reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Nie ja miałam chyba na pneumokoki nie pamiętam
Pneumokoki na pewno szczepisz, one i tak są darmowe. Za meningokoki się płaci. Ja za pierwszą dawkę płaciłam 340 zł a za drugą 350 zł. Dziewczyny które szczepią, ile płacicie ? Nie wiem czy jest jedna cena ? Z tym że ja nie kupuje w aptece tylko w ośrodku zdrowia, bo nie chce mi się bawić w przechowywanie itd.

Edit: szczepie na memingokoki typ B. Na C z tego co kojarzę (jest tylko jedna dawka ) 100 zl

Pneumokoki na pewno szczepisz, one i tak są darmowe. Za meningokoki się płaci. Ja za pierwszą dawkę płaciłam 340 zł a za drugą 350 zł. Dziewczyny które szczepią, ile płacicie ? Nie wiem czy jest jedna cena ? Z tym że ja nie kupuje w aptece tylko w ośrodku zdrowia, bo nie chce mi się bawić w przechowywanie itd.

Edit: szczepie na memingokoki typ B. Na C z tego co kojarzę (jest tylko jedna dawka ) 100 zl
Ceny są różne z tego co kojarzę, ale raczej zbliżone do siebie. Ja płaciłam 330zł w aptece.

U mnie w przychodni chyba 340 kosztuje.

Dziewczyny co dajecie do jedzonka na kolację? Bo już mi się pomysły wyczerpały 🤔
U nas ostatnio fajnie jakecznice wsuwa. Przysmażam cebule i czosnek na patelni, potem jajko. Jest tak dobra ze nawet nie czuc ze nie ma soli - czasem dodaje szczypiorek. Albo jakies kanapeczki posmarowane roznymi rzeczami (dżemem, serkiem) do tego jakies warzywo np pomidor bez skórki . Niestety kaszka średnio jej wchodzi 🤷‍♀️ Ale ja jakos nie szaleje z pomyslami na jedzenie - jak z reszta widać 😄

reklama
Do góry