reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
U nas podobnie, a młody właśnie na drzemkę poszedł i idziemy na spacer dopiero jak się obudzi 😢😢😢
Ja dlatego często teraz idę z nim na spacer w porze drzemki i mam 2 w 1 😂 bo jak go kładę w domu to śpi tak długo, że spacer potem po ciemku. Minus niestety jest taki, że jak już zaśnie to trochę muszę chodzić, żeby pospał 🥴

Ja dlatego często teraz idę z nim na spacer w porze drzemki i mam 2 w 1 😂 bo jak go kładę w domu to śpi tak długo, że spacer potem po ciemku. Minus niestety jest taki, że jak już zaśnie to trochę muszę chodzić, żeby pospał 🥴
A ja robię tak żeby drzemke miala w domu 😂bo wtedy sprzatam, gotuję czy leze 😂 a rano robimy spacerek a później kolo 17-18 drugi 😀

@Beti.mama zazdroszczę że reszta nocy minęła Wam dobrze :)
U nas już którąś noc z rzędu krzyczy. Teraz już się budzę i czekam, przeważnie zawyje i śpi dalej, czasem jeszcze się zdarzy że się przebudzi i muszę go wziąć do naszego łóżka, gdzie zasypia od razu. Ostatnio jakoś dwie noce pod rząd podałam przeciwbólowy to spał spokojnie max do 3 nad ranem. Nie chcę go faszerować tym co noc. Nie wiem czy wpływ na jego sen może mieć remont ? Remontujemy łazienkę na piętrze a śpi na parterze w ciągu dnia, z tym że są w pokoju bardzo cienkie drzwi a za nimi ganek i drzwi na zewnątrz. Robotnicy co chwilę wychodzą i wchodzą a drzwi już stare i wydają różne dźwięki. Nie wybudza się niby ale lekko rusza jak jest głośniejszy dźwięk... Zrzucam też na zęby bo idzie górna jedynka i chyba to mnie ratuje że mam nadzieję że się to skończy

U nas już którąś noc z rzędu krzyczy. Teraz już się budzę i czekam, przeważnie zawyje i śpi dalej, czasem jeszcze się zdarzy że się przebudzi i muszę go wziąć do naszego łóżka, gdzie zasypia od razu. Ostatnio jakoś dwie noce pod rząd podałam przeciwbólowy to spał spokojnie max do 3 nad ranem. Nie chcę go faszerować tym co noc. Nie wiem czy wpływ na jego sen może mieć remont ? Remontujemy łazienkę na piętrze a śpi na parterze w ciągu dnia, z tym że są w pokoju bardzo cienkie drzwi a za nimi ganek i drzwi na zewnątrz. Robotnicy co chwilę wychodzą i wchodzą a drzwi już stare i wydają różne dźwięki. Nie wybudza się niby ale lekko rusza jak jest głośniejszy dźwięk... Zrzucam też na zęby bo idzie górna jedynka i chyba to mnie ratuje że mam nadzieję że się to skończy
U mnie też noce tak kijowe, że aż pisać mi sie nie chxe 😂wczoraj już na mnie spala jak niemowlak 😂😂 serio ma teraz jakiś ciężki czas 😂

A ja robię tak żeby drzemke miala w domu 😂bo wtedy sprzatam, gotuję czy leze 😂 a rano robimy spacerek a później kolo 17-18 drugi 😀
A to ja zazwyczaj to ogarniam między moim śniadaniem, a Czarka drugim, chyba, że mam coś więcej do zrobienia albo ewidentnie mi nie pozwala działać, wtedy kładę go w łóżeczku i ogarniam, a spacer później, ale raczej rzadko się tak zdarza 😃 u nas rano to jest godzina 10, zanim zjemy to się robi 11, więc czasu też mniej 🙈😂

reklama
Mój to rasowy śpioch, nawet wczoraj jak tak płakał to co jakiś czas robił przerwę w ryku na ziewanie 😂 i oczka takie zaspane miał, ale ewidentnie coś mu nie pozwalało zasnąć 😔 Leki przeciwbólowe co noc to faktycznie średni pomysł, ale skoro pomaga, to znaczy, że jednak ból go męczy... Chyba, że jakoś uspokajają te przeciwbólowe dodatkowo 🤔🤷

Do góry