reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Dziewczyny podajecie dentinox n? Jak czesto? I jak maksymalnie dlugo?

U nas ząbkowa masakra… nie wiem jak dlugo to wytrzymam. Mam ochote uciec z domu. 😭😭😭

reklama
Dziewczyny, znajoma pisze pracę magisterską i będzie wdzięczna za wypełnienie ankiety odnośnie wpływu ciąży i porodu na pojawienie się dysfunkcji mięśni dna miednicy :)

Dziewczyny podajecie dentinox n? Jak czesto? I jak maksymalnie dlugo?

U nas ząbkowa masakra… nie wiem jak dlugo to wytrzymam. Mam ochote uciec z domu. 😭😭😭
Ja stosuję, został wycofany ale mam jeszcze tubkę i kuzynka z Niemiec ma mi przywieźć. Generalnie codziennie daje max 2 x dziennie taka minimalna kropeczkę tylko. To i tak dużo nie daje, ale jak mały nie może zassać smoczka przed snem to pomaga :)

Tez nie wiem jak wytrzymam. Ja chyva jutro kupie cos. Chociaż nie lubię stosować takich rzeczy 😥😥
Za nami ciężka noc i nadchodzącą zapowiada się tak samo.
Do tego od kilku dni robi po kilka kup dziennie, takie plasteliny. Dzisiaj było ich aż 5, przy każdej zmianie pieluchy. Nie płacze przy robieniu ani nic ale trochę się martwię. Wodę mu podaje...

Za nami ciężka noc i nadchodzącą zapowiada się tak samo.
Do tego od kilku dni robi po kilka kup dziennie, takie plasteliny. Dzisiaj było ich aż 5, przy każdej zmianie pieluchy. Nie płacze przy robieniu ani nic ale trochę się martwię. Wodę mu podaje...
Ja już nie pamiętam kiedy była miła noc. W dzien tez wisi na mnie jak koala. Jeszcze nie śpi a mnie trafi pioru zaraz.

Ja już nie pamiętam kiedy była miła noc. W dzien tez wisi na mnie jak koala. Jeszcze nie śpi a mnie trafi pioru zaraz.
Mój mały śpi już od godziny, ale już raz się przebudził. Ok północy wezmę go do łóżka bo będzie płakał, dam mleko i potem do rana co chwila płacz na przemian z krzykiem. Niby nie ma tragedii, są dzieci które prawie wcale nie śpią no ale kurde :( ja jestem potem cały dzień zła, rozdrażniona. Wszystko mnie irytuje...

Mój mały śpi już od godziny, ale już raz się przebudził. Ok północy wezmę go do łóżka bo będzie płakał, dam mleko i potem do rana co chwila płacz na przemian z krzykiem. Niby nie ma tragedii, są dzieci które prawie wcale nie śpią no ale kurde :( ja jestem potem cały dzień zła, rozdrażniona. Wszystko mnie irytuje...
Mnie też. A jeszcze czas poświęcić basi musze, jak jedna spi.... A leb mi paruje 😂no ale coz kiedyś minie 😂 czeka na mnie wino na lepszy humor ale nie zapowiada się żeby chciala spac

reklama
Ja swoją uspilam 15 minut temu. Gdzie zawsze 20.30 api... usypianie trwalo 1.5
Piękne były czasy jak Krzysiek zasypiał albo od razu po mleku albo max 5 min po 🤩 teraz się wierci, siada, wstaje, płacze, wyrzuca smoczek. Ja się położę na łóżku żeby mnie nie widział to płacze. No to biorę go na chwilę na ręce, poprzytulamy się i znowu łóżeczko. Głaszcze go po policzku, przykryje kocykiem to na chwilę leży grzecznie a za chwilę od nowa wstaje, płacze itd 😂 i średnio usypianie teraz trwa jakieś 40 min 🙄

Do góry