reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Ja mówię że mamy domek z piasku bo lekko puknąć w ścianę i dziura 🤣u dziewczyn cały pokój zdemolowany bo h** wie gdzie kable idą 😂😂😂 jedną ścianę ocieplamy od środka bo zimną strasznie jest i kable i gniazdka wymieniane będą ja się dziwię że ten dom z dymem nie poszedł bo tak stare kable poskręcane były że szok🤣
To arcydzieło prawie jak aktualne mieszkania od deweloperów :D :D

a co teraz robi? Na jakim jest etapie?

ja wczoraj młodą położyłam ok 20, później pobudka na jedzenie ok 22, i ładnie spała... więc sobie siedziałam do późna. Położyłam się po 0.00 gotowa do spania... a ta się rozbudziła. Myślałam, że mnie szlag trafi. Chyba z godzine się kręciłą i łaziła po łóżku. Później zasnęła, a ja oczywiście z tych nerwów już nie mogłam :p
Przekręca się oczywiście z pleców na brzuch i odwrotnie i pełza, szybko dosyć. Więc nawet nie stresuje mnie to raczkowanie (czworakowanie?) bo nie każde dziecko to robi, tylko to siedzenie 🤷

Ja mówię że mamy domek z piasku bo lekko puknąć w ścianę i dziura 🤣u dziewczyn cały pokój zdemolowany bo h** wie gdzie kable idą 😂😂😂 jedną ścianę ocieplamy od środka bo zimną strasznie jest i kable i gniazdka wymieniane będą ja się dziwię że ten dom z dymem nie poszedł bo tak stare kable poskręcane były że szok🤣
Masakra 😂

Ooo a ktory obrotowy? On pasuje do tej bazy isofix? Czy wtedy trzeba baze tez zmienic? I jak sie sprawdza wlasnie obrotowy? Duzo lepiej przy wyciaganiu?

A dzieci zamierzacie wozic do 4ego roku faktycznie tylem do kierunki jazdy? Tak jest zalecane, ale widze ze w praktyce rodzice jednak szybciej dziecko obracaja przodem. Ja sie zapieram, ze do 4go roku, ale z wieloma rzeczami sie juz tak zapierałam 😂😂😂
https://**********/maxi-cosi-axissf...x-do-19kg-od-45-do-105-cm-maxi-cosi-d400.html
My ten mamy, obrotowy jest super👍

Ja wiem, jak coś naprawdę nie wiem, to pytam. Ale sama dużo czytam lub po prostu robię co czuję. Ona sama pyta czasami mnie, jak ja coś robię :) ale tu akurat chodziło mi o kwestię fotelików, bo miała wozić tyłem, a wozi przodem młodego i nie wiem, czy jej fotelik ma jakieś testy, czy to nie jest po prostu antymandat :) bo ma po dzieciach, a jak czytałam foteliki mają swoją żywotność też :) ale ona wie lepiej 😄😅
Ja o fotelikach tez duzo czytałam. Kiedyś nie miało to dla mnie znaczenia q teraz wiem ze chce córkę wozić jak najdłużej tylem w dobrym foteliku. U mnie siostra ma dziecko dwa miesiące młodsze i nastepny fotelik zakupiony z marketu do 36kg od razu przodem. I tez dla mnie jest to nie do wyobrażenia ale nie odpowiadam za to i trudno. Trzeba zaakceptować mimo ze ja nie popieram. Ale wiadomo, ile ludzi tylw opinii

Nam w salonie polecali minikid 2.0. To jest podobno numer jeden. Ale wiadomo cena. Britax Romer dualsize czy jakoś tak. Avionaut sky jest super dla drobnych dzieci. Jakiegos maxi cosi wlasnie ale nie pamiętam nazwy i obrotowy joie i spin 360.
Bez względu na budzet mysle ze jest parę dobrych fotelików i jest z czego wybierać.
Lepsze to niż marketowka

reklama
My starszą woziliśmy ponad 4 lata tyłem, ale ona jest drobna to też inaczej niżby dziecko miało jeździć zwinięte w trąbkę 😂 Ja miałam taką znajomą, która mówiła jak to jej mąż jest uczulony na punkcie bezpieczeństwa, a jej córka jeździła chyba z 1,5 roku w tej łupince bo czekali na promocję na fotelik, a w końcu i tak wzięła od kogoś za 50 zł...

Do góry