reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Mój maluch 🥰idziemy na zakupy a ja też wszystkie kombinezony za małe a tamten szary to taki na styk już ciasno a ten sąsiadka mi dała 😂więc zimę obchodzi kurtek nie lubię ale mam tak 2kurtki zimowe w tym jeden taki na śnieg komplet ale jak nie będę miała wyjścia to ubiorę kurtkę wkoncu zamówiłam do wózka śpiworek bo też nie miałam 🤣za 29zl z wysyłką z Olx

Załączniki

• IMG_20211129_095259115.jpg
    IMG_20211129_095259115.jpg
    2,1 MB · Wyświetleń: 71
z cocdrillo, rozmiar 80 wzięłąm (oni mają dużą rozmiarówkę). W sumie to jeszcze nie przymierzałam spodni :D ale jak cos to planuje podwinąć nogawki. kurtke raz założyłam i trzeba było podwinąć rękawy.

To moja ostatnio się rozkręciła z jedzeniem stałych pokarmów. Chyba odkąd zaczęłam jej dawac jeszcze dwie doatkowe przekąski. Najgorzej jej wchodzi śniadanie.. po przyssanej nocy :p Już trudno, jak nie bedzie chciała innego mleka to będziemy próbowali odstawiać bez mieszanki i tyle. Ale co ja tam wiem jak to bedzie wyglądało (mam nadzieje, że nie skończe z 1,5 rocznym dzieckiem na piersi - ja akurat nie chce tak długo karmić) - bo już dużo sobie zakładałam i nie wyszło :D🤣
To zobaczę, bo w 51015 mówili że mają dopiero takie spodnie na roczne dzieci.
Muszę młodemu kurtkę kupić, bo oczywiście się poprula na szwach... No szlag mnie trafi.

Ja też nie chce takiego dużego dziecka mieć na cycku, przynajmniej w nocy. Boje się że skończę jak moja matka do 3rż. Ostatnio siostra mi zdjęcie wysłała jak ja piłam butelkę w wieku 9 lat, no normalnie patologia 🤣

z cocdrillo, rozmiar 80 wzięłąm (oni mają dużą rozmiarówkę). W sumie to jeszcze nie przymierzałam spodni :D ale jak cos to planuje podwinąć nogawki. kurtke raz założyłam i trzeba było podwinąć rękawy.

To moja ostatnio się rozkręciła z jedzeniem stałych pokarmów. Chyba odkąd zaczęłam jej dawac jeszcze dwie doatkowe przekąski. Najgorzej jej wchodzi śniadanie.. po przyssanej nocy :p Już trudno, jak nie bedzie chciała innego mleka to będziemy próbowali odstawiać bez mieszanki i tyle. Ale co ja tam wiem jak to bedzie wyglądało (mam nadzieje, że nie skończe z 1,5 rocznym dzieckiem na piersi - ja akurat nie chce tak długo karmić) - bo już dużo sobie zakładałam i nie wyszło :D🤣
Jezu mojemu też śniadanie tragedia. Ale nie dziwne bo on jak rano wstanie to zanim zejdziemy z łózka to je 2-3 razy... :/ Nie dziwię się że potem nie chce śniadania. Dzisiaj specjalnie odczekalam dłużej i dopiero teraz jemy... I dostał lepsze śniadanie niż my :///

Załączniki

• IMG_20211129_100503.jpg
    IMG_20211129_100503.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 77
To zobaczę, bo w 51015 mówili że mają dopiero takie spodnie na roczne dzieci.
Muszę młodemu kurtkę kupić, bo oczywiście się poprula na szwach... No szlag mnie trafi.

Ja też nie chce takiego dużego dziecka mieć na cycku, przynajmniej w nocy. Boje się że skończę jak moja matka do 3rż. Ostatnio siostra mi zdjęcie wysłała jak ja piłam butelkę w wieku 9 lat, no normalnie patologia 🤣
Ja też piłam butle długo..m chyba do 5 rz. Wszystkie zęby krzywe potem :D ale moja mama mnie karmiła do 7 mż. A ja w sumie chce karmić długo. Tzn chciałabym żeby sam się odstawił w 2gim roku życia, ale on jest taki cycek że wątpię. To będę myśleć na bieżąco :D

reklama
Ja też piłam butle długo..m chyba do 5 rz. Wszystkie zęby krzywe potem :D ale moja mama mnie karmiła do 7 mż. A ja w sumie chce karmić długo. Tzn chciałabym żeby sam się odstawił w 2gim roku życia, ale on jest taki cycek że wątpię. To będę myśleć na bieżąco :D
Ja miałam aparat. 15 tys i zęby i tak wracają do wady zgryzu. Jestem wściekła bo ortodonta mógł mi powiedzieć, że to maskowanie wady, a nie leczenie. Inaczej bym po prostu zrobiła sobie operacje za te same pieniądze.

Ja do roku chce karmić, ale nie będę dawała mu butelki. Będzie miał po prostu 5 normalnych posiłków. Ale ja swoje młody swoje haha

Do góry