marta18691
Fanka BB :)
NoMasakra
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
NoMasakra
Mojej siostry ostatnio 11 msc usiadł, i ma rok i prawie miesiąc i zaczyna chocic. Dobrze, że sprawdzasz, ale na spokojnie przyjdzie czas!Przekręca się oczywiście z pleców na brzuch i odwrotnie i pełza, szybko dosyć. Więc nawet nie stresuje mnie to raczkowanie (czworakowanie?) bo nie każde dziecko to robi, tylko to siedzenie
A ja wiem, że moje dziecko bd jeździć przodem. Kupie obracany i max może w trasy bd jeździła do 3 roku tylem a tak w mieście przodem pewnie, bo będzie się darła basia od początku jeździła przodem i miala 4 stluczki i nic jej sie nie stało.za miastem jeździmy 140 i zwyz takze i tak naleśniki by z nas zostałyOoo a ktory obrotowy? On pasuje do tej bazy isofix? Czy wtedy trzeba baze tez zmienic? I jak sie sprawdza wlasnie obrotowy? Duzo lepiej przy wyciaganiu?
A dzieci zamierzacie wozic do 4ego roku faktycznie tylem do kierunki jazdy? Tak jest zalecane, ale widze ze w praktyce rodzice jednak szybciej dziecko obracaja przodem. Ja sie zapieram, ze do 4go roku, ale z wieloma rzeczami sie juz tak zapierałam
Ja tez bylam dzisiaj w 8 gwiazdek ale jakos nie specjalnie nas obsluzyli i pojechalismy kupic w innym miejscu. Napalalam sie na ten Axkid Minikid, ale w koncu kupilismy Sirona Plus 360 obrotowy przodem i tylem. Chcialam tego Axkid bo on do 25 kg a Sirona do 18 kg, ale mnie pani uswiadomila, ze posluza do tego samego czasu bo sa na ten sam wzrost, a dziecko zwykle osiaga szybciej wzrost. No i jednak przod i tyl mnie przekonal bo tez chcemy jak najdluzej tylem. No i ta opcja, ze jak dziecko usnie, to go mizna troche “polozyc”. Zobaczymy jak sie sprawdzi.Na pewno chce jak najdłużej będzie się dało tyłem ja z siostrą, co ma młodszego o miesiąc synka, w tej kwestii mamy inne poglądy ale ona wie lepiej, bo ma trzecie dziecko. A ja czytam sporo i robię po swojemu i tak jak należy. Nie idzie przetłumaczyć nic.
Oo super fotelik, zapisze sobieJa tez bylam dzisiaj w 8 gwiazdek ale jakos nie specjalnie nas obsluzyli i pojechalismy kupic w innym miejscu. Napalalam sie na ten Axkid Minikid, ale w koncu kupilismy Sirona Plus 360 obrotowy przodem i tylem. Chcialam tego Axkid bo on do 25 kg a Sirona do 18 kg, ale mnie pani uswiadomila, ze posluza do tego samego czasu bo sa na ten sam wzrost, a dziecko zwykle osiaga szybciej wzrost. No i jednak przod i tyl mnie przekonal bo tez chcemy jak najdluzej tylem. No i ta opcja, ze jak dziecko usnie, to go mizna troche “polozyc”. Zobaczymy jak sie sprawdzi.
No ja pojechałam w sumie tylko po to, żeby Lenę przymierzyć do fotelika. Wczesniej pisałam z nimi przez stronę, bo pytałam o joie spin 360, a ten mi odradzili i polecili właśnie baby safe rhodesian super, że w innym miejscu się udałoJa tez bylam dzisiaj w 8 gwiazdek ale jakos nie specjalnie nas obsluzyli i pojechalismy kupic w innym miejscu. Napalalam sie na ten Axkid Minikid, ale w koncu kupilismy Sirona Plus 360 obrotowy przodem i tylem. Chcialam tego Axkid bo on do 25 kg a Sirona do 18 kg, ale mnie pani uswiadomila, ze posluza do tego samego czasu bo sa na ten sam wzrost, a dziecko zwykle osiaga szybciej wzrost. No i jednak przod i tyl mnie przekonal bo tez chcemy jak najdluzej tylem. No i ta opcja, ze jak dziecko usnie, to go mizna troche “polozyc”. Zobaczymy jak sie sprawdzi.
A co cię do nas przywiało ?Wjeżdżam na Śląsk, a tu śnieg
Przejazdem w stronę ŁódzkiegoA co cię do nas przywiało ?