reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Ja miałam aparat. 15 tys i zęby i tak wracają do wady zgryzu. Jestem wściekła bo ortodonta mógł mi powiedzieć, że to maskowanie wady, a nie leczenie. Inaczej bym po prostu zrobiła sobie operacje za te same pieniądze.

Ja do roku chce karmić, ale nie będę dawała mu butelki. Będzie miał po prostu 5 normalnych posiłków. Ale ja swoje młody swoje haha
Hmmm u mnie podobna historiaz aparatem. Długo mi trzymali aparat na siłę na całym zgryzie.i potem u innego ortodonty się okazalo, że bez wyrwania zęba nie ma szans wyprostować bo mam bardzo drobna buzię i za dużo zębów do jej wielkości 😂 i dopiero jak wyrwali to miałam znów aparat i w miarę się wyprostowały, chociaż niektórzy noszą 2-3 lata, a ja to miałam chyba z 6 łącznie... Masakra. Tyle kasy wydane na to a koniec końców i tak w sumie górne jedynki jedna na drugą trochę zachodzi. Z tym że nie przeszkadza mi to, więc wyjebongo :D ale wspominam czas aparatu fatalnie... Te wszystkie ekspandery... 🤢🤢🤢

reklama
Ja miałam aparat. 15 tys i zęby i tak wracają do wady zgryzu. Jestem wściekła bo ortodonta mógł mi powiedzieć, że to maskowanie wady, a nie leczenie. Inaczej bym po prostu zrobiła sobie operacje za te same pieniądze.

Ja do roku chce karmić, ale nie będę dawała mu butelki. Będzie miał po prostu 5 normalnych posiłków. Ale ja swoje młody swoje haha
Ja tam smoczka ssałam do 3 roku😂jeden w buzi, drugi w ręku, a trzeci na szyji. I żeby mam proste 😂. Do tego butla z mleczkiem 😂

Hmmm u mnie podobna historiaz aparatem. Długo mi trzymali aparat na siłę na całym zgryzie.i potem u innego ortodonty się okazalo, że bez wyrwania zęba nie ma szans wyprostować bo mam bardzo drobna buzię i za dużo zębów do jej wielkości 😂 i dopiero jak wyrwali to miałam znów aparat i w miarę się wyprostowały, chociaż niektórzy noszą 2-3 lata, a ja to miałam chyba z 6 łącznie... Masakra. Tyle kasy wydane na to a koniec końców i tak w sumie górne jedynki jedna na drugą trochę zachodzi. Z tym że nie przeszkadza mi to, więc wyjebongo :D ale wspominam czas aparatu fatalnie... Te wszystkie ekspandery... 🤢🤢🤢
Mi się marzą licówki 😀😀😀😀

U mnie to samo. Żeby miałam od dziecka krzywe, zwłaszcza 1i 2 na górze i dole. Miałam po prostu za mało miejsca na zęby. Przewaliłam mnóstwo kasy na aparat (sama płaciłam, bo założyłam dopiero jak poszłam do pracy) i widzę że dolne 1 się przekręcają znowu, mimo iż mam jeszcze założoną retencję

U mnie to samo. Żeby miałam od dziecka krzywe, zwłaszcza 1i 2 na górze i dole. Miałam po prostu za mało miejsca na zęby. Przewaliłam mnóstwo kasy na aparat (sama płaciłam, bo założyłam dopiero jak poszłam do pracy) i widzę że dolne 1 się przekręcają znowu, mimo iż mam jeszcze założoną retencję
U mnie to samo,. Retencja mi odeszła i zanim do orto pojechałam, rozeszła mi się jedyna i dwójka. Mam teraz taka dziurę, która z daleka wygląda jak ubytek i wyglądam jak żul.. w dodatku ona mi te zęby pilowała, nie wiem jak to się nazywa i mam tak, że jak jem coś słodkiego, albo pije zimnego to żeby przednie bolą cholernie. Nerwy całe na wierzchu.

U mnie to samo,. Retencja mi odeszła i zanim do orto pojechałam, rozeszła mi się jedyna i dwójka. Mam teraz taka dziurę, która z daleka wygląda jak ubytek i wyglądam jak żul.. w dodatku ona mi te zęby pilowała, nie wiem jak to się nazywa i mam tak, że jak jem coś słodkiego, albo pije zimnego to żeby przednie bolą cholernie. Nerwy całe na wierzchu.
Masakra! Zbieraj na licówki albo korony 😀😀 mi się marzą 😀

reklama
Masakra! Zbieraj na licówki albo korony 😀😀 mi się marzą 😀
Po co Ci korony zamiast zębów? Przecież to się na zdrowe zęby nie nakłada 😂 Ja mam 2 korony, bo miałam więcej plomb w tych dwóch zębach niż zęba i wiecznie mi któraś wylatywała i w końcu trzeba było zainwestować 😂 a i tak jedną koronę mam do poprawki, tą co chwilę przed porodem mi wyleciała, trzeba dorobić sztyft, na którym się będzie trzymać jednak, ale odpukać jak mi zrobiła przed porodem tak "na sztukę", to do dziś się ładnie trzyma 😁 Tak, czy siak wolałabym swoje zęby mieć niż sztuczne korony 😔

Do góry