reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Przekręca się oczywiście z pleców na brzuch i odwrotnie i pełza, szybko dosyć. Więc nawet nie stresuje mnie to raczkowanie (czworakowanie?) bo nie każde dziecko to robi, tylko to siedzenie 🤷
Mojej siostry ostatnio 11 msc usiadł, i ma rok i prawie miesiąc i zaczyna chocic. Dobrze, że sprawdzasz, ale na spokojnie przyjdzie czas!

Ooo a ktory obrotowy? On pasuje do tej bazy isofix? Czy wtedy trzeba baze tez zmienic? I jak sie sprawdza wlasnie obrotowy? Duzo lepiej przy wyciaganiu?

A dzieci zamierzacie wozic do 4ego roku faktycznie tylem do kierunki jazdy? Tak jest zalecane, ale widze ze w praktyce rodzice jednak szybciej dziecko obracaja przodem. Ja sie zapieram, ze do 4go roku, ale z wieloma rzeczami sie juz tak zapierałam 😂😂😂
A ja wiem, że moje dziecko bd jeździć przodem. Kupie obracany i max może w trasy bd jeździła do 3 roku tylem a tak w mieście przodem pewnie, bo będzie się darła 😂basia od początku jeździła przodem i miala 4 stluczki i nic jej sie nie stało.za miastem jeździmy 140 i zwyz takze i tak naleśniki by z nas zostały

Na pewno chce jak najdłużej będzie się dało tyłem 😄 ja z siostrą, co ma młodszego o miesiąc synka, w tej kwestii mamy inne poglądy 😂 ale ona wie lepiej, bo ma trzecie dziecko. 🤦‍♀️ A ja czytam sporo i robię po swojemu i tak jak należy. Nie idzie przetłumaczyć nic. 😂
Ja tez bylam dzisiaj w 8 gwiazdek ale jakos nie specjalnie nas obsluzyli i pojechalismy kupic w innym miejscu. Napalalam sie na ten Axkid Minikid, ale w koncu kupilismy Sirona Plus 360 obrotowy przodem i tylem. Chcialam tego Axkid bo on do 25 kg a Sirona do 18 kg, ale mnie pani uswiadomila, ze posluza do tego samego czasu bo sa na ten sam wzrost, a dziecko zwykle osiaga szybciej wzrost. No i jednak przod i tyl mnie przekonal bo tez chcemy jak najdluzej tylem. No i ta opcja, ze jak dziecko usnie, to go mizna troche “polozyc”. Zobaczymy jak sie sprawdzi.

Ja tez bylam dzisiaj w 8 gwiazdek ale jakos nie specjalnie nas obsluzyli i pojechalismy kupic w innym miejscu. Napalalam sie na ten Axkid Minikid, ale w koncu kupilismy Sirona Plus 360 obrotowy przodem i tylem. Chcialam tego Axkid bo on do 25 kg a Sirona do 18 kg, ale mnie pani uswiadomila, ze posluza do tego samego czasu bo sa na ten sam wzrost, a dziecko zwykle osiaga szybciej wzrost. No i jednak przod i tyl mnie przekonal bo tez chcemy jak najdluzej tylem. No i ta opcja, ze jak dziecko usnie, to go mizna troche “polozyc”. Zobaczymy jak sie sprawdzi.
Oo super fotelik, zapisze sobie😀😀

Wczoraj dalam Hance pedicytamol na noc. Mąż stwierdził, że to na pewno zeby, że ona tak się budzi. I dzisiaj tylko obudziła się o 4.50!!!! Takze cud 😂No ale nie będę dziecku dawac codziennie leków więc dziś będzie tak jak zawsze,, do dupy,,

No ja pojechałam w sumie tylko po to, żeby Lenę przymierzyć do fotelika. Wczesniej pisałam z nimi przez stronę, bo pytałam o joie spin 360, a ten mi odradzili i polecili właśnie baby safe rhodesian :) super, że w innym miejscu się udało :)

reklama
Do góry