reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Wiem, dlatego nie napisałam, że za mało przybrał (w sumie nawet nie wiem ile, bo już tego nie monitoruję jakoś dokładnie), tylko, że się zdziwiłam jego wagą, bo nosząc go miałam wrażenie, że waży ciut więcej, chłopak to nawet 10kg obstawiał 😱😂
No można było obstawiać ja muszę zadzwonić do przychodni i zapisać się na bilans 🤣pewnie mój waży coś koło 8.5kg ❤️

reklama
Wasze dzieci też się tak panicznie boją odkurzacza? I katarka, że siłą trzeba gluty odciągać? Bo Czarek to nierzadko jak odkurzam jest jak sparaliżowany i zaczyna strasznie płakać no a jak szykuje się odciąganie katarkiem, to już w ogóle się wyrywa, że oboje go musimy trzymać 😔

Wasze dzieci też się tak panicznie boją odkurzacza? I katarka, że siłą trzeba gluty odciągać? Bo Czarek to nierzadko jak odkurzam jest jak sparaliżowany i zaczyna strasznie płakać no a jak szykuje się odciąganie katarkiem, to już w ogóle się wyrywa, że oboje go musimy trzymać 😔
Taak mały ma alergię na odkurzacz :( a do nosa akurat nic nie używam, nigdy mu nie odciagam, więc nie mam pojęcia. Ale ciężko przy nim odkurzyć podłogi :/

Mój nie, ale to może kwestia tego że nie kojarzy go źle. Ja mam katarek ale taki gdzie odciągam ustami a nie odkurzaczem , i mam elektryczny.

U nas przy pierwszym katarze przez 2 dni była masakra, wyrywał się i uciekał, tak samo przy inhalacji. Ale już się przyzwyczaił i przy odciąganiu siedzi grzecznie a przy inhalacji włączam mu zwierzęta na YouTube🙈 w sumie to jedyny czas kiedy cokolwiek ogląda na tv😂

Mój odkurzacz lubi, jak jest włączony to za nim goni, wyłącza i w ogóle :) i jak wyłączony to też podchodzi i majstruje. A gluty odciagalam tylko ostatnio jak miał katar przed zębami, poza tym to nigdy - natomiast też się wyrywał panicznie jak go przytrzymywałam i miałam już aspirator w dłoni.

Mój odkurzacz lubi, jak jest włączony to za nim goni, wyłącza i w ogóle :) i jak wyłączony to też podchodzi i majstruje. A gluty odciagalam tylko ostatnio jak miał katar przed zębami, poza tym to nigdy - natomiast też się wyrywał panicznie jak go przytrzymywałam i miałam już aspirator w dłoni.
To jak odkurzacz jest wyłączony to też jego ulubiona zabawka, wciąż podchodzi, wspina się na niego, gryzie kabel, a wystarczy tylko, że go włączę albo on przypadkiem włączy jak odkurzacz jest na czuwaniu i się zaczyna 🙈 Mój co.prawda jeszcze nie miał kataru (poza takim jak płacze, ale to nie trzeba odciągać), ale średnio raz na tydzień babole mu odciągamy i za każdy razem mamy wyrzuty sumienia, że tak na siłę robimy 😔 jak był malutki to się w ogóle nie bał a teraz coraz gorzej 🤷

To jak odkurzacz jest wyłączony to też jego ulubiona zabawka, wciąż podchodzi, wspina się na niego, gryzie kabel, a wystarczy tylko, że go włączę albo on przypadkiem włączy jak odkurzacz jest na czuwaniu i się zaczyna 🙈 Mój co.prawda jeszcze nie miał kataru (poza takim jak płacze, ale to nie trzeba odciągać), ale średnio raz na tydzień babole mu odciągamy i za każdy razem mamy wyrzuty sumienia, że tak na siłę robimy 😔 jak był malutki to się w ogóle nie bał a teraz coraz gorzej 🤷
Kolezanka mi opowiadala ze oni musieli inhalowac dziecko z antybiotykiem i mlody tez sie wyrywal i plakal, i niestety musieli go przytrzymywac silą. Trzeciego dnia juz nie bylo problemu. Moze mu minie za jakis czas…

reklama
Do góry