reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
No jasne :) moje wcześniejsze wiadomości dotyczyły niemowlaków. Natomiast realna nadwaga nie powinna być ignorowana. Ale co innego jak dziecko ma złe nawyki żywieniowe i problemy z nadwaga, a co innego jak lekarz mówi, że jest za wysokie 😂😂
Mojej siostry córka jest w 3 klasie i waży 42 kg, nie jest gruba, ma brzuszek,zbita jest. Ja w jej wieku ważyłam 25 kg .😄

Tylko ja wg lekarzy zawsze miałam otyłość, a byłam po prostu poza siatka centylową z wagą i wzrostem. Wg centyli powyżej 97 waga to otyłość, więc jak dla mnie głupota. Mając 12 lat miałam 165 wzrostu i ważyłam 52 kg, jak dla mnie super waga, ale dla lekarzy dla tego wieku nadwagą.
Dokładnie! Wagę zawsze odnosi się do wzrostu!! Nie ma co porównywać samej wagi bo to tak samo jakby dwie babki 30 letnie porównać, gdzie jedna waży powiedzmy 70kg przy wzroście 185, a druga tyle samo przy wzroście 160. Różnice są kolosalne. Generalnie o ile BMI nie jest już często używanym wskaźnikiem bo nie do końca jest miarodajne u osób szczupłych, o tyle akurat do określania stopni otyłości jest adekwatne bo bierze pod uwagę stosunek wzrostu do wagi.

Piekę właśnie staropolski piernik! Trzymacie kciuki żebym nie spaliła bo się popłacze 😂
Nie zapeszaj tak :D na pewno wyjdzie
Właśnie się zastanawiałam czy nie upiec pierniczków z dżemem 🤔🤔 ale czy mi się chce... Sama nie wiem. A pewnie dostaniemy dwie torby słodyczy od tesciowej znowu i 5 kilo ciast od rodziny. Wiec chyba spasuje😂

Nie zapeszaj tak :D na pewno wyjdzie
Właśnie się zastanawiałam czy nie upiec pierniczków z dżemem 🤔🤔 ale czy mi się chce... Sama nie wiem. A pewnie dostaniemy dwie torby słodyczy od tesciowej znowu i 5 kilo ciast od rodziny. Wiec chyba spasuje😂
Udało się! Jutro ciecie piernika i w poniedziałek dekorowanie ❤️❤️pierwszy raz robilam. 6 tyg leżakowało ciasto 😂

reklama
Do góry