reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Jak wstalam o 7 to nie widzialam nic na oczy 😂😂😂 poszlam spac o północy masakra.
U mnie mloda dzis nie spala od 3 do 5 tak samo. ;/ za to rano wstala po 7 jak nigdy i cały dzień rozbity bo jiz drzemki nie o stałych porach i ona marudna... A poza tym to przebiła się obie gorne jedynki i nq horyzoncie jedna dwojka. Wiec sprawcy nieprzespanych nocy sa

reklama
U mnie mloda dzis nie spala od 3 do 5 tak samo. ;/ za to rano wstala po 7 jak nigdy i cały dzień rozbity bo jiz drzemki nie o stałych porach i ona marudna... A poza tym to przebiła się obie gorne jedynki i nq horyzoncie jedna dwojka. Wiec sprawcy nieprzespanych nocy sa
To u mnie zębów nie widać... Drzemki dzis przestawione. Teraz jest na drzemce... Takze zapowiada się super...

To u mnie zębów nie widać... Drzemki dzis przestawione. Teraz jest na drzemce... Takze zapowiada się super...
U nas dzisiaj poszedl spac po 1 bo co odlozylam do lozeczka to ryk-on ma jakis czujnik😭 Ostatecznie wzielam do lozka i do 5 pospal
Jesli dzisiaj tak bedzie to ja nie dam rady funkcjonowac-moge nie jesc, nie pic, ale spanie to moja najwieksza potrzeba

Czy zdarzylo Wam sie ze przy mleku 2 dziecko zaczelo ulewac?
Moj Mlody nadal chlusta -(mimo, ze siedzi) to ciagle ulewa i to nawet 2-3 godziny po jedzeniu. Od poczatku jestesmy na Bebilon Profutura i chyba wyprobuje inne mleko. Jakie Wy Dziewczyny polecacie? Ps. Nie pomogly nam nawet leki na ulewanie-bylo jeszcze gorzej i pediatra kazal odstawic

U nas dzisiaj poszedl spac po 1 bo co odlozylam do lozeczka to ryk-on ma jakis czujnik😭 Ostatecznie wzielam do lozka i do 5 pospal
Jesli dzisiaj tak bedzie to ja nie dam rady funkcjonowac-moge nie jesc, nie pic, ale spanie to moja najwieksza potrzeba
Rozumiem Cię, mam tak samo. Wszystko zniosę ale muszę być wyspana.
Co do nocnych przerw na zabawę to chyba taki okres teraz. U nas co prawda ich nie ma (odpukać 😂) ale u koleżanki jak syn pięknie spał od urodzenia tak teraz się budzi i nie śpi między 1 a 3 a czasem nawet 4 i muszą się z nim bawic, a potem śpi do 9 rano 😵

Rozumiem Cię, mam tak samo. Wszystko zniosę ale muszę być wyspana.
Co do nocnych przerw na zabawę to chyba taki okres teraz. U nas co prawda ich nie ma (odpukać 😂) ale u koleżanki jak syn pięknie spał od urodzenia tak teraz się budzi i nie śpi między 1 a 3 a czasem nawet 4 i muszą się z nim bawic, a potem śpi do 9 rano 😵
Wolę w ten sposób niż pobudki co 2
Godzinę, bo jak on wstanie to ja potem pół.godzny usypiam, w efekcie w ogóle nie śpie :/
Od kilku dni jest dramat że spaniem, żyć aż mi się nie chce.

Może się przyzwyczai po malu.
U nas zelazo mamy akurat gotowe w płynie. Podaje strzykawka. Ale lekarka mowila ze nie ma różnicy czy dam rano 3ml czy sobie podzielę 2x po 1.5ml. Kazala dostosować to do małej w zależności jak chętniej bedzie jadla...
Pogadaj z pediatrą moze cos doradzi.
No będę rozmawiać bo młody dużo już przyjmował. Suplementujemy Wit adek i mamy syrop wspomagający wątrobę już od miesięcy i te ładnie zjada bo się nauczył od małego, mimo że syprop.ohydny gorzki to zajada go najchętniej 🥴🥴A to żelazo jak bym mu nie podała -kubeczek, kieliszek, strzykawka, łyżeczka, niby smaku nie powinno mieć a on krzywi się i wypluwa. We wtorek szczepienie to coś pomyślimy :/

reklama
Wolę w ten sposób niż pobudki co 2
Godzinę, bo jak on wstanie to ja potem pół.godzny usypiam, w efekcie w ogóle nie śpie :/
Od kilku dni jest dramat że spaniem, żyć aż mi się nie chce.
To dla mnie przerwa w nocy jest najgorsza serio.. Ja z nia kontaktu wzrokowego nawet nie robię 😂😂nie ma zabawy z mamą, chce niech się sama bawi

Do góry