reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Dziewczyny, u nas temperatura pokazuje 37,2 i 4ry kupy dzisiaj poszly. Zastanawiam sie czy nie jakis wirus albo zatrucie. Jest sie czym martwic? Ostatnio zaczela bardzo duzo rozszerzonej jesc. Ale nic szczegolnie nowego nie dostala poza tym ze porcje wieksze. Jutro mielismy miec druga dawke bexsero, ale odwolam na wszelki wypadek…. Mam nadzieje ze niepotrzebnie sie martwie.

reklama
Dziewczyny, u nas temperatura pokazuje 37,2 i 4ry kupy dzisiaj poszly. Zastanawiam sie czy nie jakis wirus albo zatrucie. Jest sie czym martwic? Ostatnio zaczela bardzo duzo rozszerzonej jesc. Ale nic szczegolnie nowego nie dostala poza tym ze porcje wieksze. Jutro mielismy miec druga dawke bexsero, ale odwolam na wszelki wypadek…. Mam nadzieje ze niepotrzebnie sie martwie.
Jak kupy normalne i w zachowaniu też nic się nie zmieniło, nie marudzi, nie płacze ani nic to ja bym się nie martwiła. 37,2 to normalna temperatura, mój Czarek często ma do 37,3 zresztą ten termometr bezdotykowy to różnie pokazuje, raz stan podgorączkowy a minutę później 36,9 np. 🤷

Dziewczyny, a ja wczoraj byłam u fizjo na konsultacji. No i będziemy chodzić z Idą na rehabilitację raz w tygodniu i dostałam ćwiczenia do domu. Ma słaby brzuch i sama raczej nie usiądzie. Pediatra kazała mi czekać miesiąc, a miesiąc to dużo czasu na ćwiczenia, przecież ona za 2 miesiące będzie miała rok, to już nie chodzi o jakieś chodzenie bo u nas daleka droga do tego, ale o to siedzenie najbardziej. Ale też mnie zastrzeliła bo mówi, że Ida była przetrzymana na podłodze, że za dużo czasu na niej spędzała na brzuchu (no serio?). A ja Wam przesyłam kalendarz Matyldy, u nas same zadania :)
Mój Adas też ma słaby brzuszek, urodził się z obniżonym napięciem i najgorszy był brzuszek. Od początku układaliśmy go na brzuchu, na podłodze, na macie. Większość dnia kiedy nie spał to tak mu mijały. Ćwiczyliśmy w domu + fizjoterapeuci. Na pierwszej wizycie Adaś miał niecałe 7 tygodni. Mial przez 3 miesiące tejpy na brzuch. Na 7.5 miesiąca zaczął raczkować, na 8 siedział i wstawał przy meblach. Teraz robi kroki przy meblach, kanapie, chodzi ze stolikiem edukacyjnym, dużymi autami brata. Póki co zabieram munte zabawki żeby jak najdłużej raczkował i wzmacniał ten brzuch. Jestem dumna z Adasia :) Nadal ćwiczymy, bo Adam oddycha głównie brzuchem, nie rusza klatka piersiowa, fizjo mówi że jakby była zabetonowana.
Ćwiczenia dużo dają, więc walczcie z Idą :)

Jak kupy normalne i w zachowaniu też nic się nie zmieniło, nie marudzi, nie płacze ani nic to ja bym się nie martwiła. 37,2 to normalna temperatura, mój Czarek często ma do 37,3 zresztą ten termometr bezdotykowy to różnie pokazuje, raz stan podgorączkowy a minutę później 36,9 np. 🤷
Wlasnie to prawda.. dlatego mam nadzieje ze to zwykly zbieg okolicznosci. Chociaz do tej pory zaweze jak sprawdzalismy to miala bliżej 36.5. A kupy to ciezko stwierdzic, duzo w nich jedzonka jest jakos ciezko mi stwierdzic czy cos jest z nimi nie tak🤷‍♀️ No nic, obserwujemy…

reklama
Do góry