reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Hej o mnie tez pamiętajcie w grupie prywatnej 😝 4 lata temu tak się żzylysmy z dziewczynami z tego forum, ze z jedna się spotkałam nawet będąc na wakacjach w trójmieście ;)

Mi nudności tez powoli mijają ale zmęczenie sięga apogeum. Prenatalne mam dopiero 17 sierpnia... już nie mogę się doczekać. Przez ta macice dwurożna (pomimo charakteru wiecznej optymistki) trochę się niepokoje czy wszystko będzie ok? ;/
Ja też mam 17 sierpnia prenatalne :) i też pamiętajcie o mnie na privie! Na razie mało się udzielam bo mnie sporo mdli :p ja mało co gotuje , jeździmy do jadłodajni :) na świetne domowe obiady :) ale mało co zjadam i tak :)

reklama
Dziewczyny czy jak były Wasze wyniki cytologii to dostawałyście telefon z przychodni? Trochę mnie babka wczoraj przestraszyła, bo zadzwoniła, że są moje wyniki cytologii, ale zobaczyła w międzyczasie, że jestem zapisana na piątek i powiedziała, że w takim razie w piątek mi doktor wszystko wyjaśni😑 Tak mnie zaskoczyła, że nie zapytałam czy te wyniki są złe. Ale tak sobie myślę, że jakby były dobre to by nie dzwoniła chyba?

Do mnie kiedyś kiedyś zadzownila, że są już wyniki i żebym przyjechała dzisiaj a wizytę miałam za tydzień. Więc ja się ubieram między czasie oczywiście płaczę w głowie wszystko co najgorsze. Ogólny dramat. Powiedziała mi, że wszystko jest dobrze... Zmieniłam lekarza

Dziewczyny czy jak były Wasze wyniki cytologii to dostawałyście telefon z przychodni? Trochę mnie babka wczoraj przestraszyła, bo zadzwoniła, że są moje wyniki cytologii, ale zobaczyła w międzyczasie, że jestem zapisana na piątek i powiedziała, że w takim razie w piątek mi doktor wszystko wyjaśni😑 Tak mnie zaskoczyła, że nie zapytałam czy te wyniki są złe. Ale tak sobie myślę, że jakby były dobre to by nie dzwoniła chyba?
Kiedy robiłam cytologię na studiach, to mój lekarz wysyłał mi wyniki pocztą i nie dzwonił, jeśli wszystko było okej. Od kilku lat robię cytologię w Luxmedzie i tam mam wyniki w ciągu 14 dni na portalu pacjenta, nikt nie dzwoni.

Dziewczyny dzisiaj dostałam wynik PAPP-a, i niestety genetyk rekomenduje amniopuncję, trisomia 21 1:238.
Bardzo współczuję wyniku :( Masz już umówioną wizytę u lekarza prowadzącego by dodatkowo skonsultować wyniki? Z tego co kojarzę, to chyba w USG prenatalnym nic nie wskazywało na prawdopodobną wadę genetyczną?

Tak, Panorama też czy inne, one wszystkie są mniej więcej podobne. A przy takich wskazaniach od lekarza nie można ich zrobić na NFZ? Niech zgadnę... oczywiście tego nie refundują? 😑
Z tego co się orientują, to nie ma opcji refundacji :(

Oczywiście że nie refundują, to dość nowe rozwiązania także pewnie troszkę czasu minie zanim NFZ włączy to w diagnostykę prenatalną..

reklama
Już za ok 2 tyg. będę mogła podejść do badania. Robi się między 15 a 17 tc. 2 tygodnie czeka się na wyniki i wszystko będzie jasne, łącznie z płcią.

Do góry