reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Tylko że my używamy smoczka. I zwykle że smoczkiem jest w stanie zasnąć obok mnie. Często jest tak że zasypia przy karmieniu i sam się odrywa i śpi. A czasami właśnie daje mu smoczek i zasypia. Od dzwona po karmieniu się oderwie i zaśnie bez smoczka. Chociaż dzisiaj dałam mu smoka po karmieniu, a on sobie wyciągnął i zasnął z nim w dłoni 🤷🙈
Ughhh !!! Ja mojej na siłe smoczek wciskałam - ale nie chce ☹️ Jak sobie przypomne jak na poczatku jeszcze jej nie chcialam dac 🤦‍♀️ Glupiaaaaa bylam 🤣

reklama
Ja wiedziałam, że powinnam uczyć od noworodka, ale tak mi było wygodnie 😂😂 przy każdym karmieniu zasypiał, a ja miałam spokój na 3h. Później wygoda bo jak kładłam na drzemkę czy wieczorem to szybki cyc i po sprawie... A teraz w sumie nadal usypianie jest ok, mam tylko ciężko z tymi pobudkami. Ale to widzę powszechne zjawisko, więc po prostu czekam aż się zmieni :D ostatnio chyba tydzień był piękny... A teraz znów się skiepscilo
A to u mnie stabilnie z tym snem 🤣🤣🤣

U mnie bylo nuz 5😭😭😭 nie wiem co jest teraz nie tak
Ostatnio Mlody sie budzil taki mega wystraszony i odrazu bardzo plakal, wiec zaczelam cos czytac na ten temat. No i wyszlo mi, ze to od usypiania na rekach. Doradczyni snu rekomenduje, ze dziecko powinno swiadomie zasyoiac w lozeczku, zeby sie nie przestraszylo, jak sie obudzi. Niby logiczne, ale probowalam i moj Mlody albo szaleje w lozku albo placze, jesli nie odloze go uspionego-nie wiem jak mam to zrobic inaczej.
Ps. My tez na meningokoki szczepimy
Może mimo wszystko próbuj samodzielnego zasypiania w łóżeczku. Absolutnie nie mówię o tym żeby wyjść i zostawić płaczące dziecko , ale jak będziesz obok to powinno się udać. Mój mały zasypia na noc sam (w dzień na drzemki usypiam teraz na rękach i odkładam do łóżeczka), są wieczory że zaśnie jeszcze przy mleku i odkładam do łóżeczka i śpi, a są ze pół godziny się wierci, wstaje, wyciąga smoczka i wkłada, jęczy, śmieje się i tak w kółko. Ale ja siedzę na łóżku obok łóżeczka żeby wiedział że jestem przy nim (widzieć pewnie nie widzi bo jest prawie całkowicie ciemno). Co jakiś czas go kładę, on znowu się podnosi ale za którymś razem już dłużej leży, wstanie, znowu odłożę i w końcu zasypia. Tylko cierpliwość nad uratuje 😂

Wlasnie często mysle o Waszej Basi i mówie, no trudno, najwyzej wyprowadzimy z łóżka jak będzie miała 5lat 😁 a jak tak swoja droga, Basia zniosła wyprowadzke?
Basia pierwsza wyprowadzkę miala w wieku 2 lat jakos 😂 pozniej w wieku 3 lat miala duzaa julitowke więc balam się jej zostawić sama więc spala u nas😂i tak została, czasami szla do siebie 😂ale nie zależało nam bo fajnie się z nią spało. Teraz przychodzi do nas w nocy, nie zawsze ale przychodzi. I umowę mamy, że jak idziemy na imprezke gdzieś, i wracamy to cała noc spi z nami 😁😁😁 mi samo spanie z dziećmi nie przeszkadza tylko kręgosłup mnie boli. Kupialm sobie poduszke ostatnio taka ortopedyczna ale nie umiem spac na niej.

Basia pierwsza wyprowadzkę miala w wieku 2 lat jakos 😂 pozniej w wieku 3 lat miala duzaa julitowke więc balam się jej zostawić sama więc spala u nas😂i tak została, czasami szla do siebie 😂ale nie zależało nam bo fajnie się z nią spało. Teraz przychodzi do nas w nocy, nie zawsze ale przychodzi. I umowę mamy, że jak idziemy na imprezke gdzieś, i wracamy to cała noc spi z nami 😁😁😁 mi samo spanie z dziećmi nie przeszkadza tylko kręgosłup mnie boli. Kupialm sobie poduszke ostatnio taka ortopedyczna ale nie umiem spac na niej.
A jaką kupilas? Musi byc porządna zeby byla dobra. Ja kiedys mialam super dobrą, ale ją zniszczylam (zamoczyla sie), pozniej kupilam tansza i nie dalo sie na niej spac. I ostatecznie znów zamówilam porządną. Ja mam wellpur feda.

Mi tez nie przeszkadza poza tym ze mnie plecy bolą. Idz do fizjo na masaż - u mnie bardzo pomoglo.

A jaką kupilas? Musi byc porządna zeby byla dobra. Ja kiedys mialam super dobrą, ale ją zniszczylam (zamoczyla sie), pozniej kupilam tansza i nie dalo sie na niej spac. I ostatecznie znów zamówilam porządną. Ja mam wellpur feda.

Mi tez nie przeszkadza poza tym ze mnie plecy bolą. Idz do fizjo na masaż - u mnie bardzo pomoglo.
Musze wybrać się na masaż koniecznie. Ja mam wellurpur woss.

Ostatnio Mlody sie budzil taki mega wystraszony i odrazu bardzo plakal, wiec zaczelam cos czytac na ten temat. No i wyszlo mi, ze to od usypiania na rekach. Doradczyni snu rekomenduje, ze dziecko powinno swiadomie zasyoiac w lozeczku, zeby sie nie przestraszylo, jak sie obudzi.
Alek już chyba od miesiąca(ale ten czas leci) zasypia sam w łóżeczku, a budzi się z histerią w nocy :/
Mu już dzień zaczęliśmy godzinę temu, więc jest super 😎

reklama
Alek już chyba od miesiąca(ale ten czas leci) zasypia sam w łóżeczku, a budzi się z histerią w nocy :/
Mu już dzień zaczęliśmy godzinę temu, więc jest super 😎
Ja właśnie skończyłam ćwiczenia 😁😁a wszyscy spia 😂😂

Załączniki

• IMG_20211118_064955.jpg
    IMG_20211118_064955.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 73
Do góry