Od 14 marca musze wtocic do pracy tskze musimy dac rade;p jak narazie stres trzyma chyba nas obie;pMyśle, że zmiana miejsca jeszcze bardziej ja stresuje. Dacie radę
reklama
Spróbuj się wylozowac bo pamiętaj, że młoda tez to czuje. Z babcia krzywda jej sie nie stanie! Ile ja bym dala za babcie która chce zostać z wnuczkaOd 14 marca musze wtocic do pracy tskze musimy dac rade;p jak narazie stres trzyma chyba nas obie;p
Ewq9
Fanka BB :)
Co do żłobków. Rozmawiałam dzisiaj z kuzynka która posyła swojego 1.5 rocznego synka do żłobka już od lutego. Dowiedziała się że będzie ja to kosztowało 1000 zł miesięcznie... Pobyt + wyżywienie. U nas, na wsi ! Rozumiem Kraków czy inne miasto ale na wsi... Jak ja kocham moją teściową że zostanie z małym, bo inaczej nie wiem jakbyśmy dali radę. Niby są te jakieś dofinansowania. Ale jakbym nie miała z kim zostawić to chociażbym miała 2000 zł płacić to bym musiała. Chyba teściowej za to wykupimy jakaś wycieczkę, oczywiście po Polsce żeby nie wydać za dużo@ness. Zyjesz! Jak się masz?! Mam nadzieję, że nie jesteś zła za żłobki, nikt cie nie ocenia pamiętaj. Każdy ma prawo wyboru i każdy inaczej podchodzi do kwestii różnych. Pamiętaj, że jesteś najlepsza mama dla swojego dziecka!
G
gość _199
Gość
Hej! Nie dostawałam od was powiadomień i widzę, że mam spore zaległości nie jestem zła o żłobki, czy czas szukam swojej drogi jako mama i się nadal zastanawiam czy to co robię daje mu szczęście.@ness. Zyjesz! Jak się masz?! Mam nadzieję, że nie jesteś zła za żłobki, nikt cie nie ocenia pamiętaj. Każdy ma prawo wyboru i każdy inaczej podchodzi do kwestii różnych. Pamiętaj, że jesteś najlepsza mama dla swojego dziecka!
Ja planuję roczek na 5 lutego, trochę po terminie, ale stary ma postój w pracy i trochę jesteśmy bez kasy, wstępnie miał być 22 stycznia. Robię w mieszkaniu, ale zamawiam obiad, wynajęłam stół i krzesła, jakoś to będzie
Mój mały idzie do żłobka i czesne też 1000 plus wyżywienie. Jest to wioska w sąsiedniej gminie i ta gmina dała takie dofinansowanie ze rodzice będą płacić tylko za wyżywienie...a że my z innej gminy to musimy płacić całość bo moja gmina nie dofinansuje mimo, że nie mamy żłobka/ klubu malucha. Ja mieszkam w 1 podwórku z teściami, w już sędziwym wieku i o tyle ile starszego z teściem nie boje się zostawić to z teściową nie wiem w jakiej kropce musiałabym być....mój mąż to samo. Ze względów zdrowotnych teściowej i jej podejścia do nas, do wnuków...jest bardzo zazdrosna potrafi zapytać mojego starszaka kto lepsze ciasto robi ona czy druga babcia... Były różne historie Mam nadzieję, że przy Adasiu, w trakcie chorób teść nam też pomoże( teść jest młodszy).Co do żłobków. Rozmawiałam dzisiaj z kuzynka która posyła swojego 1.5 rocznego synka do żłobka już od lutego. Dowiedziała się że będzie ja to kosztowało 1000 zł miesięcznie... Pobyt + wyżywienie. U nas, na wsi ! Rozumiem Kraków czy inne miasto ale na wsi... Jak ja kocham moją teściową że zostanie z małym, bo inaczej nie wiem jakbyśmy dali radę. Niby są te jakieś dofinansowania. Ale jakbym nie miała z kim zostawić to chociażbym miała 2000 zł płacić to bym musiała. Chyba teściowej za to wykupimy jakaś wycieczkę, oczywiście po Polsce żeby nie wydać za dużo
Ewq9
Tak było wczoraj, potwierdzam
marta18691
To ile mają teść i teściowa lat?Mój mały idzie do żłobka i czesne też 1000 plus wyżywienie. Jest to wioska w sąsiedniej gminie i ta gmina dała takie dofinansowanie ze rodzice będą płacić tylko za wyżywienie...a że my z innej gminy to musimy płacić całość bo moja gmina nie dofinansuje mimo, że nie mamy żłobka/ klubu malucha. Ja mieszkam w 1 podwórku z teściami, w już sędziwym wieku i o tyle ile starszego z teściem nie boje się zostawić to z teściową nie wiem w jakiej kropce musiałabym być....mój mąż to samo. Ze względów zdrowotnych teściowej i jej podejścia do nas, do wnuków...jest bardzo zazdrosna potrafi zapytać mojego starszaka kto lepsze ciasto robi ona czy druga babcia... Były różne historie Mam nadzieję, że przy Adasiu, w trakcie chorób teść nam też pomoże( teść jest młodszy).
marta18691
Haha tak zawsze jest ja mąż z żoną chcą się poprzytulać to dziecko jęczy lub płaczeTak było wczoraj, potwierdzam
reklama
G
gość _199
Gość
Dziewczyny ja mam dzisiaj rozmowę o pracę, a nie mam przecież jeszcze opieki nad alkiem