reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
No co ty 😂😂 ma takie przebłyski... Ostatnio zasnął sam - bez smoczka, bez piersi, przy czytaniu książki na noc. ale tak normalnie to zwykle jak zje to daje smoka i tule, czasem śpiewam, wtedy zasypia. Sporadycznie przy piersi, ale raczej już nie
To i tak super, mocna podstawa do tego zeby usypianie przejął mąż 😌

My babcie zawsze na zimę do siebie(znaczy teraz już moja mama) bierzemy, też jest na wsi 300 km od nas, ale nie chcę żeby musiała sama palić w piecu itp. ale też długo ją przekonywaliśmy.

Dziewczyny nam sie rodzina "powiększy" . Moim prezentem wigilijnym będzie mały kociak 😍😍
W pierwszej chwili jak nie doczytałam to myslalam ze kolejne bobo;D

reklama
u nas nie ma szans na takie coś, on chwili spokojnie nie usiedzi tylko skacze po lozku🤯
l
A jak wyglada to czytanie ksiazki mlodemu? Ja jak probuje to ona lata po lozku, raczej nie dziala to na nia usypiajaco…
Tak mój Filip też taki szatan. Logopeda mi ostatnio mówi, żeby przy czytaniu książeczki wziąć rączkę i jego paluszkiem pokazywać. A on wyrywa rękę, szaleje, chce zjeść książkę :D na początku było ciężko... Ale zależało mi na tym, ja lubię czytać i z czasem jak będzie coraz większy to chce wiadomo inne ksiazki takie już konkretniejsze.
Aktualnie po kąpieli zapinam go w śpiworek, kładę na łóżku i ja obok niego i czytam, pokazuje. Bywa lepiej, bywa gorzej - czasami zupełnie nie chce i chce się obracać. No to wiadomo nie zmuszam go. Ale zdarza się, że ładnie słucha, chociaż zawsze musze mu dać książeczkę do rąk 🤷 wcześniej się wkuezalam, że nie da mu się nawet nic poczytać bo taki szatan mały jest, ale jak wrzuciłam na luz to jakoś poszlo :p

Wczoraj zasnal o 20, pobudka koło 23 30 na mleko, a potem dopiero przed 6 🤓

Do góry