reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Też muszę tak zrobić, najgorszej że w żłobku o 11 drzemka, a on tylko jak go usypiam o tej godzinie pada, w dodatku protestując
Zawsze się zastanawialam właśnie jak to jest w żłobkach. Jedne dzieci idą wcześniej, inne później na drzemkę i jak to jest rozwiązywane 🤔

reklama
Ja dzis nie usypialam wlasnie na dwie i sama padla tylko o 12 na 2h... Teraz jje mleko i senna takze pewnie usnie
A ja się położyłam z Krzyśkiem na drugą drzemkę i zasnęłam. Obudziłam się jak mały się obudził o 15:30 i nie chciał mi teraz zasnąć długo :(
Jutro robię test jednej drzemki 😎

Ja bym płakała 😂😂 lubię jak dziecko jednak idzie spac o ludzkiej porze bo nie ma nic lepszego jak się pie**olnąć na kanapie po całym dniu, tak w spokoju bez tego małego szatana 😂
Haha no dokładnie, zawsze z utęsknieniem wyczekuję tego czasu, a jak jest awanturka, to ani nic obejrzeć ani odpocząć a jak już w końcu zaśnie to siedzimy i zamulamy do nocy, bo nawet myć nam się nie chce 😳 Ale wierzę w mojego syna, że jednak po mleku grzecznie zaśnie 😂 Chociaż nie pomaga fakt, że obudził się sam koło 19:30, znaczy że bateria w pełni naładowana 🤦

Zawsze się zastanawialam właśnie jak to jest w żłobkach. Jedne dzieci idą wcześniej, inne później na drzemkę i jak to jest rozwiązywane 🤔
Rozwiązania pewnie nie ma, każdy żłobek ustala swoje sztywne godziny drzemki i albo dziecko śpi albo nie 🤷 Tyle, że ta godzina jest w miarę logiczna, patrząc, o której dziecko musi rano wstać. Pewnie nawet jeśli wcześniej miało inne godziny, to się z czasem przestawi.

A ja się położyłam z Krzyśkiem na drugą drzemkę i zasnęłam. Obudziłam się jak mały się obudził o 15:30 i nie chciał mi teraz zasnąć długo :(
Jutro robię test jednej drzemki 😎
Ja dzisiaj musiałam przysnąć na chwilę jak Czarek się bawił, bo cały czas był na macie i tak sobie na niego patrzyłam, a jak się ocknęłam to go nie było i miałam takie "co się właśnie wydarzyło i jak to możliwe, że Czarek zniknął" 😳😂

reklama
No niestety, do łóżeczka i w końcu wszystkie się przestawią, ale to jest niestety na początku płacz ;/
Myślę, że spokojnie. Dzieci w swoim towarzystwie też inaczej się zachowują, podpatrują. Będą też miały inny rytm, inaczej posiłki, zabawy i drzemka mimochodem się przestawi. Mój starszy poszedł do przedszkola jak miał 2.5 roku i w dzień nie spał od dawna, a w przedszkolu zasypiał na "relaksacji" bez przymusu :)
Też zapisałam mojego Adasia do klubu malucha ale od 1.5 roku. Będę ogarniać wychowawczy na 6 mies, bo tyle jakoś przeżyjemy z oszczędności. Nie będę się czarować, jak pójdzie w lutym, w sezonie infekcyjnym to i tak będę wiecznie na zwolnieniu bo zaczną się choroby. Ja też spełniam się bardzo w roli mamy i chce być z i tylko dla moich chłopców jak najdłużej. :)

Do góry