reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

my już zmieniliśmy na fotelik, mamy maxi cosi obrotowy własnie i troche lepiej sie jezdzi ale bez szału, nadal marudzi😂
Ooo a ktory obrotowy? On pasuje do tej bazy isofix? Czy wtedy trzeba baze tez zmienic? I jak sie sprawdza wlasnie obrotowy? Duzo lepiej przy wyciaganiu?

A dzieci zamierzacie wozic do 4ego roku faktycznie tylem do kierunki jazdy? Tak jest zalecane, ale widze ze w praktyce rodzice jednak szybciej dziecko obracaja przodem. Ja sie zapieram, ze do 4go roku, ale z wieloma rzeczami sie juz tak zapierałam 😂😂😂

reklama
Ooo a ktory obrotowy? On pasuje do tej bazy isofix? Czy wtedy trzeba baze tez zmienic? I jak sie sprawdza wlasnie obrotowy? Duzo lepiej przy wyciaganiu?

A dzieci zamierzacie wozic do 4ego roku faktycznie tylem do kierunki jazdy? Tak jest zalecane, ale widze ze w praktyce rodzice jednak szybciej dziecko obracaja przodem. Ja sie zapieram, ze do 4go roku, ale z wieloma rzeczami sie juz tak zapierałam 😂😂😂
Na pewno chce jak najdłużej będzie się dało tyłem 😄 ja z siostrą, co ma młodszego o miesiąc synka, w tej kwestii mamy inne poglądy 😂 ale ona wie lepiej, bo ma trzecie dziecko. 🤦‍♀️ A ja czytam sporo i robię po swojemu i tak jak należy. Nie idzie przetłumaczyć nic. 😂

Mój dom jest z lat 70-tych. Co chwilę jakiś remont robimy mały, w zeszłym roku całe piętro, w tym łazienka. Co chwila wychodzą jakieś perełki 😂 nie powieszę telewizora na ścianie bo jest zrobiona z różnych materiałów (budowali z tego co było 😂).
No u mnie ściana to jak piasek się sypie 🤣lata jakoś 60chyba chyba ten dom był jak nie wcześniej

Na pewno chce jak najdłużej będzie się dało tyłem 😄 ja z siostrą, co ma młodszego o miesiąc synka, w tej kwestii mamy inne poglądy 😂 ale ona wie lepiej, bo ma trzecie dziecko. 🤦‍♀️ A ja czytam sporo i robię po swojemu i tak jak należy. Nie idzie przetłumaczyć nic. 😂
ja w niektórych kwestiach to żałuje, że od początku nie słuchałam doświadczonych mam :D tylko sie upierałam że trzeba poprawnie, poprawnie :D ale teraz już troche wyluzowałam :D wiadomo, trzeba znaleźć swój balans i to nie znaczy, że Twój jest gorszy albo lepszy od innego. To jest po prostu to co Ty uważasz za najlepsze i to co Ty akceptujesz ! :)

Dziewczyny, jednak człowiekowi nie dogodzisz :D jak się wczoraj zapierałam, że oddałabym wszystko, żeby młoda spała... tak dzisiaj pierwsza drzemka godzina. Druga... już trwa dwie godziny... i CIAGLE TRWA !!!! :o :o :o wieczór zapowiada się długi 😅 😂 a akurat mielismy ze starym plany 😂

ja w niektórych kwestiach to żałuje, że od początku nie słuchałam doświadczonych mam :D tylko sie upierałam że trzeba poprawnie, poprawnie :D ale teraz już troche wyluzowałam :D wiadomo, trzeba znaleźć swój balans i to nie znaczy, że Twój jest gorszy albo lepszy od innego. To jest po prostu to co Ty uważasz za najlepsze i to co Ty akceptujesz ! :)
Ja wiem, jak coś naprawdę nie wiem, to pytam. Ale sama dużo czytam lub po prostu robię co czuję. Ona sama pyta czasami mnie, jak ja coś robię :) ale tu akurat chodziło mi o kwestię fotelików, bo miała wozić tyłem, a wozi przodem młodego i nie wiem, czy jej fotelik ma jakieś testy, czy to nie jest po prostu antymandat :) bo ma po dzieciach, a jak czytałam foteliki mają swoją żywotność też :) ale ona wie lepiej 😄😅

No to u nas podobnie 😂 mąż wiercił dwie dziury na wieszak to jedna okej a drugiej nie mógł wywiercić 😂
Ja mówię że mamy domek z piasku bo lekko puknąć w ścianę i dziura 🤣u dziewczyn cały pokój zdemolowany bo h** wie gdzie kable idą 😂😂😂 jedną ścianę ocieplamy od środka bo zimną strasznie jest i kable i gniazdka wymieniane będą ja się dziwię że ten dom z dymem nie poszedł bo tak stare kable poskręcane były że szok🤣

Załączniki

• IMG_20211127_145340166_HDR.jpg
    IMG_20211127_145340166_HDR.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 64
  • IMG_20211127_145326220.jpg
    IMG_20211127_145326220.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 67
  • IMG_20211127_145340166_HDR.jpg
    IMG_20211127_145340166_HDR.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 63
reklama
Dziewczyny, jednak człowiekowi nie dogodzisz :D jak się wczoraj zapierałam, że oddałabym wszystko, żeby młoda spała... tak dzisiaj pierwsza drzemka godzina. Druga... już trwa dwie godziny... i CIAGLE TRWA !!!! :o :o :o wieczór zapowiada się długi 😅 😂 a akurat mielismy ze starym plany 😂
Mój miał jedną, może z godzinę pospal koło południa i to wszystko... Już padł na noc o 18 30 😱😢

Do góry