reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

To dla mnie przerwa w nocy jest najgorsza serio.. Ja z nia kontaktu wzrokowego nawet nie robię 😂😂nie ma zabawy z mamą, chce niech się sama bawi
U mnie to samo. Jak się budzi to wstaje, daje smoka i wracam do łóżka a oczy mam praktycznie zamknięte cały czas😂jak śpi między nami i się budzi to się nie odzywam, jest ciemno i w końcu się kładzie i zasypia. Ja potrafię w chwilę zasnąć więc mogę się budzić nawet co 2h na chwilę, ale nie ma opcji żebym się w środku nocy wybudziła i bawiła z dzieckiem 😵😵

reklama
U mnie to samo. Jak się budzi to wstaje, daje smoka i wracam do łóżka a oczy mam praktycznie zamknięte cały czas😂jak śpi między nami i się budzi to się nie odzywam, jest ciemno i w końcu się kładzie i zasypia. Ja potrafię w chwilę zasnąć więc mogę się budzić nawet co 2h na chwilę, ale nie ma opcji żebym się w środku nocy wybudziła i bawiła z dzieckiem 😵😵
A jak sie wybudzi miedzy Wami to nie probuje wyjsc poza lozko? U mnie ten problem ze mloda jak juz sie wybidzi to lubi sobie gonic w strone nóg, a tam łóżko niezabezpieczone i sila rzeczy musze czuwac zeby nie wyleciala … wiec albo zabawa albo daje mezowi i on probuje uspic w nosidle jak mamy taka pobudke nocna. Na szczescie dawno juz nie bylo 🧐

No będę rozmawiać bo młody dużo już przyjmował. Suplementujemy Wit adek i mamy syrop wspomagający wątrobę już od miesięcy i te ładnie zjada bo się nauczył od małego, mimo że syprop.ohydny gorzki to zajada go najchętniej 🥴🥴A to żelazo jak bym mu nie podała -kubeczek, kieliszek, strzykawka, łyżeczka, niby smaku nie powinno mieć a on krzywi się i wypluwa. We wtorek szczepienie to coś pomyślimy :/
U nas tez jest tak z nowymi lekami... my przy żelazie jeszcze dajemy witaminę B. I witaminę C. Podobno to najlepszy zestaw krwiotworczy ;P za 2 tygodnie wizyta woec zobaczymy czy do odstawienia

A jak sie wybudzi miedzy Wami to nie probuje wyjsc poza lozko? U mnie ten problem ze mloda jak juz sie wybidzi to lubi sobie gonic w strone nóg, a tam łóżko niezabezpieczone i sila rzeczy musze czuwac zeby nie wyleciala … wiec albo zabawa albo daje mezowi i on probuje uspic w nosidle jak mamy taka pobudke nocna. Na szczescie dawno juz nie bylo 🧐
Próbuje. Chodzi między nami ciagnie za włosy 😂😂 ale ja mam materac więc ma jakieś 30 cm to spadnie najwyżej 😂😂

U nas tez jest tak z nowymi lekami... my przy żelazie jeszcze dajemy witaminę B. I witaminę C. Podobno to najlepszy zestaw krwiotworczy ;P za 2 tygodnie wizyta woec zobaczymy czy do odstawienia
My taki sam zesta, Wit c jest po to żeby żelazo się wchłaniało, tylko właśnie powinna być podana razem z zelazem. Jutro chyba spróbuję podać żelazo na łyżeczce z musem owocowym 🤷 może takie oszukanstwo przejdzie :D

U nas co prawda takie rzeczy to na palcach jednej ręki mogę zliczyć, ale jak już było tak że się wybudził to ja tez olewalam go i w końcu szedł spać dalej między nami w łóżku 😂 w życiu nie będę się z dzieckiem bawić w środku nocy, nawet jakby mi za to mieli płacić :D
Nm

Polecam śpiwór. Trochę spowalnia i ogranicza małe ruchliwe potworki

W stronę nóg nigdy nie ucieka. Wspina się po mnie albo po mężu najwyżej ale to już rano jak się obudzi definitywnie. Myślę że on jest śpiochem jak ja i szkoda mi czasu na coś innego jak można w nocy spać 😂

reklama
Do góry