reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
1.5h, trzecia pobudka. Help. 😭😭😵
U mnie bylo nuz 5😭😭😭 nie wiem co jest teraz nie tak
Ostatnio Mlody sie budzil taki mega wystraszony i odrazu bardzo plakal, wiec zaczelam cos czytac na ten temat. No i wyszlo mi, ze to od usypiania na rekach. Doradczyni snu rekomenduje, ze dziecko powinno swiadomie zasyoiac w lozeczku, zeby sie nie przestraszylo, jak sie obudzi. Niby logiczne, ale probowalam i moj Mlody albo szaleje w lozku albo placze, jesli nie odloze go uspionego-nie wiem jak mam to zrobic inaczej.
Ps. My tez na meningokoki szczepimy

Ostatnio Mlody sie budzil taki mega wystraszony i odrazu bardzo plakal, wiec zaczelam cos czytac na ten temat. No i wyszlo mi, ze to od usypiania na rekach. Doradczyni snu rekomenduje, ze dziecko powinno swiadomie zasyoiac w lozeczku, zeby sie nie przestraszylo, jak sie obudzi.
Niby logiczne, ale probowalam i moj Mlody albo szaleje w lozku albo placze, jesli nie odloze go uspionego-nie wiem jak mam to zrobic inaczej.
Słyszałam o tym zasypianiu w łóżeczku... Ale u mnie też to nie zda egzaminu. Jak odłożę wieczorem bez usypiania to się kreci, wstaje, płacze. Dopiero obok mnie na łóżku zaśnie i muszę go przenosić :(

Zasnął po 20, pierwsza pobudka za nami, facet go wziął i próbował ululać ale młody płakał jeszcze bardziej u niego... Wzięłam i nakarmilam żeby się uspokoił. Zaraz idę spać bo jak mam się budzić 5 razy to chociaż może wcześniej się położę...

Słyszałam o tym zasypianiu w łóżeczku... Ale u mnie też to nie zda egzaminu. Jak odłożę wieczorem bez usypiania to się kreci, wstaje, płacze. Dopiero obok mnie na łóżku zaśnie i muszę go przenosić :(

Zasnął po 20, pierwsza pobudka za nami, facet go wziął i próbował ululać ale młody płakał jeszcze bardziej u niego... Wzięłam i nakarmilam żeby się uspokoił. Zaraz idę spać bo jak mam się budzić 5 razy to chociaż może wcześniej się położę...
to i tak super, że przy Tobie sam na łóżku zasypia. Moja widze że często próbuje, ale kręci sie strasznie na brzuszek, na plecki, później na mnie próbuje, na poduszce i tak w kólko i w końcu zaczyna płakać. Ja właśnie jeszcze joga i też do spania...

Ostatnio Mlody sie budzil taki mega wystraszony i odrazu bardzo plakal, wiec zaczelam cos czytac na ten temat. No i wyszlo mi, ze to od usypiania na rekach. Doradczyni snu rekomenduje, ze dziecko powinno swiadomie zasyoiac w lozeczku, zeby sie nie przestraszylo, jak sie obudzi. Niby logiczne, ale probowalam i moj Mlody albo szaleje w lozku albo placze, jesli nie odloze go uspionego-nie wiem jak mam to zrobic inaczej.
a ta doradziła jakoś jak takiego maluszka nauczyć tego? co zrobić jak płacze? ...

to i tak super, że przy Tobie sam na łóżku zasypia. Moja widze że często próbuje, ale kręci sie strasznie na brzuszek, na plecki, później na mnie próbuje, na poduszce i tak w kólko i w końcu zaczyna płakać. Ja właśnie jeszcze joga i też do spania...
Tylko że my używamy smoczka. I zwykle że smoczkiem jest w stanie zasnąć obok mnie. Często jest tak że zasypia przy karmieniu i sam się odrywa i śpi. A czasami właśnie daje mu smoczek i zasypia. Od dzwona po karmieniu się oderwie i zaśnie bez smoczka. Chociaż dzisiaj dałam mu smoka po karmieniu, a on sobie wyciągnął i zasnął z nim w dłoni 🤷🙈

reklama
bo ja mam wrazenie, że nasz bezurazowy czas już minął. Trzeba było od poczatku tak nauczyć. A teraz albo z nami, albo bardzo bardzo ciężki czas przez który chyba nie chce przechodzić.
Ja wiedziałam, że powinnam uczyć od noworodka, ale tak mi było wygodnie 😂😂 przy każdym karmieniu zasypiał, a ja miałam spokój na 3h. Później wygoda bo jak kładłam na drzemkę czy wieczorem to szybki cyc i po sprawie... A teraz w sumie nadal usypianie jest ok, mam tylko ciężko z tymi pobudkami. Ale to widzę powszechne zjawisko, więc po prostu czekam aż się zmieni :D ostatnio chyba tydzień był piękny... A teraz znów się skiepscilo

Do góry