reklama
sandra0777
Fanka BB :)
U mnie bylo nuz 5 nie wiem co jest teraz nie tak1.5h, trzecia pobudka. Help.
Ostatnio Mlody sie budzil taki mega wystraszony i odrazu bardzo plakal, wiec zaczelam cos czytac na ten temat. No i wyszlo mi, ze to od usypiania na rekach. Doradczyni snu rekomenduje, ze dziecko powinno swiadomie zasyoiac w lozeczku, zeby sie nie przestraszylo, jak sie obudzi. Niby logiczne, ale probowalam i moj Mlody albo szaleje w lozku albo placze, jesli nie odloze go uspionego-nie wiem jak mam to zrobic inaczej.
Ps. My tez na meningokoki szczepimy
A hania nie śpi.....1.5h, trzecia pobudka. Help.
rosenberg
Słyszałam o tym zasypianiu w łóżeczku... Ale u mnie też to nie zda egzaminu. Jak odłożę wieczorem bez usypiania to się kreci, wstaje, płacze. Dopiero obok mnie na łóżku zaśnie i muszę go przenosićU mnie bylo nuz 5 nie wiem co jest teraz nie tak
Ostatnio Mlody sie budzil taki mega wystraszony i odrazu bardzo plakal, wiec zaczelam cos czytac na ten temat. No i wyszlo mi, ze to od usypiania na rekach. Doradczyni snu rekomenduje, ze dziecko powinno swiadomie zasyoiac w lozeczku, zeby sie nie przestraszylo, jak sie obudzi.
Niby logiczne, ale probowalam i moj Mlody albo szaleje w lozku albo placze, jesli nie odloze go uspionego-nie wiem jak mam to zrobic inaczej.
Zasnął po 20, pierwsza pobudka za nami, facet go wziął i próbował ululać ale młody płakał jeszcze bardziej u niego... Wzięłam i nakarmilam żeby się uspokoił. Zaraz idę spać bo jak mam się budzić 5 razy to chociaż może wcześniej się położę...
to i tak super, że przy Tobie sam na łóżku zasypia. Moja widze że często próbuje, ale kręci sie strasznie na brzuszek, na plecki, później na mnie próbuje, na poduszce i tak w kólko i w końcu zaczyna płakać. Ja właśnie jeszcze joga i też do spania...Słyszałam o tym zasypianiu w łóżeczku... Ale u mnie też to nie zda egzaminu. Jak odłożę wieczorem bez usypiania to się kreci, wstaje, płacze. Dopiero obok mnie na łóżku zaśnie i muszę go przenosić
Zasnął po 20, pierwsza pobudka za nami, facet go wziął i próbował ululać ale młody płakał jeszcze bardziej u niego... Wzięłam i nakarmilam żeby się uspokoił. Zaraz idę spać bo jak mam się budzić 5 razy to chociaż może wcześniej się położę...
a ta doradziła jakoś jak takiego maluszka nauczyć tego? co zrobić jak płacze? ...U mnie bylo nuz 5 nie wiem co jest teraz nie tak
Ostatnio Mlody sie budzil taki mega wystraszony i odrazu bardzo plakal, wiec zaczelam cos czytac na ten temat. No i wyszlo mi, ze to od usypiania na rekach. Doradczyni snu rekomenduje, ze dziecko powinno swiadomie zasyoiac w lozeczku, zeby sie nie przestraszylo, jak sie obudzi. Niby logiczne, ale probowalam i moj Mlody albo szaleje w lozku albo placze, jesli nie odloze go uspionego-nie wiem jak mam to zrobic inaczej.
bo ja mam wrazenie, że nasz bezurazowy czas już minął. Trzeba było od poczatku tak nauczyć. A teraz albo z nami, albo bardzo bardzo ciężki czas przez który chyba nie chce przechodzić.a ta doradziła jakoś jak takiego maluszka nauczyć tego? co zrobić jak płacze? ...
Teraz to chyva czekać aż dziecko będzie bardziej kumate moja zasypia u mmnie na łóżku i ja przenoszę.bo ja mam wrazenie, że nasz bezurazowy czas już minął. Trzeba było od poczatku tak nauczyć. A teraz albo z nami, albo bardzo bardzo ciężki czas przez który chyba nie chce przechodzić.
rosenberg
Tylko że my używamy smoczka. I zwykle że smoczkiem jest w stanie zasnąć obok mnie. Często jest tak że zasypia przy karmieniu i sam się odrywa i śpi. A czasami właśnie daje mu smoczek i zasypia. Od dzwona po karmieniu się oderwie i zaśnie bez smoczka. Chociaż dzisiaj dałam mu smoka po karmieniu, a on sobie wyciągnął i zasnął z nim w dłonito i tak super, że przy Tobie sam na łóżku zasypia. Moja widze że często próbuje, ale kręci sie strasznie na brzuszek, na plecki, później na mnie próbuje, na poduszce i tak w kólko i w końcu zaczyna płakać. Ja właśnie jeszcze joga i też do spania...
reklama
rosenberg
Ja wiedziałam, że powinnam uczyć od noworodka, ale tak mi było wygodnie przy każdym karmieniu zasypiał, a ja miałam spokój na 3h. Później wygoda bo jak kładłam na drzemkę czy wieczorem to szybki cyc i po sprawie... A teraz w sumie nadal usypianie jest ok, mam tylko ciężko z tymi pobudkami. Ale to widzę powszechne zjawisko, więc po prostu czekam aż się zmieni ostatnio chyba tydzień był piękny... A teraz znów się skiepscilobo ja mam wrazenie, że nasz bezurazowy czas już minął. Trzeba było od poczatku tak nauczyć. A teraz albo z nami, albo bardzo bardzo ciężki czas przez który chyba nie chce przechodzić.