna w środku dnia i czasami budzi się po 40 min z płaczem, no ale dobra, może pralka go obudziła czy coś.
Ale noce? Od jakiegoś czasu jest dziwnie, niby przesypia tak z 3h, ale pobudki też są z dziwnym płaczem i co gorsze - bąkami i wykrecaniem się :( przedwczoraj było najgorzej. Myślałam, że coś mu nie służy z jedzenia,ale stary mówi może żeby, daj Nurofen. Dalam, spał ponad 4h... Nad ranem sen niespokojny. Ostatnia noc daliśmy mu Nurofen przed usypianiem i spał od 19 30 do 3!!!!
Potem nad ranem już sen dużo mniej spokojny.
I teraz się zastanawiam czy to mogą być żeby? Wyszła mu dolna dwójka jedna, drugiej nie widzę, ale może też idzie?
Jak to jest z tymi zębami - czy ból dziecko odczuwa tylko przy samym przebijaniu, czy jak ząb rośnie to tez? Czy w ogóle mogę bąki powiązać z ząbkowaniem??? W sumie tylko nocne bąki - w dzień pierdzi, ale swobodnie i nie płacze w dzień praktycznie w ogóle. Skoro kupę można powiązać z ząbkowaniem to może bąki też 🤔🤔🤔
Tyle pytan, tak mało odpowiedzi 😂

Tyle pytan, tak mało odpowiedzi
Ja już totalnie nie kumam Aleksandra. On w nocy odwala jakieś dantejskie sceny, już zrozumiałam, że go z łóżka nie wygodnie, więc dałam go od ściany, ja jestem w środku i w końcu mogę trochę ciepła załapać od starego 😂

W ogóle moje dziecko jest bardzo wrażliwe, my się czasem wygłupiamy ze starym i Alek nie zawsze to kuma, myśli że się bijemy i zaczyna płakać 😳 doszło do tego, że mnie w tyłek klepni, a Alek już zaczyna jęczeć 😂

Kurcze u nas też dziwne sprawy. Ogólnie w dzień dziecko złote, radosne, zadowolone. Drzemki w dzień średnio, ma teraz jedna w środku dnia i czasami budzi się po 40 min z płaczem, no ale dobra, może pralka go obudziła czy coś.
Ale noce? Od jakiegoś czasu jest dziwnie, niby przesypia tak z 3h, ale pobudki też są z dziwnym płaczem i co gorsze - bąkami i wykrecaniem się :( przedwczoraj było najgorzej. Myślałam, że coś mu nie służy z jedzenia,ale stary mówi może żeby, daj Nurofen. Dalam, spał ponad 4h... Nad ranem sen niespokojny. Ostatnia noc daliśmy mu Nurofen przed usypianiem i spał od 19 30 do 3!!!!
Potem nad ranem już sen dużo mniej spokojny.
I teraz się zastanawiam czy to mogą być żeby? Wyszła mu dolna dwójka jedna, drugiej nie widzę, ale może też idzie?
Jak to jest z tymi zębami - czy ból dziecko odczuwa tylko przy samym przebijaniu, czy jak ząb rośnie to tez? Czy w ogóle mogę bąki powiązać z ząbkowaniem??? W sumie tylko nocne bąki - w dzień pierdzi, ale swobodnie i nie płacze w dzień praktycznie w ogóle. Skoro kupę można powiązać z ząbkowaniem to może bąki też 🤔🤔🤔
Tyle pytan, tak mało odpowiedzi 😂
Przeczytaj sobie,fajnie jest opisane u pana tabletki ząbkowanie zębów. Link do: Ząbkowanie - co zastosować i jak pomóc dziecku. - Pan Tabletka
Ale bąkow raczej nie wiązałbym z ząbkowaniem.

reklama
Do góry