reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Jak już pojawił się temat inhalatorów, to napiszcie jakie macie/polecacie, bo kompletnie się na tym nie znam, a jakiś bym w końcu musiała kupić, nigdy nie wiadomo kiedy się przyda 🤷

reklama
To i tak dobrze, Czarek ostatnio w ciągu dnia to spał tylko chwilę na spacerze albo w aucie i koniec (plus w nocy się budził 2-3 razy, pewnie też dlatego, że w dzień porządnie nie spał). Jak położę go po 2 śniadaniu to mi zaśnie na 2-3h tak jak dzisiaj, ale potem drugiej drzemki to nie uraczysz 😂 no i na spacer nie ma kiedy iść, bo ciemno 🤷 Ciekawe, czy dzisiaj w końcu prześpi noc bez pobudek i wbijania do nas do łóżka 🙉
Przejście z dwóch na jedną drzemkę ma dużo pozytywów, chociażby to że lepiej można zaplanować jakieś wyjazdy :D mój mały póki co ma dwie drzemki, pierwsza o 8:30 i trwa zazwyczaj 1.5h, potem druga ok 13;30 i też trwa zazwyczaj 1-1.5h.

Przejście z dwóch na jedną drzemkę ma dużo pozytywów, chociażby to że lepiej można zaplanować jakieś wyjazdy :D mój mały póki co ma dwie drzemki, pierwsza o 8:30 i trwa zazwyczaj 1.5h, potem druga ok 13;30 i też trwa zazwyczaj 1-1.5h.
Ja tam mimo wszystko wolę jak ma 2, bo wtedy lepiej śpi w nocy i nie marudzi tak pod wieczór, ale jak ta jedna jest porządna długa, to jeszcze idzie z nim wytrzymać 😁 Z tym, że u nas nie ma regularnych drzemek, właśnie przez nieregularne wyjazdy, więc jak ta pierwsza przepadnie, to potem może być już tylko gorzej, sam raczej nie zaśnie, a jak już uda się go ululać to nie śpi za długo 🤷

Jak już pojawił się temat inhalatorów, to napiszcie jakie macie/polecacie, bo kompletnie się na tym nie znam, a jakiś bym w końcu musiała kupić, nigdy nie wiadomo kiedy się przyda 🤷
Ja mam flaem 4neb, ale na razie nie korzystalam wiec ciężko wyrazić opinie. Ja czytalam recenzje na pantabletka, i z tamtąd wybralismy.

Ja mam medel professional. Sprawdza się świetnie. Jedynym minusem jest rozmiar, ale jakoś dajemy radę :)

Żyjecie dziewczyny? Taka cisza, że szok!! Żadna nie marudzi 😂😂to chociaż ja, w nocy wstalam że 100 razy bylam juz taka wku******* 😂 o 6.30 juz biegała po nas na łóżku... Dzisiaj dostaje pedicytamol na noc, i czekam na cud

Żyjecie dziewczyny? Taka cisza, że szok!! Żadna nie marudzi 😂😂to chociaż ja, w nocy wstalam że 100 razy bylam juz taka wku******* 😂 o 6.30 juz biegała po nas na łóżku... Dzisiaj dostaje pedicytamol na noc, i czekam na cud
Ja dzisiaj nie mam co narzekać, bo mój maruda w końcu przespał noc bez pobudek i nawet rano chwilę ze mną w łóżku dospał 😇 Ale za to teraz marudzi, od 17tej próbowałam go położyć na drugą drzemkę i nic z tego, mnie zmuliło, a Czarek dalej pełen energii 🙈 Dobrze, że zaraz kąpiel!

reklama
Żyjemy ale co to za życie 😂😂
My wczoraj u teściów byliśmy, nie wspomnę nawet jakie siaty słodyczy przywieźliśmy...... Już się obęckalam w ciągu dnia i pewnie będziemy jeść też wieczorem 😐😐 na szczęście warzywa i owoce też dostaliśmy. Teściowa nawet zrobiła maliny w słoiku bez cukru specjalnie dla Filipa! Maliny wiadomo z ich dzialki, więc bajka :)
A Filip spoko bo dalej wstaje w sumie raz zanim pójdę spać, raz w środku nocy koło 2/3 i potem czasami koło 5 i jeszcze śpi, a czasem dopiero jak się obudzi rano to je. Niestety zaczął budzić się przed 7 po zmianie czasu 🥴🥴🥴

Do góry